Skip to Content

Alleen Een Echte Man Kan Van Een Gebroken Vrouw Houden

Alleen Een Echte Man Kan Van Een Gebroken Vrouw Houden

In haar ogen lijkt de liefde een machtsspel en is zij degene die de macht uit handen geeft. Want in haar ogen is de liefde het waard om voor te leven en te vechten.

Ze is bereid om zichzelf te verliezen in de liefde zonder dat ze ook maar even aarzelt. Het maakt haar doodsbang, maar ze zou dit altijd doen. 

Je kunt de angst in haar ogen zien en de trilling in haar stem horen, maar de kracht van haar liefde en de vlam van haar passie zorgt ervoor dat je in de wolken bent. Je kunt zien dat ze angstig is en ze er evengoed voor gaat.

Hou van haar omdat ze staat ondanks dat ze vanbinnen op instorten staat. Omdat ze elke ochtend opstaat, ze de zonneschijn tegemoet treedt, terwijl ze ten strijde trekt tegen de duisternis in haar. En omdat ze de haven is waar ze kan schuilen. 

In haar ogen zijn lieve woorden slechts een wapen om iemand te lokken, om hen daarna alleen maar kapot te maken.

In haar ogen is de liefde net zo zoet als dat het beangstigend is. En telkens als iemand haar liefde belooft, knikt ze toestemmend, maar diep vanbinnen maakt het twijfelen haar kapot, het waarschuwt haar voor een nieuwe breakdown. 

Omhelzingen zijn slechts om te pijn te stillen en om het moeilijker voor haar te maken zodra je bent vertrokken.

Want die kans bestaat. Alle anderen zijn er vandoor gegaan, dus waarom zou jij niet hetzelfde doen?

Hou van haar omdat ze haar angsten onder ogen heeft gezien terwijl ze van jou houdt. Hou van haar omdat ze haar muren heeft laten vallen om jou te laten zien dat ze jou vertrouwt.

Hou van haar omdat ze het sterkste en zachtste hart heeft van iedereen. Niet het gebroken hart, maar het mooie hart. Want ze is zoveel meer dan dat. 

In haar ogen is het idee om niet van je te houden pijnlijker dan het idee dat je zou vertrekken.

Want ze weet hoe het is om je onbemind te voelen. Ze weet hoeveel pijn het doet als je alles geeft en daar zo weinig voor terugkrijgt.

Ze weet hoeveel pijn het doet om verwaarloosd te worden en om voorgelogen te worden. 

Daarom zal ze nooit en te nimmer met je vertrouwen spelen. Ze zal je nooit in het duister laten als zij het licht kan zijn. Ze zal je nooit in de kou laten staan als zij de vlam kan zijn. 

Hou van haar omdat ze kleur heeft toegevoegd aan je zwart-witte leven en warmte aan de bevroren gedeeltes van je brein.

Omdat ze je een glimlach bezorgt en dat ze zo’n aanstekelijke lach heeft dat je je afvraagt of verdriet überhaupt bestaat als zij er is. 

In haar ogen is gebroken zijn iets wat ze verborgen houdt met een glimlach. Niet omdat ze zich schaamt, de reden is dat ze bang is dat jij haar te veel zal vinden.

Ze is bang dat je ziet wie ze ooit was. De vrouw die het heeft toegelaten dat anderen haar waarde en glimlach afnamen. De vrouw die vertrouwde dat iedereen haar hart zouden beschermen, zoals zij dat van hen beschermde.  

Ze is bang dat je de benen zal nemen omdat je haar niet kunt repareren. Maar het is nou eenmaal zo dat het geen nut heeft om iets te repareren als dat helemaal niet nodig is.   

Hou van haar vanwege de geweldige mozaïek van alle gevechten en overwinningen die ze heeft meegemaakt.

Hou van haar vanwege de pijn die ze heeft doorstaan met de glimlach die de zon te schande maakt. Hou van haar omdat ze er gebroken heel mooi uitziet. 

In haar ogen is elke dag de laatste, dus houdt ze zich niet in. Want wachten op mensen die nooit kwamen opdagen is wat haar uiteindelijk heeft verwoest.

Tevergeefs hopen is wat haar kapot heeft gemaakt. En haar hart weggeven is wat haar heeft gebroken.

Maar snap dat ze een dag per keer neemt. Ze geeft zichzelf helemaal, elke seconde van de dag.

Wanneer de pijn haar in zijn greep houdt, fluistert ze: “Ik kan dit.” Wanneer de angst haar tegenhoudt, fluistert ze: “Nogmaals.”

En wanneer de herinneringen haar achtervolgen, schreeuwt ze: “Niet nu!” Gebroken is deel van haar en als je haar daarom in de steek laat, ben je niet de man die ze verdient. 

Hou van haar vanwege haar. Adem met haar, huil met haar. Wacht naast haar op het opkomen van de zon en waardeer elke seconde die je met haar doorbrengt.

Bewonder haar en kijk haar vol bewondering aan. En als je daar niet klaar voor bent, laat haar dan los. In haar ogen is het beter om vrij gelaten te worden dan gevangen te zitten in een gouden kooi zonder liefde.

Als je niet klaar bent om volledig van haar te houden, laat haar dan gaan. 

Alleen Een Echte Man Kan Van Een Gebroken Vrouw Houden