Skip to Content

Na Emotionele Mishandeling Krijgt Liefde Een Andere Betekenis

Na Emotionele Mishandeling Krijgt Liefde Een Andere Betekenis

Liefde hoort geen pijn te doen. Maar nadat je emotioneel bent mishandelt, begin je te geloven dat liefde iets anders betekent. Je denkt dat smeken om aandacht en genoegen nemen met kruimels genegenheid genoeg is, omdat je jezelf niet genoeg vindt.

Misschien denk je zelfs dat liefde betekent dat je slapeloze nachten door moet brengen met huilen omdat je hart breekt. Je denkt dat liefde is wanneer je mishandelt wordt wanneer liefde je wordt ontzegd, of wanneer je het moet verdienen.

Het belangrijkste is dat je genoegen neemt met veel minder genegenheid dan je zou moeten. Iemand die je mishandeld, geeft je net genoeg om je vast te houden, maar niet genoeg om je echt geliefd te laten voelen.

Dus je werkt hard om die kleine tekenen van genegenheid te verdienen die ze je willen geven of je verwart vriendelijkheid met liefde. Je denkt dat je niet beter verdient omdat er niet van je gehouden wordt en je houdt niet meer van jezelf.

Er wordt met je gespeeld en de gevoelens die je ervaart zijn geen liefde. Maar hoe langer je aan slecht gedrag wordt blootgesteld, hoe normaler het wordt.

Na Emotionele Mishandeling Krijgt Liefde Een Andere Betekenis

Je begint te denken dat dit allemaal normaal is, dat er geen ander soort liefde is. Wat nog erger is, je denkt niet dat je de betere soort verdient.

Je wilt gewoon dat deze persoon van je houdt, zelfs als dat betekent dat je al je tijd moet besteden om te zorgen dat ze om je gaan geven. Dus je begint te denken dat ze op hun eigen manier van je houden en dat dat is hoe liefde werkt.

Liefde hoort geen pijn te doen, maar na emotionele mishandeling denk je dat liefde iets anders betekent.

Dat het betekent dat je deze persoon gelukkig moet maken, hoe ellendig het jou ook maakt. Zelfs als ze je slecht behandelen, geloof je nog steeds dat ze van je houden.

Dus je begint te denken dat van iemand houden betekent dat je de ander slecht moet behandelen. Dit is het soort liefde waar je vanwege je verleden naar zoekt. Het heeft veel met je relatie met je ouders te maken en met de rolmodellen die je had toen je opgroeide.

Als je nog nooit een vredige, gelukkige, stabiele liefde hebt gezien, hoe weet je dan dat het zelfs mogelijk is? Na emotionele mishandeling denk je dat liefde iets anders betekent, iets dat op marteling lijkt.

Schreeuwen tegen elkaar is hoe alle koppels hun problemen oplossen, toch? Voortdurend uit elkaar gaan en het weer goedmaken is normaal, niet dan?

Na Emotionele Mishandeling Krijgt Liefde Een Andere Betekenis

Dat is het niet, maar nadat je lang genoeg aan emotionele mishandeling bent blootgesteld, verandert je perceptie van liefde. Je verwacht die kruimels van genegenheid waar je genoegen mee neemt omdat je jezelf niet waardig acht om liefde te krijgen.

Liefde betekent echter iets heel anders. Je zou weten dat er van je gehouden wordt als dat echt zo was, want deze persoon zou het je met hun acties bewijzen.

Ze zouden je niet negeren en je laten hangen wanneer je ze het meest nodig hebt. Iemand die van je houdt, zou er voor je zijn, wat er ook gebeurt.

Misschien had je chemie met deze persoon en dacht je, “Ik heb het gevonden, dit moet liefde zijn.” Maar liefde en passie zijn niet hetzelfde en drama is geen essentieel onderdeel van liefde.

Liefde is wanneer je iemand vindt met wie je jezelf oud kunt zien worden – en die je nog steeds graag om je heen wil hebben. Zou je met deze persoon kunnen opschieten als je samen oud zou worden?

Liefde moet je een veilig gevoel geven en stabiliteit in je leven brengen, geen onzekerheid.

Misschien denk je dat liefde hersenspelletjes met zich meebrengt, maar degene die voor altijd standhouden, hebben dat zeker niet. Het is het warme thuiskomen dat je krijgt als deze persoon je vasthoudt en je het gevoel hebt dat niets je ooit pijn kan doen.

Nadat je emotioneel mishandeld bent, ben je misschien zelfs gaan geloven dat mensen liefde tonen door je pijn te doen.

Na Emotionele Mishandeling Krijgt Liefde Een Andere Betekenis

Denk nooit dat je van iemand houdt alleen maar omdat je om diegene huilt, want ze zouden er zijn om die tranen weg te vegen.

Ze zouden de oorzaak zijn van je glimlach, niet die van je tranen.

Iemand die van je houdt, zou je respecteren en je met liefde en genegenheid overladen. Ze zouden je gevoelens serieus nemen en altijd rekening met je houden voordat ze iets doen.

Dit komt omdat je er voor hen genoeg toe doet om die stap extra voor je te doen en eerlijk gezegd, je verdient het. Maar na emotionele mishandeling denk je dat je geen liefde verdient en is je gevoel van eigenwaarde niet aanwezig.

Iemand die van je houdt, zorgt er niet voor dat je zijn liefde verdient. Ze zullen hun liefde gratis aan je geven omdat je de wereld voor hen betekent.

Liefde is niet het gevoel dat de wereld vergaat als deze persoon niet op je app reageert. Het is een wereld met hen bouwen en weten dat ze er altijd zullen zijn.

Het belangrijkste is dat liefde je een goed gevoel moet geven, geen slecht gevoel. Het zou de wind onder je vleugels moeten zijn die ervoor zorgt dat je naar de top blijft streven.

Na Emotionele Mishandeling Krijgt Liefde Een Andere Betekenis

Het zou nooit je vleugels breken en je het gevoel geven dat je de liefde onwaardig bent. Liefde hoort geen pijn te doen, het zou moeten genezen.

Er zijn een aantal stadia van genezing die je moet doorlopen na emotionele mishandeling om opnieuw te leren wat liefde is.

Je moet weten dat deze persoon altijd blij moet zijn om je te zien en aan je te denken als ze weg zijn. Ze zullen proberen om je gelukkig te maken, niet om je in stukken te breken.

Als je ze je hart geeft, dan zullen ze het met zorg behandelen en het voor altijd koesteren. Na emotionele mishandeling voelt het echter niet hetzelfde om van iemand te houden.

Je zult deze persoon een tijdje niet kunnen vertrouwen en je zult in de war raken door hun liefde. Je zult niet begrijpen dat liefde zo hoort te voelen.

Mannen moeten een paar dingen weten voordat ze met een meisje uitgaan dat emotioneel is mishandeld. Dit is niet het soort meisje waar meer mee gespeeld zou moeten worden.

Ze heeft een echte man nodig die haar beschermt, niet een die haar kwaad doet. Het belangrijkste is dat ze zich veilig moet voelen en nooit aan zijn liefde hoeft te twijfelen, want hij blijft het tonen met alles wat hij doet.

Hij zal haar moeten helpen om weer te leren wat liefde is en hij zal het haar leren door haar die liefde te geven. Uiteindelijk zal ze echte emotie van puur slecht gedrag kunnen onderscheiden.

Eindelijk zal ze de echte betekenis van liefde kennen.

PinFlight Image