Skip to Content

Dit Is Wanneer Ze Je Zal Verlaten – En Ze Nooit Terug Zal Kijken

Dit Is Wanneer Ze Je Zal Verlaten – En Ze Nooit Terug Zal Kijken

Ze zal je verlaten wanneer ze er eindelijk schoon genoeg van heeft. Ze zal de onware beloftes achterlaten voor de harde, zure waarheid. Ze zal liever de bittere pil van de realiteit slikken dan nog een van jouw zoete leugens.

Ze zal je verlaten wanneer ze genoeg heeft van je slijmerige complimenten, die je uitdeelde om haar tevreden te stemmen, om haar iedere keer te laten blijven wanneer ze eigenlijk probeert te vertrekken.

Ze zal vertrekken wanneer ze zich realiseert dat het leven dat op haar te wachten staat veelbelovender is dan het leven dat jij haar had kunnen bieden.

Dat haar verslaving aan jou niet nog een trekje waard was dat misschien haar laatste zou zijn.

Wanneer ze je verlaat weet je dat ze voorgoed zal wegblijven. Niet langer zal ze de volgende ochtend je krokodillentranen tolereren, nadat je haar weer eens een nacht alleen hebt laten huilen.

Geen wrede “grappen” meer van jou, ten koste van haar. Geen snijdende opmerkingen meer waar haar naasten bij zijn.

Geen harde beledigingen meer, geen sabotage, niet langer je kleingeestige jaloezie die haar het gevoel geeft dat ze klein is in de omgeving waar ze uitblinkt.

Niet meer de dood verdragen met duizend sneden, alleen maar om te zorgen dat niemand de littekens ziet.

Niet meer het dimmen van haar licht. Geen kleine vormen van verraad of grote zondes; geen misstappen, flirterig gedrag of affaires.

Niet meer vernederd, gepest, gekleineerd worden achter gesloten deuren. Niet meer worden achtergelaten zonder beschutting, voor gek gezet en plein public.

Niet meer verteld worden dat ze niet genoeg is, op een miljoen verschillende manieren. Geen verraderlijke psychologische spelletjes meer.

Ze zal je verlaten wanneer ze weet dat de tijd op begint te raken. De tijd om te genezen, om een leven zonder jou te maken. De tijd om haarzelf te vinden en iemand die haar verdient.

Je deed altijd alsof je nog op zoek was naar iets beters, maar nu wil ze de tijd die ze nog over heeft terug – om beter te doen en beter te zijn, want ze weet dat er op den duur iets beters voorbij zal komen.

De hoeveelheid kostbare tijd die ze heeft verspild om jou op magische wijze te laten transformeren in een fatsoenlijk mens.

Jaren- of maandenlang heeft ze geprobeerd om jou te laten inzien dat ze het waard was, dat ze het nooit heeft verdiend om zo door jou behandeld te worden – alles door de plee gespoeld en ze had er “niets” aan – behalve haar hernieuwde kracht.

Het verlies van haar onschuld – en haar naïviteit. De geboorte van kennis – van vrijheid, van onafhankelijkheid. De hernieuwing van haar identiteit.

Als je erover nadenkt is het eigenlijk zo dat jij degene bent die zoveel te verliezen heeft. Zij zal daarentegen alles krijgen.

Vrouwen die piekeren, overcompenseren, te veel moeite doen krijgen allemaal op den duur een openbaring. Ze zullen zich allemaal uiteindelijk realiseren dat ze beter verdienen.

Wanneer ze eindelijk vertrekken, blijven ze voor altijd weg. Ze weten dat ze alles hebben geprobeerd om de man te redden die überhaupt nooit echt heeft bestaan.

Wanneer ze vertrekt, geloof haar dan als ze je zegt dat je nooit meer wat van haar zal horen. Want al die keren dat ze iets probeerde te zeggen, snoerde je haar de mond of negeerde je haar gewoon.

Al die keren dat ze probeerde om je aan te sporen om een doorbraak te hebben, brak je haar af en gaf je haar het gevoel dat zij degene was die zwak was.

Al die keren dat je de dreiging van andere vrouwen introduceerde, leerde je haar om te vergeten dat ze onvervangbaar was.

Je probeerde haar te laten vergeten dat ze magisch was.

De waarheid is dat zij al die tijd de sterke is geweest. Als je haar smeekt om terug te komen zal ze haar terugkomst plannen – en deze zul je nooit aan zien komen.

De waarheid is dat als ze eindelijk bij je weggaat, je je zal realiseren dat het niet alleen zo was dat ze je nooit echt kende.

Jij kende haar ook niet echt en wist niet waar ze tot in staat zou zijn.

Dat had je nooit door, hè? Dat ze net zoveel kracht had om te vertrekken als ze nodig had om bij je te blijven.

Maar wanneer ze vertrekt zal je het voelen. Haar stilte zal werelden laten beven. Het zal meer boekdelen spreken en waarheid dan alle woorden die in jouw hele leven je lippen hebben verlaten.

Ze zal vertrekken wanneer ze zich realiseert dat je nooit het geneesmiddel bent geweest – je bent al die tijd het vergif geweest.

Dit Is Wanneer Ze Je Zal Verlaten – En Ze Nooit Terug Zal Kijken