Skip to Content

5 X Genieten Van Je Nieuwe Vlam (Bij Angst Om Het Te Verpesten)

5 X Genieten Van Je Nieuwe Vlam (Bij Angst Om Het Te Verpesten)

Aan het begin van een nieuwe vlam staan kan zowel het beste als het meest verwarrende gevoel zijn. Je hebt een nieuwe persoon in je leven die ervoor zorgt dat de vlinders in je buik wild worden.

Maar je hebt ook de angst van je goede oude vriend die in je oor blijft fluisteren: ‘Dit loopt niet goed af. Hij zal snel beseffen wie je bent en hij zal wegrennen.

Dit soort gedachten kan ernstige schade toebrengen aan je relatie en de hele zaak voor je verpesten. Het is dus belangrijk om te leren hoe je ze kunt beheersen of negeren.

Deze periode van verbintenis waarin jij en je partner zitten, is echt de beste en de liefste periode ooit. Het is meestal de periode waaraan koppels de meeste goede herinneringen hebben.

Het zou echt zonde zijn als jouw destructieve gedachten deze bijzondere periode voor jou verpesten. Dus om het te vermijden en echt van je relatie te genieten, kun je het volgende doen.

1. Volg niet dezelfde destructieve patronen

5 X Genieten Van Je Nieuwe Vlam (Bij Angst Om Het Te Verpesten)

Als je al een fatsoenlijke en emotioneel beschikbare man hebt gevonden, dan betekent dat dat je, waarschijnlijk onbewust, deze regel hebt gevolgd. Maar wat houdt deze regel eigenlijk in?

Veel vrouwen hebben de neiging om jongens te achtervolgen die openlijk toegeven dat ze niets serieus willen. Bij die vrouwen begint hun moederinstinct. Ze maken er hun levensmissie van om die mannen te ‘veranderen’ en ze emotioneel meer beschikbaar te maken.

Die pogingen hebben helaas zelden een gelukkig en succesvol einde. Met andere woorden, ze worden een enorme flop, waardoor de vrouwen zich kapot en gebroken voelen, maar ook hongerig naar een nieuwe “uitdaging”.

Als je van een gelukkige en gezonde relatie wilt genieten, moet je stoppen met het achtervolgen van beschadigde mannen die niets serieus met je willen hebben.

Je moet een man vinden wiens intenties puur zijn en wiens acties je innerlijke relatieangst niet opwekken. Het is geen gemakkelijke taak, dat is zeker. Maar het is iets wat je gewoon moet doen.

2. Wees open en eerlijk tegen je partner over je angsten

Als je eenmaal een goede man hebt gevonden met wie je besluit een serieuze relatie aan te gaan, moet je weten dat het buitengewoon belangrijk is om openlijk met hem te communiceren over je gevoelens en angsten.

Die man is je nieuwe vlam en je moet hem zo behandelen. Je kunt niet van hem verwachten dat hij je gedachten leest en al je gedachten en emoties kent.

Je moet eerlijk zijn en hem alles vertellen wat je dwarszit, zodat hij je begrijpt en je helpt ermee om te gaan.

Dit is belangrijk omdat je partner onbewust iets kan doen of zeggen dat je relatieangst kan opwekken en je angsten kan bevestigen. Hij kan een aantal van je grenzen overschrijden waarvan hij niet eens wist dat je die had.

Onthoud dus: communicatie is de sleutel tot succes. Het is misschien wel het prettigste om te doen, vooral aan het begin van de relatie wanneer je nog steeds niet weet of je hem volledig kunt vertrouwen.

Maar het moet worden gedaan om ten volle van je relatie te kunnen genieten.

3. Eis niet te veel van hem

5 X Genieten Van Je Nieuwe Vlam (Bij Angst Om Het Te Verpesten)

Relatieangst manifesteert zich vaak als de overtuiging dat een persoon niet goed genoeg is. En het zijn vrouwen die hier meestal meer mee te maken hebben dan mannen.

Als je worstelt met onzekerheden in je relatie, kan niets wat je partner zegt, de manier waarop je je voelt veranderen. Hij kan je elke minuut vertellen hoe goed, geweldig, aardig en mooi je bent. Maar als je het zelf niet gelooft, is het het niet waard.

Het is dus echt niet nodig om constant een vorm van geruststelling te vragen of te verwachten. Een kleine hoeveelheid ervan is natuurlijk een grote ego-boost, maar het moet spontaan zijn en vrijwillig van je partner komen.

Oefen nooit druk uit op je partner om je constant gerust te stellen over zijn gevoelens. Dat zal er alleen maar toe leiden dat jullie zowel gefrustreerd als onzeker worden.

Er zijn veel andere manieren om te vertellen hoeveel je partner echt om je geeft. Zijn actie zal je zeker meer vertellen dan zijn woorden ooit zullen doen.

4. Zorg ervoor dat je ontspant en dat je er positief over bent

Het ergste wat je tegen een angstig persoon kunt zeggen, is waarschijnlijk: “Rustig maar!” Dit is echt gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar in deze twee simpele woorden ligt de oplossing voor al je worstelingen.

Probeer dus te ontspannen en overal positief naar te kijken. Denk niet te lang na over je nieuwe vlam en blijf niet de hele tijd het ergste voorstellen.

Elke keer dat je bang bent dat je je relatie kapot kunt maken, probeer je te stoppen. Haal diep adem en herhaal verschillende keren: “Alles is in orde. We zijn blij en verliefd. Ik hou van en vertrouw op mijn partner en mijn partner houdt van en vertrouwt mij.”

Je kunt zelfs een dagboek van je relatie hebben waarin je alles opschrijft wat jullie twee hebben meegemaakt. Het kan een bewijs zijn van je liefde als je gedachten naar een donkere plek gaan.

Mijn vriendin deed dit en het heeft haar echt geholpen. Vanwege haar traumatische relaties uit het verleden waarin haar ex haar voor eigenlijk alles de schuld gaf, had ze altijd de indruk dat haar acties en woorden haar nieuwe vlam onvermijdelijk zouden wegjagen.

Dus hield ze een dagboek bij waarin ze alle goede herinneringen opschreef die ze met haar partner had. En elke keer dat ze zich zorgen maakte over hun relatie, pakte ze het dagboek en las een aantal pagina’s totdat ze kalmeerde.

Misschien kun je hetzelfde proberen, want je zult er zeker baat bij hebben.

5. Haast je niet en bekijk het van dag tot dag

Om van je nieuwe relatie te genieten en ontspannen te zijn, is het van cruciaal belang dat je nergens mee overhaast. Het heeft geen zin om twee jaar van tevoren iets met je partner te plannen als je midden in de mooiste periode van je relatie zit.

Dus vergeet niet om van dag tot dag te leven. Maak je geen zorgen over je toekomst, hoe ga je je huwelijk betalen, waar ga je heen op huwelijksreis, hoe zien je kinderen eruit of hoe zou je je vrije tijd indelen als de kinderen naar school gaan.

Je weet nooit zeker wat de toekomst voor jullie twee in petto heeft. Misschien ga je na een jaar daten uit elkaar. Misschien trouw je wel met elkaar, maar ga je na 5 jaar huwelijk scheiden.

Of misschien breng je je oude dag hand in hand door, terwijl je zowel je kinderen als je kleinkinderen ziet opgroeien.

Het punt is dat je nooit weet wat je gaat krijgen en waar je zult zijn. Wat je wel weet, is in welk punt van je relatie met je nieuwe vlam je je nu bevindt. Dus je kunt maar beter werken voor de kleine dingen, zodat je de kans krijgt om je toekomstige zelf te zien.