Skip to Content

8 Redenen Waarom Vrouwen Mannen Verlaten Waar Ze Van Houden

8 Redenen Waarom Vrouwen Mannen Verlaten Waar Ze Van Houden

Vrouwen zijn sterk en geweldig en ze zullen altijd tot hun laatste adem vechten om een relatie te redden. Maar zelfs de sterkste onder ons kunnen het niet verdragen om door iemand van wie we het meest houden behandeld te worden alsof we er niet toe doen.

Niemand kan het gevoel van eenzaamheid overleven naast iemand die ons een goed gevoel zou moeten geven. Dit zijn de redenen waarom vrouwen mannen verlaten waar ze van houden.

8 redenen waarom vrouwen mannen verlaten waar ze van houden

8 Redenen Waarom Vrouwen Mannen Verlaten Waar Ze Van Houden

1. Ze heeft het gevoel dat ze zichzelf niet kan zijn

Als ze het gevoel heeft dat ze moet veranderen om geaccepteerd te worden, dan kan ze op geen enkele manier gelukkig zijn in zo’n relatie. Als een man haar constant naar beneden haalt vanwege de manier waarop ze zich gedraagt, lacht of voelt, hoe kan ze dan zichzelf zijn?

Liefde gaat niet over jezelf veranderen om iemand anders gelukkig te maken. Het gaat erom geaccepteerd te worden zoals je bent en de problemen samen aan te pakken.

2. Er is geen waardering

Als haar inspanningen niet worden gewaardeerd, dan zal ze stoppen om ze nog te doen. Geen enkele vrouw verdient het om als vanzelfsprekend te worden beschouwd en vergis je niet, ze zal vertrekken, hoeveel ze ook van je houdt.

Want haar best doen om de ander gelukkig te maken, alleen om verwaarloosd te worden, put haar kracht uit. Als ze eenmaal geen kracht meer heeft, dan loopt ze gewoon weg.

3. Waarom vrouwen mannen verlaten: de relatie voelt als een emotionele last

Als alles wat ze doet voorafgaande planning vereist en je je zorgen moet maken over hoe de andere persoon zou kunnen reageren, dan wordt de relatie al snel een last.

Als een man constant zeurt dat ze dingen verkeerd doet, haar kleineert en zij zich moet verontschuldigen, of ze nu wel of niet iets verkeerds heeft gedaan, dan zal ze snel uitgeput raken onder het gewicht van het omgaan met een emotionele bloedzuiger.

4. Ze is het zat om vergeleken te worden met andere vrouwen

Hoe kan ze er zeker van zijn dat haar man van haar houdt als ze constant met andere vrouwen wordt vergeleken? Hoe kan ze zeker zijn van haar eigenwaarde als ze constant hoort dat andere vrouwen slimmer, knapper of grappiger zijn?

Als iemand die je grootste steun zou moeten zijn degene is die je naar beneden haalt, dan is die persoon het niet waard om bij te blijven. Die persoon is je liefde niet meer waard.

5. Waarom vrouwen mannen verlaten: er is geen respect

Liefde zonder respect betekent niets. Hij kan de beste liedjes zingen, de liefste woorden zeggen, maar als er geen respect is, dan betekenen ze niets. Een vrouw die in haar relatie niet wordt gerespecteerd, is geen gelukkige vrouw. En ze zal zeker weglopen, want zonder respect behandeld worden is de slechtst mogelijke manier om behandeld te worden.

Ze is zoveel meer dan alleen een partner, vriendin of vrouw. Ze is geweldig, fel, sterk, zachtaardig en de meest zorgzame persoon in één. En als dat geen respect verdient, dan weet ik niet wat wel.

6. Langetermijndoelen zijn onverenigbaar

Dit is eigenlijk de belangrijkste reden voor het uiteenvallen van langdurige relaties. Het is allemaal leuk en aardig als we jong zijn en er nog niet aan denken om ons te settelen. Maar wat gebeurt er als de ene persoon klaar is om een carrière op te bouwen en de andere klaar is voor een kind?

Wat gebeurt er als de ene persoon wil verhuizen, terwijl de andere gebonden is aan de plek waar hij momenteel woont? Ze zal de dingen beëindigen als zij degene is van wie wordt verwacht dat ze een offer brengt, want liefde gaat over compromissen sluiten. Verwachten dat ze haar dromen opgeeft om de jouwe te laten gebeuren, is serieus egoïstisch.

7. Er is geen inspanning meer in de relatie

Als zij de enige is die zich inspant, dan zal ze daar snel genoeg van krijgen. En als ze eenmaal geen moeite meer in de relatie steekt, beschouw het dan voorgoed als dood.

8. Ze heeft het gevoel dat ze de enige is die er iets om geeft

8 Redenen Waarom Vrouwen Mannen Verlaten Waar Ze Van Houden

Als ze het gevoel krijgt dat ze een eenzijdige relatie heeft, hoe verwacht je dan dat ze blijft en ervoor vecht? Hoe kun je verwachten dat ze voor iets werkt waarvan ze niet meer zeker is dat het er is?

Ze heeft geen reden om te geloven dat er iets is dat de moeite waard is om voor te blijven, omdat je haar niets hebt gegeven.