Skip to Content

Hij Is Toxisch En Alle Liefde Die Je Te Bieden Hebt Zal Hem Niet Veranderen

Hij Is Toxisch En Alle Liefde Die Je Te Bieden Hebt Zal Hem Niet Veranderen

Mannen zoals hij zullen niet veranderen. Hij was toxisch voordat jij hem leerde kennen en hij zal zijn strepen niet veranderen alleen omdat hij ‘van je houdt’.

Hij ziet liefde niet zoals jij het ziet – zijn liefde is voorwaardelijk en jouw liefde is onvoorwaardelijk.

Je draagt een roze bril vanwege hem, je bent volkomen verkikkerd op deze man omdat je nog niet ziet wie hij echt is.

Je hebt de goede dingen gezien, je hebt de stoute kant gezien waar je op viel, hoe roekeloos hoe kon zijn en de invloed daarvan op jouw gevoelens. Je viel hard en snel voor op hem en je kon niet meer terug. 

Terwijl de maanden en Jaren vervlogen begon je een andere kant van hem te zien. Je begon hem te zien voor wie hij was.

Je kreeg door dat die stoute kant niet stoer meer was. Je verzon geen smoezen meer om de schade die hij je heeft toegebracht goed te praten.

Je zette hem niet meer op een voetstuk en keek dwars door hem heen.

En het brak je.

Je begon te twijfelen of het jouw fout was, if je iets anders had kunnen doen, of dat hij terug zou komen als je meer had gedaan. Maar dit is niet waar.

Toen je niet meer was zoals hij wilde dat je was vond hij iemand anders die wel aan zijn wensen voldeed. Hij zal zich niet belabberd voelen, hij zal niet op hangende pootjes terugkomen, hij zal zich niet meer met je bezig houden en je ‘degene die ik ben kwijtgeraakt’ noemen.

Hij ziet het niet zo, want hij is een narcist, hij is toxisch, hij beschadigt, hij geeft alleen om zichzelf en zijn eigen behoeftes.

Lieve meid, hij gaf nooit om je zoals jij dat verdient.

Maar je gaat terug, misschien naar hem of misschien een man zoals hij, want je bent verslaafd. Je wilt hem helpen, je wilt hem veranderen, je krijgt geen genoeg van de intense ‘liefde’ gevolgd door de pijn die je hart doet breken.

Het is een cyclus waar je in bent verzuild geraakt en er moet een einde aan komen.

Je hebt jezelf geprogrammeerd om voor toxische mannen te vallen, de mannen die je het gevoel geven dat je leeft, maar je kan jezelf niet langer bloot blijven stellen aan deze lijdensweg.

Je zal depressief worden, je zal constant validatie nodig hebben, je zal denken dat slecht behandeld te worden de enige manier is om je goed te voelen, want dan voel je alsof je leeft.

Je kan niet op deze manier blijven leven. Je verdient iemand die het zich aantrekt als je ongelukkig bent, je verdient iemand die niet simpelweg wegloopt, je verdient iemand die voor je vecht als dingen moeilijk worden.

Je verdient iemand die echt wat om je geeft.

Je verdient een echte man, niet deze gozer. Deze gozer heeft niet het vermogen om je de liefde te geven die je verdient. Deze bent zal jou nooit het leven kunnen geven dat je je hebt voorgesteld.

Hij zal niet een ochtend wakker worden en besluiten om van je te houden. Hij zal zich niet openstellen en zijn gevoelens uiten.

Hij zal niet ineens veranderen en hoe sneller je dit door hebt, hoe sneller je hem los kunt laten en je verder kunt gaan met je leven; hoe sneller je het geluk kunt ontdekken dat je altijd al hebt gewild.

Stop met terug komen rennen, sta niet toe dat je gebruikt wordt, geef niet meer je alles aan een man die nooit van je gaat houden.

Je laat hem niet zien dat je loyaal bent en hem steunt, je laat hem zien dat hij je meerdere malen kan gebruiken en dat je er dan nog steeds zal zijn.

Je hebt niks verkeerd gedaan. Het ligt niet aan jou. Het ligt aan hem. Het is zijn toxische persoonlijkheid en zijn narcistische geest.

Je hebt zoveel voor hem gedaan, je hebt er alles aan gedaan en hoe meer moeite je ook deed, het zou nooit genoeg zijn geweest – niet voor hem, in ieder geval.

Dit is niet jouw fout. Je moet jezelf niet langer de schuld geven. Verbeek de banden en ga verder met je leven.

Zoek hulp en leiding. Omring jezelf met mensen die zielsveel om je geven.

Focus je op jezelf. Ik weet dat het nu allemaal duister lijkt, maar er is licht aan het einde van de tunnel. Je moet er gewoon voor zorgen dat je eruit weet te komen en dit kun je. 

Hij Is Toxisch En Alle Liefde Die Je Te Bieden Hebt Zal Hem Niet Veranderen