Skip to Content

Hoe Het Is Om Het Uit Te Maken Met Een Narcist

Hoe Het Is Om Het Uit Te Maken Met Een Narcist

Aan het begin kunnen narcisten charmant, aantrekkelijk, en interessant zijn. Toen je relatie voor het eerst begon wist je natuurlijk niet dat hij een narcist was.

Hij was de meest charismatische en zorgzame man ooit. Al snel zag je zijn ware aard: je zag dat hij ijdel en manipulatief was, en dat nooit iets zijn schuld was, en toen kwam de nachtmerrie.

Daten of een relatie hebben met een narcist is een emotionele achtbaan. Als je een relatie hebt met een narcist zal alles om hem draaien, en hij staat hij altijd in het midden van de belangstelling.

Het is verwarrend, vermoeiend, en emotioneel zwaar. Na een tijdje realiseerde je je dat je alleen maar kunt ontkomen door de relatie te beëindigen. Maar dit maakt geen einde aan je emotionele lijdensweg.

Het enige dat moeilijker is dan het daten met een narcist is het uitmaken van de relatie. Hieronder volgt hoe het is om de relatie te verbreken met een narcist en wat je moet verwachten.

Elke relatiebreuk is zwaar en pijnlijk. Maar de meeste volgen hetzelfde patroon: een van de partners vertrekt, beiden zullen ze een bepaalde tijd verdrietig zijn, en iedereen gaat weer verder met zijn leven.

Maar wat narcisten betreft is alles anders, dus je kunt niet de verwachting hebben dat je een gemiddelde relatiebreuk gaat hebben. Narcisten zijn erg competitief, houden van winnen, en hebben een kwetsbaar ego.

Als een narcist bij jou weggaat, heeft hij of een ander slachtoffer gevonden van zijn emotionele mishandeling of is hij vertrokken om een spelletje met je te spelen en zal hij snel weer terugkomen.

Als jij degene bent die de narcist verlaat, val je direct zijn ego aan.

De enige manier om een narcist te verlaten is om alle banden te verbreken. Het is onmogelijk om vrienden te blijven of om enig contact te blijven houden met deze persoon na de relatie ten einde is gekomen.

Hij heeft een slachtoffer nodig om emotioneel te mishandelen, en als jij in zijn buurt blijft zal hij je al snel weer meesleuren in een vicieuze cirkel.

Voordat je er erg in hebt zal hij zijn manipulatieve vaardigheden tegen je gebruiken en zal je weer soort van een relatie met hem hebben.

Alles waar de narcist mee te maken heeft moet chaotisch zijn; dit is gewoon hoe ze in elkaar zitten. Dus verwacht niet dat het beëindigen van de relatie rustig zal verlopen.

Een narcist voelt zich bedreigd als je hem verlaat. Verwacht een flinke ruzie, verwacht dat hij je zal beledigen of dreigt dat hij je nooit met rust zal laten.

Hij zal je misschien de schuld geven van alles dat in deze ongezonde relatie is gebeurd. Maar onthoud dat jij het slachtoffer bent en laat je geen schuldgevoel aanpraten.

Hij zal dit proberen om rechtstreeks je zelfvertrouwen te verwoesten. Hij is zich er zeker van bewust dat hij degene was die jou pijn deed, maar dat kan hem niet schelen. Want hij geeft niets om jou.

Het enige waar hij om geeft is zichzelf en dat hij iemand heeft om emotioneel toe te takelen. En hij weet dat hij je alleen maar kan manipuleren en emotioneel mishandelen als jij je waardeloos voelt en rot over jezelf denkt.

Een narcist zal je proberen te manipuleren en spelletjes spelen met je hoofd.

Nog een mogelijk scenario is dat hij je zal verzekeren dat hij zal veranderen en dat hij niet zonder je kan.

Hij zal smeken, pleiten, onderhandelen en alles zeggen wat je wilt horen, alleen maar om te zorgen dat jullie samen kunnen zijn.

Hij zal misschien zelfs dreigen met zelfmoord. Je hebt misschien het gevoel dat hij zich eindelijk heeft gerealiseerd dat jij de ware bent en dat jullie relatie het vechten waard is.

Maar trap niet in zijn trucs! Hij zal alles inzetten om je te verleiden en te charmeren, zoals hij aan het begin van de relatie deed. Hij doet dit niet omdat hij van je houdt.

Hij doet dit omdat zijn ego is gekwetst en hij niet kan toegeven dat hij fout zat. 

Als je het goedmaakt met een narcist zul je het gevoel krijgen dat je zweeft. Hij zal het beste vriendje zijn dat je ooit had kunnen wensen.

Maar dit zal tijdelijk zijn. Al snel zal de narcist weer terugvallen in zijn oude gewoontes en zal jij weer gevangen komen te zitten in de vicieuze cirkel van emotioneel geweld en marteling.

Vergeet niet dat hij nooit zal veranderen!

Hoe Het Is Om Het Uit Te Maken Met Een Narcist