Skip to Content

6 Redenen Waarom Een Vrouw Met ‘Hoge’ Normen Haar Interesse In Een Man Zal Verliezen

6 Redenen Waarom Een Vrouw Met ‘Hoge’ Normen Haar Interesse In Een Man Zal Verliezen

Wanneer je voor een langere periode met iemand samen bent, is het moeilijk om hetzelfde dromerige, gelukzalige gevoel te behouden dat je aan het begin van de relatie had. Die eerste vonk zal onvermijdelijk uitdoven en jij en je partner zullen met de realiteit van het dagelijks leven achterblijven.

En het echte leven kent geen genade! Het heeft de neiging om veel verantwoordelijkheden naar je gezicht te gooien. En als je ze niet kunt bijhouden, dan zul je zeker worden verslagen.

Het is moeilijk om die verantwoordelijkheden in evenwicht te brengen met romantiek. Maar er is geen excuus om met romantisch te zijn te stoppen.

Over het algemeen wordt van mannen verwacht dat ze in een relatie de leiding nemen. Zij zijn degenen die meestal dates initiëren en plannen, zetten bij vrijwel alles de eerste stap, en zij zijn degenen die de dingen gaande moeten houden.

Natuurlijk moet een vrouw meedoen. En dat doet ze meestal, maar ze mag nooit degene zijn die alle touwtjes in handen heeft.

Wanneer ze merkt dat ze al het werk doet en haar man er gewoon fysiek is, dan zal ze onvermijdelijk de interesse in haar partner en hun relatie verliezen. Dit gebeurt natuurlijk als ze hoge normen en waarden heeft en zichzelf enorm waardeert.

6 redenen waarom een vrouw met hoge normen de interesse in een man verliest

Laten we eens kijken wat de 6 meest voorkomende redenen zijn waarom een vrouw met hoge normen meestal haar interesse in een man verliest en ervoor kiest om de dingen voorgoed te beëindigen.

1. Ze is volwassen en zelfbewust

Een vrouw met hoge normen is volwassen voor haar leeftijd en zich terdege bewust van haar plaats in deze wereld. Ze weet waar ze staat, wat haar waarden en overtuigingen zijn, en ze weet precies wat ze wil.

Een dergelijke vrouw werkt aan het veiligstellen van haar toekomst en haar heden, is onvermurwbaar over het vervullen van haar dromen. En ze weet wat ze wel (of niet) moet doen om haar huidige doelen te ondersteunen.

Daarom heeft ze een man aan haar zijde nodig met dezelfde of vergelijkbare doelen, waarden en geloofssysteem. Een man van gelijke volwassenheid die verantwoordelijk denkt over zijn toekomst en er daadwerkelijk constructieve plannen voor heeft.

Als een man met wie ze uitgaat niet aan deze vereisten voldoet en te onvolwassen lijkt, dan zal ze snel genoeg haar interesse in hem verliezen. Hij kan een tijdje interessant voor haar zijn, maar ze weet wat ze echt nodig heeft.

2. Ze kent haar waarde

Een vrouw met hoge normen heeft geen externe mannelijke validatie nodig. Natuurlijk voelt het soms goed. Ze hunkert er echter niet naar en ze heeft het zeker niet nodig om zich waardig te voelen.

Een vrouw met hoge normen leeft niet voor het feit dat ze emotioneel en fysiek gewenst is door mannen. Ze is zich terdege bewust van haar waarde, weet wat ze wil – en nog belangrijker – wat ze verdient.

Als een man met wie ze is haar alleen als een object ziet, haar niet respecteert en haar in het algemeen devalueert, dan zal ze hem ongetwijfeld haar rug toekeren en vertrekken.

3. Ze is niet zeker waar ze met haar man staat

6 Redenen Waarom Een Vrouw Met 'Hoge' Normen Haar Interesse In Een Man Zal Verliezen

Een vrouw met hoge normen verliest meestal haar interesse in een man wanneer hij voortdurend vermijdt om hun relatie officieel te maken. Ze heeft weinig geduld voor onverantwoordelijke en giftige mannen en ze doet niet aan situationships.

Als ze met een man uitgaat die liever dingen vaag laat en hun relatie niet wil definiëren, dan zal ze zeker weten wanneer het haar tijd om te vertrekken.

Ze kan het voordeel van de twijfel geven en hem een tweede, of zelfs een derde kans geven, maar er is maar zoveel dat ze bereid is te nemen. Ze heeft een sterke en vastberaden man nodig. En als ze eenmaal beseft dat hij dat niet is, dan zal ze haar interesse verliezen.

4. Haar man is inconsistent

Dit soort vrouw zal ook de interesse in een man verliezen als ze zich realiseert dat hij niet de man is die hij zichzelf voorstelde te zijn. Als hij in het begin lief, medelevend en zorgzaam was, maar er niet in slaagde om zo te blijven, dan zal ze het zeker merken.

Wanneer een man niet consistent is in zijn relaties, wanneer hij achterloopt in zijn vriendjesdienst, wanneer hij verjaardagen of speciale datums begint te verwaarlozen, of wanneer hij in principe stopt met proberen, dan zal een vrouw met hoge normen dat als een teken beschouwen om weg te gaan.

5. Hij toont geen respect voor haar

Net als inconsistent zijn, wanneer een man gebrek aan respect voor zijn partner begint te tonen, dan zal een vrouw met hoge normen het niet zo gemakkelijk slikken.

Voordat ze een relatie aangaan, zijn mannen meestal vol respect voor de vrouw die ze achternazitten. Ze zijn in alles wat ze doet geïnteresseerd, ze respecteren haar grenzen en gedragen zich als echte heren.

Maar als dat gevoel van respect een beetje verdampt, en het gebrek aan respectloos zijn naar binnen sijpelt, dan betekent het dat hij haar nooit echt gewaardeerd heeft.

Haar geen ruimte geven, haar niet leuk vinden zoals ze is, en haar dwingen te veranderen, geheimzinnig te zijn, haar te beschuldigen van dingen die ze nooit heeft gedaan, haar uit te schelden, ervoor te kiezen om haar dood te zwijgen… Dit zijn dingen die een vrouw met hoge normen en zelfrespect niet zal tolereren.

6. Hij stopte met het te proberen en haar zich speciaal te laten voelen

6 Redenen Waarom Een Vrouw Met 'Hoge' Normen Haar Interesse In Een Man Zal Verliezen

Dit is een ander teken van gebrek aan respect, maar verdient het toch om apart en grondig te worden besproken.

Persoonlijk ben ik een echte gelover dat vrouwen hun hele leven achternagezeten moeten worden. Hoelang ze ook met hun partner zijn, hij moet gewoon voor haar vechten alsof hij tien andere concurrenten heeft.

Hij moet haar de hele dag en elke dag het hof maken, en niet alleen bij speciale gelegenheden. En het kan me niet schelen of hij het klef vindt, of onnodig omdat ze al zo lang samen zijn – die bloemen moeten worden gekocht! Punt.

Begrijp me niet verkeerd. Dit hele verhaal draait niet om bloemen. Want elke vrouw verdient meer dan dat.

Ik heb het over aandacht voor detail en kleine gebaren van liefde. Haar ‘s ochtends haar favoriete koffie brengen, een klusje in huis doen of een schattige liefdesboodschap voor haar achterlaten.

Ik heb het niet over chique diners, maar over picknicks in het park. Niet over dure sieraden, maar over haar favoriete chocoladereep of een snack.

Een man moet laten zien dat het hem iets doet. Hij moet ervoor zorgen dat zijn vrouw zich in zijn aanwezigheid speciaal voelt. Want als hij dat niet doet, dan zal ze haar interesse verliezen en dat gevoel ergens anders gaan zoeken.