Skip to Content

Je Kunt Hem Niet Laten Blijven, Maar Je Kunt Kiezen Hoe Je Loslaat

Je Kunt Hem Niet Laten Blijven, Maar Je Kunt Kiezen Hoe Je Loslaat

Hoofdstuk 1

Meestal ziet het er zo uit. Je ontmoet iemand en na een tijdje kom je erachter dat je die persoon leuk vindt. Om dit verhaal makkelijker te kunnen lezen, laten we zeggen dat de naam van de persoon Dylan is. Dylan en jij hebben elkaar op een mooie lenteochtend ontmoet.

Jullie begonnen allebei in hetzelfde bedrijf te werken en hebben elkaar in de lift ontmoet. Hij leek aardig, maar je had niet veel aandacht aan hem besteed aangezien je zo gestrest was over je eerste werkdag. Hij voelde zich ook zo, maar hij zag toch hoe mooi je bent.

Er gingen een paar weken voorbij en jullie gingen op het werk samen lunchen. Toen kwam je erachter dat hij niet alleen slim is, maar ook echt knap en interessant. En Dylan ontdekte dat jij niet alleen mooi bent, maar ook slim, grappig en charmant.

Het duurde niet lang voordat jullie besloten om op een eerste date te gaan. Na een paar interessante avondjes uit, besloot je dat het tijd was om iets met elkaar te beginnen. Veel mensen waarschuwden je dat iets met je collega beginnen geen goed idee is, maar hun waarschuwingen hielden de twee tortelduifjes niet tegen.

En zo begon je liefdesverhaal. In het begin was het geweldig, je vond het geweldig dat jullie zoveel tijd samen doorbrachten en natuurlijk was je blij dat je de kans kreeg om samen aan een aantal interessante projecten te werken.

Alle collega’s stemden ermee in om jullie het ‘machtige koppel van het bedrijf’ te noemen en gaven jullie een eremedaille. Het was een grapje van binnen het bedrijf, waar ze elk jaar grappige prijzen gaven, zoals “Slaapkop van het jaar” of “Een kattenvrouwtje”…

Het machtige koppel van het bedrijf kreeg nog meer motivatie om aan hun relatie te werken, en ze besloten om het naar een hoger niveau te tillen en ze gingen samenwonen. Jullie relatie was perfect en iedereen vond het geweldig.

Er gingen een paar maanden voorbij en de dingen begonnen te veranderen. Plotseling voelde het alsof jullie twee elkaar zat waren, dus begonnen jullie meer en meer ruzie te maken. Zelfs de kleinste dingen aan Dylan irriteerden je. En hij voelde precies hetzelfde.

Na een tijdje gaf hij toe dat hij erover nadacht om te vertrekken. Die woorden waren zo beangstigend dat je besloot dat er niets was wat je niet zou doen om Dylan in je leven te houden. Dus de eerste taak was om het gedrag te veranderen dat je partner irriteerde.

Je was er zo zeker van dat hij zou blijven als hij zag dat de dingen veranderden. Het eerste wat je je herinnerde was de dag dat hij je vertelde dat hij van brunettes hield. Nou, jij bent blond, maar je wilde ook weleens wat nieuws proberen… denk ik. Dus verfde je je haar!

Het werkte! Hij was gelukkiger en het voelde alsof de hele sfeer van jullie relatie veranderde. Mensen stopten met het stellen van vragen als “Is er iets mis met het machtspaar?” of “Vertel me alsjeblieft niet dat jullie twee erover denken om uit elkaar te gaan?”

Dat duurde echter niet lang. En Dylan dacht er blijkbaar nog steeds over om te vertrekken omdat hij op een avond iets zei als “Schat, denk je echt dat onze relatie ergens toe leidt? Misschien moeten we samen aan onze toekomst denken?”

Geen probleem, nog een taak voor je om aan te pakken. Na lang nadenken herinnerde je je dat hij altijd zei dat vrouwen die kunnen koken zo aantrekkelijk zijn. Dus ook al ben je er helemaal geen fan van, je begon aan je kookvaardigheden te werken.

En op een avond, toen hij terugkwam van de spelletjesavond met de jongens, verraste je hem met zijn favoriete maaltijd. Hij keek naar je alsof hij voor de tweede keer verliefd op je werd. En jippie! Je plan werkte, en hij bleef!

Maar hetzelfde gebeurde weer. Na een paar weken begon hij zich weer vreemd te gedragen. Hij was niet geïnteresseerd in iets wat jullie gepland hadden voor jullie twee, noch deed hij enige moeite voor de relatie.

Als je jezelf in een deel van dit verhaal herkent, dan is het volgende hoofdstuk speciaal voor jou gemaakt.

Hoofdstuk twee

Lieve meid, als je het gevoel had dat ik het over jou had in een deel van het verhaal dat je net hebt gelezen, dan heb ik een paar tips voor je.

Hij werd verliefd op je omdat je zo perfect was, en dat ben je nog steeds, en dat zul je altijd blijven. Daarom is het niet jouw schuld dat hij is vergeten hoe hij de helderste diamant ter wereld moest koesteren.

Als hij weg wil, probeer hem dan niet te laten blijven. Die man heeft zijn besluit al genomen en hij wacht gewoon op het juiste moment. In plaats van te proberen jezelf te veranderen om hem bij je te laten blijven, moet je je concentreren op hoe je hem loslaat.

Ja, jullie hebben samen mooie herinneringen gemaakt, en het is triest dat het zo moest eindigen. Vooral als er geen echte verklaring is voor wat er met jullie twee is gebeurd.

Maar je kunt ervoor kiezen om los te laten door je te herinneren dat jullie samen goede tijden hebben gehad, en het moest om de een of andere reden stoppen, wat betekent dat de wereld nog grotere plannen voor je heeft.

In plaats van jezelf te veranderen om hem te laten blijven, kies er liever voor om te werken aan de dingen die je echt wilt verbeteren. Misschien denk je te veel na, werk daar aan. Misschien denk je dat je meer water moet drinken? Geweldig, stel jezelf een paar doelen.

Voel je je fysiek zwak? Probeer te trainen. Wil je meer vreemde talen spreken? Probeer ze te leren. Deze wereld heeft zoveel kansen, pak ze en je zult zien dat loslaten eigenlijk veel gemakkelijker is dan we denken.

Hoe eng het ook lijkt, je bent er sterk genoeg voor. Ik geloof in je, en jij zou hetzelfde moeten doen.