Skip to Content

De Onbewerkte Waarheid Over De 5 Stadia Een Giftige Relatie

De Onbewerkte Waarheid Over De 5 Stadia Een Giftige Relatie

Een giftige relatie zuigt je leeg. Ze zuigen al je energie op en doen je vergeten wie je werkelijk bent. Ze spelen met je geest tot je er niet meer tegen kunt.

Soms kom je vast te zitten in een giftige relatie zonder het zelfs maar te beseffen. Je hebt verhalen gehoord over hoe je giftige mensen moet vermijden, maar niemand vertelt je hoe je ze kunt herkennen.

Hoe weet je dat degene waar je naast in slaap valt giftig is? Hoe weet je dat hij een relatievampier is die al je energie zal afvoeren en je zal bewijzen dat liefde pijn kan doen?

Als je een relatie hebt met een giftige persoon, doorloop je verschillende stadia. Al deze combinaties zullen deze relatie tot een van de meest gecompliceerde dingen maken die je ooit in je leven bent tegengekomen.

Hier is de onbewerkte waarheid van hoe het er allemaal uitziet.

1. Liefdesbombardementen op zijn best en constante druk om je vast te leggen

De Onbewerkte Waarheid Over De 5 Stadia Een Giftige Relatie

Wanneer je een giftige persoon ontmoet, maakt hij meestal al vanaf het begin indruk op je. Het voelt allemaal alsof je eindelijk je ontbrekende stukje van de puzzel hebt gevonden.

Het lijkt alsof hij een relatie met jou wil, en hij wil het heel graag.

Je gaat bijna elke avond op date, je bent altijd met elkaar aan de telefoon en hij blijft je vertellen dat je de beste vrouw bent die hij ooit heeft ontmoet.

En wie wil dat niet horen?

Maar het probleem is dat je elkaar pas een paar weken kent en het voelt al aan dat het tempo waarin je beweegt sneller is dan waar je je prettig bij voelt. Hij had het al over jullie bruiloft toch jullie nog niet eens exclusief waren.

In je hoofd voelt het allemaal gehaast, maar je wilt de kans niet missen en een man verliezen die oprecht in je geïnteresseerd lijkt te zijn.

Dus je voelt je verscheurd. Je weet dat je te snel gaat en dat je nog niet klaar bent om je te binden. Aan de andere kant, als je deze liefhebbende en zorgzame man afwijst, zal het jouw verlies zijn.

Maar je giftige man wil niet langer wachten. Als je het hem vraagt, trekt hij meteen bij je in. Geen twijfels.

2. In een giftige relatie voelen dingen niet goed

De Onbewerkte Waarheid Over De 5 Stadia Een Giftige Relatie

Zodra je je relatie naar een hoger niveau hebt getild, zul je je realiseren dat dingen niet helemaal goed voelen. Je onderbuikgevoel vertelt je dat er iets niet klopt.

Van buitenaf lijkt je giftige relatie perfect. Maar diep van binnen weet je dat je partner is veranderd. Je weet dat hij niet de persoon is die je dacht dat hij zou zijn.

Je hebt het gevoel dat je signalen ziet, maar je kunt ze niet echt lokaliseren omdat je niet zeker weet of je gelijk hebt. Dus je zult je relatie waarschijnlijk meer tijd geven om te zien of je gevoel klopt of dat het allemaal tussen je oren zit.

3. Je partner verandert volledig

De Onbewerkte Waarheid Over De 5 Stadia Een Giftige Relatie

Zodra je je partner binnenlaat, eenmaal je geheimen onthult en voor hem valt, zul je een plotselinge gedragsverandering opmerken.

De man die in het begin zo zorgzaam en liefdevol was, is nu totaal anders. Hij lijkt koud en afstandelijk en over het algemeen lijkt hij helemaal niet op de man die je voor het eerst ontmoette.

Het spel van kritiek begint. Hij blijft je de schuld geven van dingen die eigenlijk niet jouw schuld zijn, maar hij geeft ze het gevoel dat ze dat wel zijn.

In plaats van knuffels krijg je steeds gemene opmerkingen over dingen die je aan jezelf zou moeten veranderen.

Hij begint je te manipuleren en laat je alles doen zoals hij wil, ook al voel je je er niet blij mee.

Je gevoelens worden genegeerd, je gebreken worden benadrukt en je realiseert je eindelijk dat de persoon die je nu ziet het echte gezicht van je partner is. Alles hiervoor was gewoon doen alsof je voor hem viel.

Je gevoelens worden genegeerd, je gebreken worden benadrukt en je realiseert je eindelijk dat de persoon die je nu ziet het echte gezicht van je partner is.

Alles hiervoor was een show die ervoor moest zorgen dat jij een giftige relatie met hem aan zou gaan.

4. Je bent in de war

De Onbewerkte Waarheid Over De 5 Stadia Een Giftige Relatie

Als je eenmaal de echte waarheid ziet, kan het moeilijk zijn om te verwerken wat er werkelijk aan de hand is.

Is het mogelijk dat je verliefd bent geworden op deze persoon? Is het mogelijk dat hij zichzelf volledig heeft veranderd? Hoe was hij zelfs in staat om dat te doen?

Daarna blijf je excuses zoeken. Misschien had hij gewoon een slechte week, misschien heeft hij op dit moment een aantal problemen in zijn leven.

En dan, elke keer dat hij je een kruimel liefde geeft, val je ervoor en zeg je tegen jezelf dat hij eigenlijk een goede kerel met wat problemen is.

Je raakt gefixeerd op die zeldzame momenten waarop hij aardig voor je is. Je probeert je werkelijke realiteit te negeren.

Dit gebeurt omdat je niet zeker weet wat er aan de hand is. Toen je deze persoon voor het eerst ontmoette, was alles geweldig.

Nu voelt het alsof je een giftige relatie hebt met een heel andere man – iemand die wreed en koelbloedig is. Een die geen idee heeft wat liefde eigenlijk betekent.

Het is allemaal zo verwarrend en je bent bang voor wat er zou kunnen gebeuren. Om eerlijk te zijn, heb je het gevoel dat je gek wordt.

Elke keer dat je hem confronteert, weet hij je ervan te overtuigen dat het allemaal in je hoofd zit. Hij gedraagt ​​​​zich allemaal aardig en laat je zien dat hij nog steeds de man is voor wie je viel. En even geloof je hem echt.

Maar de realiteit is anders en diep van binnen weet je dat. Op dit moment is hij je aan het gaslighten en je ervan overtuigen dat je idee of waarheid verkeerd is.

Dit is zijn poging om je zijn voorbeeld te laten volgen. En je voelt je vreselijk wanneer je niet doet wat hij zegt, want deze man hier blijft je overtuigen dat hij nog steeds van je houdt en je nooit pijn zou doen.

Hij kan je zelfs negeren als je je tegen hem verzet. Hij moet je weer onder controle krijgen, zodat je hem blindelings kunt volgen. Dat is de enige manier waarop hij tevreden zal zijn.

Ik weet dat het hard klinkt, maar uiteindelijk is het enige dat voor hem telt zijn eigen geluk.

5. Je hebt een giftige relatie als je je in een vicieuze cirkel zit

De Onbewerkte Waarheid Over De 5 Stadia Een Giftige Relatie

Op een dag is hij aardig voor je en laat je je herinneren waarom je in de eerste plaats voor hem viel. Dan komt er een week of zelfs een maand waarin hij je naar beneden haalt, gaslight en manipuleert om te krijgen wat hij wil.

Dan, net wanneer je op het punt staat de handdoek in de ring te gooien, geeft hij je opnieuw een dag vol vriendelijkheid en zorg. Nu geef je aan hem toe.

Zelfs als je zijn wrede spel doorgrondt en besluit het uit te maken, zal hij hoogstwaarschijnlijk snel contact met je opnemen. Hij zal aardig doen en zijn fouten toegeven, en je vertellen dat hij zijn lessen heeft geleerd en dat hij nu een andere man is.

En het ergste is dat een week van doen alsof er voor kan zorgen dat jij denkt dat je geen giftige relatie hebt.

Hij trekt je weer in zijn val en plotseling begin je flashbacks te zien van hoe het was toen jullie samen waren. Je realiseert je dat hij helemaal niet is veranderd. Hij heeft je gewoon naar binnen gelokt om te krijgen wat hij wil.

En zo kom je in een vicieuze cirkel waar je bijna niet aan kunt ontsnappen. Maar als je voor altijd afscheid van hem neemt, open je veel deuren voor jezelf. En ze brengen je allemaal naar betere plaatsen.

PinFlight Image