Skip to Content

Heb Nooit Spijt Van Houden Van De Man Die Je Hart Brak

Heb Nooit Spijt Van Houden Van De Man Die Je Hart Brak

Ik denk dat we dit allemaal hebben meegemaakt: we voelden ons absoluut verbrijzeld nadat de persoon van wie we met heel ons hart hielden en die zogenaamd van ons hield, uiteindelijk is vertrokken. Hij veranderde van de man van wie je hield in de man die je hart brak.

Wat een nachtmerrie is het om het te voelen. Als je dit doormaakt, wil ik je gewoon laten weten dat je niet de enige bent. Dat het volkomen normaal is om te voelen wat je op dit moment voelt.

Woede? Zeker! Verwoesting? Natuurlijk! Haat? Het is te verwachten! Droefheid? Het spijt me zo, maar ik begrijp het!

Spijt? Nou, laat me je daar even onderbreken.

Ik weet dat het een zware pil is om te slikken, maar je zou er nooit spijt van moeten krijgen dat je van de man hield die je hart brak. Liefde is nooit verkeerd, en het is een geweldige emotie om te voelen, ongeacht of het gericht was op wat later de verkeerde persoon bleek te zijn.

Liefde is de sterkste kracht in deze wereld. Het is wat je geest verheft en je hele leven vervuld maakt. Daarom is het nooit een vergissing.

Een fout is eigenlijk wanneer je er spijt van hebt dat je het hebt gevoeld. En hier is waarom.

1. Hoewel hij je hart brak, was hij ooit je alles

Heb Nooit Spijt Van Houden Van De Man Die Je Hart Brak

Ik weet dat je nu diepbedroefd bent, en je zou willen dat je een toverstaf kon vinden om rond te duiken. Dat je de tijd terug kon draaien naar de dag dat je je ex ontmoette.

Zou het niet leuk zijn als je hem helemaal niet zou ontmoeten? Als je terug in de tijd zou kunnen reizen, twee jaar terug zou kunnen gaan, naar datzelfde café waar je hem voor het eerst zag, en nooit zou vragen om aan zijn tafel te gaan zitten omdat dat de enige beschikbare plek was?

Je leven zou nu waarschijnlijk zoveel gemakkelijker zijn. Je zou niet de ondragelijke pijn voelen die je voelt, je hart zou niet gebroken zijn en je zou je niet als een complete mislukking voelen.

Zeker, dat is waar. Maar je zou ook niet kunnen zeggen dat je twee geweldige jaren hebt meegemaakt met een geweldige man die, ondanks alles, echt een fatsoenlijk mens was.

Ik begrijp. Hij heeft je slechte dingen aangedaan, of hij heeft gewoon besloten om uit elkaar te gaan. Zonder de wens om te repareren wat gerepareerd had kunnen worden. Maar je kunt niet ontkennen dat hij soms goed voor je was. En dat je hem leuk vond.

Mensen groeien uit elkaar, en soms is het niet de bedoeling dat we bij iemand zijn die we denken te zijn. We hebben allemaal die ene speciale persoon die nooit bedoeld was om voor altijd in ons leven te zijn. Je ex is je speciale persoon.

Dus heb er geen spijt van dat je van hem houdt, ondanks het liefdesverdriet dat hij veroorzaakte. Hij was ooit je alles, zoals jij de zijne was. En nu is het tijd om verder te gaan.

2. Van de man die je hard brak houden was een geweldige les

Hier is nog een reden waarom je nooit spijt zou moeten hebben van de man die je hart brak. Van deze man houden was waarschijnlijk de grootste les die je ooit over jezelf en liefde in het algemeen zult leren.

Vooral als jullie twee jong waren en nog in zekere zin onervaren. Maar zelfs als je dat niet was, kan je relatie uit het verleden je nog steeds veel dingen leren. Nu weet je precies wat je zoekt in een man. En vooral wat je niet wilt.

Wanneer ons hart gebroken wordt, ondanks dat we gekwetst zijn en pijn hebben, bereiken we ook een bepaald punt van zelfreflectie. Plots worden we ons hyperbewust van de dingen die we leuk vinden en niet leuk vinden. Van alle dingen die ons – ons maken.

Dus als je hart gebroken is, kan dit een geweldige kans voor je zijn om meer over jezelf te leren. Het kan een kans voor je zijn om jezelf te herinneren aan je waarde en alle dingen die je kunt bereiken.

Hem verliezen kan een kans voor je zijn om dingen in perspectief te plaatsen en realistisch te zijn over je relatie.

Denk er eens over na – nu weet je dat je geen man wilt die een gamer is, die zijn ouders niet respecteert, die je altijd iets verwijt, enzovoort. Het is ook een kans voor jou om over jezelf te leren, hoe je je de volgende keer wel en niet moet gedragen.

Al met al kan het liefhebben (en verliezen) van hem je grootste leermeester zijn – als je het maar toestaat.

3. Nu weet je dat alles met een reden gebeurt

Heb Nooit Spijt Van Houden Van De Man Die Je Hart Brak

Ik weet dat je deze clichézin honderden keren hebt gehoord, maar het is waar. De frequentie van herhaling maakt het niet minder waar. Alles gebeurt met een reden!

Dit is een algemeen filosofisch idee dat wordt ondersteund door veel mensen die echt geloven dat alle dingen en gebeurtenissen – zowel goede als slechte – hun doel in ons leven hebben en een bepaalde reden hebben.

De pijn die je voelt is slechts tijdelijk. Het was nooit de bedoeling dat het permanent zou zijn. Je breuk is gebeurd omdat je verondersteld wordt iets veel beters voor je te ervaren.

Het is de bedoeling dat je een ander soort persoon ontmoet, iemand die meer synchroon met je gaat lopen. God of het universum, waar je ook in gelooft, heeft verbazingwekkende dingen voor je in petto. Je moet er gewoon in geloven en geduld hebben.

En daarom zou je er nooit spijt van moeten hebben dat je hebt gehouden van de man die je hart brak. Die liefde heeft je gevormd tot de persoon die je nu bent – de persoon op wie iemand nieuw verliefd zal worden. Wees dus dankbaar voor alles wat er is gebeurd en wacht op wat je te wachten staat.

4. Na de man die je hart brak heb je de kans om iets nieuws uit te proberen

En tot slot, de reden waarom er geen ruimte zou moeten zijn voor spijt in je leven, is dat je nu in staat bent om iets nieuws uit te proberen. Deze breuk is jouw venster op nieuwe kansen.

Soms, als we een relatie met iemand hebben, verliezen we onze eetlust om avontuurlijk, spontaan en maf te zijn. We vervallen in deze routine en onze relatie met onze partner wordt een saaie sleur waar moeilijk uit te komen is.

Maar het uiteenvallen is jouw weg uit die sleur en jouw ticket naar nieuwe en opwindende plekken. Nu kun je alle dingen proberen die je voorheen niet kon.

Je leven na het uiteenvallen kan je doos chocolaatjes zijn – je weet nooit wat je gaat krijgen, en dat maakt het geweldig!