Skip to Content

Hier Is De Waarheid, Als Hij Van Je Hield, Dan Had Hij Je Niet Verlaten

Hier Is De Waarheid, Als Hij Van Je Hield, Dan Had Hij Je Niet Verlaten

In de steek gelaten worden door de persoon waar je het meest van houdt is hartverscheurend en een van de meest pijnlijke dingen die je kan overkomen—daar is geen twijfel over mogelijk.

Maar wat nog vernietigender is, is accepteren dat de reden dat deze persoon bij je weg is gegaan, was omdat hij simpelweg niet van je hield.

Want laten we eerlijk zijn—het laatste wat je toe wil geven is dat de liefde die je voelt onbeantwoord is, ook al is het de enige waarheid.

Dus in plaats van dit aan jezelf toe te geven, blijf je rechtvaardiging voor zijn acties en gedrag zoeken.

In plaats van de waarheid te accepteren, blijf je excuses maken voor het feit dat hij bij je weg is gegaan.

Je blijft tegen jezelf liegen zodat je van hem kunt blijven houden en je hoop kunt blijven koesteren en kunt wachten tot hij naar je terugkeert, alsof er niets gebeurd is.

Hier Is De Waarheid, Als Hij van Je Hield, Dan Had Hij Je Niet Verlaten

Nou, ik haat het om degene te zijn die het je moet vertellen, want ik weet dat dit het laatste is wat je wil horen en iets waar je voor weg probeert te lopen, maar deze man houdt niet van je.

Ik weet ook dat je je diep van binnen heel goed bewust bent van deze pijnlijke realiteit, maar in plaats van het recht in de ogen te kijken, besteed je al die tijd om dat stemmetje in je hoofd het zwijgen op te leggen dat je de harde waarheid vertelt.

Begrijp me niet verkeerd — je ex zou in het verleden van je gehouden kunnen hebben of hij zou wat gevoelens voor je kunnen hebben gehad, maar het is meer dan duidelijk dat hij niet meer van je houdt, of dat hij niet genoeg van je houdt of van de manier waarop je van hem houdt.

Omdat degene die van je houdt je niet in de steek laat. Al het andere zijn loze smoesjes.

Nee, hij heeft geen tijd nodig om zijn zaakjes op orde te krijgen. Nee, hij heeft je niet verlaten, omdat hij zich realiseerde dat je te goed voor hem was.

Nee, het was niet de verkeerde timing. Nee, hij is niet emotioneel onbeschikbaar en hij heeft geen bindingsangst.

Hij geeft gewoon niet genoeg om jullie relatie. Hij geeft er niet genoeg om om door dik en dun aan je zijde te blijven en om zijn best te doen om eventuele problemen op te lossen die jullie twee zouden kunnen hebben.

Hier Is De Waarheid, Als Hij van Je Hield, Dan Had Hij Je Niet Verlaten

Want als een echte man van je houdt, dan zal hij ongeacht wat aan je zijde blijven.

Hij zal naast je worstelen om de dingen te laten werken en hij zal zijn best doen om alle obstakels die jullie onderweg tegen zouden kunnen komen te overwinnen.

Als een man van je houdt, dan is hij bereid om omwille van jullie relatie bepaalde offers te brengen.

Hij is klaar om bergen te verzetten voor je liefde en er is niets en niemand die hem tegen zou kunnen houden om dat te doen.

Als een echte man van je houdt, dan houdt hij van je, als je op je best en op je slechtst bent. Hij begrijpt je en zal je beste vriend worden en niet alleen je geliefde.

Deze man denkt er niet eens aan om weg te lopen als het kleinste ongemak zich voordoet. In plaats daarvan ziet hij jullie als partners en hij weet wel beter dan zijn teamgenoot in de steek te laten.

Als je met een echte man bent, dan zal hij alles doen wat in zijn macht ligt om altijd een reden te vinden om van je te houden en hij zal nooit denken dat je niet beminnelijk bent.

Hij zal je nooit met andere vrouwen vergelijken, omdat hij zich nooit naast iemand anders voor kan stellen dan naast jou.

Hier Is De Waarheid, Als Hij van Je Hield, Dan Had Hij Je Niet Verlaten

Voor deze man is vertrekken niet eens een optie, ondanks alle ontberingen die jullie twee kunnen tegenkomen. Hij weet dat liefde hard werken nodig heeft en terugtrekken is nooit iets wat hij zelfs maar overweegt om te doen.

Maar laten we eerlijk zijn—je ex is niet deze man en hij zou nooit de capaciteit hebben om hem te worden. In plaats daarvan was hij een lafaard die je bij de eerste tekenen van problemen in de steek liet.

En op die manier liet hij je zien dat hij nooit je liefde waard was en nooit zal zijn.

Ja, het is moeilijk om over hem heen te komen, maar je moet begrijpen dat je om iemand huilt die je nooit heeft verdiend. Dat je je leven voor iemand in de wacht zet die al een tijdje geleden verder is gegaan.

En nog belangrijker, je moet beseffen dat je eigenlijk geluk hebt dat je van deze onvolwassen jongen af bent. Dat je hem moet bedanken dat hij je heeft verlaten en dat hij je hart heeft gebroken.

Want als hij dit niet had gedaan, dan zou hij geen pad hebben geopend naar deze man die in je leven zal komen en die je zal laten zien wat ware liefde is.

Hij zou geen plaats hebben gemaakt voor een man die in goede en slechte tijden  aan je zijde zal blijven en voor een man die bedoeld is om jouw lang en gelukkig leven te zijn.

PinFlight Image