Skip to Content

Huwelijkstherapeut Onthult De Redenen Om Te Scheiden

Huwelijkstherapeut Onthult De Redenen Om Te Scheiden

Helaas eindigen steeds meer huwelijken in een scheiding, maar waarom gebeurt dat? Zelfs als alles perfect lijkt, beginnen dingen te veranderen en uiteindelijk komen de redenen om te scheiden naar boven.

Huwelijkstherapeuten houden zich hier al geruime tijd mee bezig. Er zijn honderden verschillende redenen om te scheiden. Sommigen van hen komen echter nog steeds vaker voor dan andere.

Om je te helpen alles beter te begrijpen, heb ik een lijst gemaakt met de 9 meest voorkomende. Deze dingen zijn meestal dealbrekers in elke relatie of elk huwelijk, dus laten we ze eens bekijken.


Een affaire hebben is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen besluiten te scheiden. Als twee mensen het eens zijn over wat als bedrog wordt beschouwd en een van de partners de regel overtreedt, heeft deze meestal de macht om het huwelijk te beëindigen.

1. Affaires

Huwelijkstherapeut Onthult De Redenen Om Te Scheiden

Uit affaires blijkt een gebrek aan respect, liefde en begrip en er zijn zelden gevallen van volledig herstel van een huwelijk daarna. Het is buitengewoon moeilijk om je partner weer te vertrouwen en dat is waarschijnlijk de meest voorkomende reden waarom koppels ervoor kiezen om hun eigen weg te gaan.

2. Redenen om te scheiden: Gebrek aan communicatie

Een ander groot probleem in huwelijken is het gebrek aan communicatie. Veel mensen geloven dat wanneer je een partner hebt, dit automatisch betekent dat je precies weet wat ze doormaken of wat ze op elk moment voelen. Maar dat is niet waar.

En als je verwacht dat je partner op magische wijze alles weet wat er in je hoofd omgaat, heb je het mis. Beide partners moeten goede communicatieve vaardigheden hebben, en zo zal het huwelijk succesvol zijn.

Als geen van de partners praat over de dingen die hen dwars zitten, zullen de problemen zich blijven opstapelen, totdat het op een dag te laat zal zijn om het huwelijk te redden.

3. Ruzie maken

Soms hebben mensen moeite met luisteren. We concentreren ons op onze eigen problemen en wat we te zeggen hebben, en we vergeten hoe belangrijk het is om ook naar de andere kant te luisteren. Wanneer dat gebeurt, verschijnen er gewoon nieuwe problemen en is er geen manier om ze op te lossen.

Het leidt tot voortdurende ruzie en het is een van de meest voorkomende redenen waarom koppels gaan scheiden. Het huwelijk wordt te vermoeiend en er is overal in huis negatieve energie. Wanneer mensen zich zo gaan voelen, weten ze dat dit het einde van hun leven samen is.

4. Redenen om te scheiden: huiselijk geweld of emotionele mishandeling

Een van de meest gruwelijke dingen die iemand kan overkomen, is huiselijk geweld of emotionele mishandeling. Mensen die ermee te maken hebben, vinden het meestal moeilijk om een scheiding aan te vragen, maar uiteindelijk vinden ze de kracht om het te doen.

Helaas is het een van de problemen die al heel lang bestaat en het lijkt er nog niet op dat het overgaat. Er zijn echter steeds meer opvangcentra en veilige lijnen die mensen kunnen bellen als ze hulp nodig hebben, dus de verandering is zichtbaar!

5. Financiële problemen

Wist je dat financiële problemen een van de meest voorkomende redenen zijn waarom koppels besluiten te scheiden? Ja! En het gebeurt meestal met die paren die plotseling beginnen met ruziemaken.

Als ze eerder een financieel rustig leven hebben geleid en er is iets gebeurd waardoor het is veranderd, zal de spanning in het huishouden groter worden. En het zal tot veel ruzies leiden die nooit een gezonde manier zijn om een probleem op te lossen.

6. Redenen om te scheiden: Ongelijkheid

Als een van de partners het gevoel heeft dat zij de enige zijn die zich inspant voor het huwelijk, eindigt dat huwelijk meestal in een scheiding.

Ik heb met mensen gesproken die om deze specifieke reden uit elkaar zijn gegaan en de meesten van hen zeiden dat ze het gevoel hadden dat ze altijd date-avonden moesten beginnen, jubilea moesten onthouden, klusjes moesten doen en eigenlijk hun hele huwelijk bij elkaar moesten houden. Uiteindelijk werden ze zo moe dat ze hun partner moesten verlaten.

7. Gebrek aan steun van familie en vrienden

Mensen zeggen dat het niet belangrijk is wat anderen te zeggen hebben over je huwelijk, maar de waarheid is dat druk een lastig iets is. Het heeft de kracht om je te laten nadenken, en als dat gebeurt, kunnen dingen gemakkelijk ten kwade veranderen.

Als vrienden of familie een van de partners voortdurend vertellen dat hun huwelijk niet goed is, dat er iets mis is met hun partner, of dat ze een beter iemand kunnen vinden, kan die partner hetzelfde gaan voelen.

Hun gedrag zal veranderen en het huwelijk zal uit elkaar vallen. Op een gegeven moment zou je graag wat steun willen hebben van je dierbaren, en als je die niet vindt, is het onwaarschijnlijk dat je gelukkig getrouwd kunt blijven.

8. Misbruik van middelen

Huwelijkstherapeut Onthult De Redenen Om Te Scheiden

Wanneer een persoon drankproblemen heeft, schaadt dit niet alleen zijn gezondheid, maar verandert ook zijn gedrag drastisch. Het hangt allemaal af van hun verslavingsniveau, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende veranderingen.

  • Geheimzinnig gedrag.
  • Paranoïde.
  • Enorme en plotselinge stemmingswisselingen.
  • Veranderingen in persoonlijkheid.
  • Agressief gedrag.

En dit zijn sommige dingen die moeilijk zijn om mee om te gaan. Dus vraagt ​​één partner meestal een scheiding aan.

9. Te jong trouwen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer een paar te jong trouwt, hun kans op een succesvol huwelijk klein is. Dat komt omdat die huwelijken meestal gehaast zijn, en het is ook mogelijk dat hun persoonlijkheid nog niet helemaal gevormd is.

Er is veel ruimte voor veranderingen. Die worden soms zo groot dat het onmogelijk is om met die persoon getrouwd te blijven. Sommige stellen zeiden zelfs dat ze spijt hadden dat ze jong waren getrouwd. Ze hadden het gevoel dat ze hun beste jaren niet hadden geleefd zoals zou moeten.

Iedereen heeft een ander verhaal, maar deze meest voorkomende redenen om te scheiden zijn grotendeels hetzelfde voor elk stel dat besloot om hun eigen weg te gaan.