Skip to Content

Een Brief Aan Het Meisje Dat Niet Meer In Liefde Gelooft

Een Brief Aan Het Meisje Dat Niet Meer In Liefde Gelooft

Hé meid,

Ik weet waarom je op dit artikel hebt geklikt. Je wilt zien dat er iemand anders is die niet meer in liefde gelooft, net als jij.

Je wilt zien dat je niet alleen bent, dat je niet raar bent en dat anderen net als jij pech hebben gehad.

Want zelfs als het zo verdrietig is als liefde sterft en als je er niet meer in gelooft, wordt het op de een of andere manier beter als je iemand anders door hetzelfde heen ziet gaan wat jij hebt meegemaakt.

Zelfs als je medelijden hebt met al die mensen die niet in liefde geloven, voel je je beter omdat je in dit alles niet alleen bent.

Ik veronderstel dat er iets heel ergs met je is gebeurd en dat je daarom niet meer in liefde gelooft.

Misschien was hij je eerste liefde en heeft hij voor een andere vrouw gekozen. Misschien was hij je oogappel, maar heeft hij jou nooit op de eerste plaats gezet. Misschien waren jullie twee nooit voorbestemd om samen te zijn. Wat de reden ook mag zijn, je voelt je alsof dat wel zo is.

Je voelt je alsof je volledig gebroken bent en alsof niemand iets kan doen om je te repareren.

Je denkt dat liefde niet meer in je leven zal komen en dat je gewoon niet geliefd bent.

Je kunt al die negatieve gedachten in je hoofd gewoon niet van je afschudden en ze verteren je op een manier waarvan je nooit had gedacht dat ze dat konden.

Je hebt het gevoel dat de manier waarop je denkt het leven regeert dat je leidt en daar kun je niets aan veranderen. En het wordt met de dag erger en erger.

Maar wacht.

Een Brief Aan Het Meisje Dat Niet Meer In Liefde Gelooft

Alleen omdat je één slechte liefdeservaring hebt gehad, wil nog niet zeggen dat alle mannen hetzelfde zijn. Alleen omdat je een eikel tegen bent gekomen die je hart brak, wil nog niet zeggen dat elke andere man die langskomt hetzelfde zal doen.

Houd er rekening mee dat goede dingen niet van de ene op de andere dag gebeuren. En wees erop voorbereid dat je zult moeten wachten tot de juiste in je leven komt en die je laat zien hoe mooi liefde kan zijn.

Geef liefde niet zo gemakkelijk op.

Maak geen muren om je hart, zodat niemand je voor zich kan winnen. Sluit je ogen niet voor de zegeningen die de hemel je stuurt. Misschien ligt het geluk voor je neus, maar zie je het niet.

Daarom moet je je perspectief veranderen. Je moet je kijk op het leven veranderen, want niets is wat het lijkt.

Ik weet dat je gekwetst bent en dat er diepe littekens op je hart zitten, maar wat heeft het voor zin om een hart te hebben als je het niet wilt gebruiken?

Ga je alleen vanwege één slechte ervaring je leven zonder liefde leiden?

Ga je alle ochtenden missen waarbij je met de man van je leven zou kunnen knuffelen? Ga je zijn kusjes, knuffels en woorden van liefde missen?

Ga je elke ‘ik hou van jou’ uit zijn mond missen als je een moeilijke periode van je leven doormaakt? En de gelukkige ook?

Ga je zo gemakkelijk opgeven meid?

Een Brief Aan Het Meisje Dat Niet Meer In Liefde Gelooft

De liefde opgeven, de momenten van geluk en vreugde, al die keren dat je de adem benomen wordt vanwege zijn woorden vol liefde en genegenheid?

Vertel me eens, is een verkeerde man het waard om geen risico op de juiste te nemen?

Wil je de verkeerde het plezier geven om je verslagen te zien? Verdient hij het om te zien dat je vanwege hem je hart voor ware liefde hebt gesloten?

Laat me deze vraag voor je beantwoorden: dat is hij niet!

Alleen omdat hij je heeft gebroken, wil nog niet zeggen dat je niet aan elkaar gelijmd kunt worden. Alleen omdat hij je heeft gekwetst, wil nog niet zeggen dat je geen geluk meer kunt vinden.

En alleen omdat hij een klootzak is, wil nog niet zeggen dat anderen dat ook zullen zijn.

Daarom wil ik je laten zien hoeveel je verliest als je je zo blijft gedragen.

Geloof me, niemand wil zijn hele leven alleen blijven zonder liefde, zonder iemand om zijn dagen gelukkig te maken en zonder iemand die onvoorwaardelijk van hem houdt.

Daarom wil ik je zeggen dat je wakker moet worden. Word wakker uit die depressie waar je in vastzit.

Word wakker en leef – dat is tenslotte je doel.

Een Brief Aan Het Meisje Dat Niet Meer In Liefde Gelooft

Alleen omdat anderen je geen liefde hebben gegeven, wil nog niet zeggen dat je het niet aan iemand anders moet geven. Alleen omdat je hart gebroken is, wil nog niet zeggen dat je het niet meer moet gebruiken.

En alleen omdat je de eerste keer hebt gefaald, wil nog niet zeggen dat je de volgende keer moet opgeven.

Ik geloof in je en ik weet dat er achter dat kleine en bange meisje een vrouw staat met het hart van een leeuwin die klaar is om de volledige controle over haar leven over te nemen.

Ik weet dat je zoveel meer kunt dan je denkt. En elke keer dat je stopt met in jezelf te geloven, zal ik er zijn om je die wind in je rug te geven. Ik zal er altijd zijn om je te vertellen dat je het moet proberen en dat je niets te verliezen hebt.

Ik zal de sterke zijn als je zwak bent en ik zal je nooit laten opgeven. Omdat liefde te mooi is om op te geven.

Je zult je realiseren dat als je je hart een beetje opent, je zult zien hoe gezegend je kunt zijn met de juiste. Als je de liefde een kans geeft, dan zul je je niet als de laatste keer voelen.

Deze keer zul je zien hoe echte liefde eruitziet. Als de juiste man langskomt, dan zal hij je geloof in liefde terugbrengen. Hij zal je het gevoel geven dat je nog nooit eerder hebt gevoeld.

En het zal het beste gevoel voor je zijn.

Een Brief Aan Het Meisje Dat Niet Meer In Liefde Gelooft

En als dat gebeurt, dan hoop ik dat je je mijn woorden herinnert terwijl je ‘s morgens vroeg in zijn armen ligt te knuffelen, glimlachend van plezier. Ik hoop dat je eindelijk gelukkig zult zijn en dat je de innerlijke rust zult voelen, omdat je jezelf nog een kans hebt gegeven.

Meisje, ik hoop dat je trots op jezelf zult zijn, omdat je sterk genoeg bent om liefde een tweede kans te geven.

Ik weet dat ik dat ben.

Met liefs,

Degene die ooit het vertrouwen in de liefde verloor

PinFlight Image