Skip to Content

Hoe Het Is Om Van Een Hooggevoelig Iemand Te Houden

Hoe Het Is Om Van Een Hooggevoelig Iemand Te Houden

Voor velen zijn “hooggevoeligen” bovennatuurlijke mensen die de bekwaamheden en gedachten van de mensen om hen heen kunnen aankunnen.

Als het op de popcultuur aankomt, voornamelijk sciencefiction, is dit meestal hoe ze worden afgebeeld.

In het echte leven is dat niet erg anders (behalve dat bovennatuurlijke).

Hooggevoeligen zijn gewoon extreem gevoelige individuen, die zich eigen voelen met de emoties en gevoelens om hen heen.

Elke kassamedewerker in een winkel, iemand in een bank, of klant met wie ze moeten omgaan laat een bepaalde indruk achter.

Hoe Het Is Om Van Een Hooggevoelig Iemand Te Houden

Als diegene verdriet heeft zal een hooggevoelig iemand opeens datzelfde gevoel ervaren.

Als ze boos zijn, worden hooggevoeligen blijkbaar zomaar boos.

Het is een achtbaan afhankelijk van de mensen met wie ze in contact komen, wat ervoor kan zorgen dat ze zich constant uitgeput of moe voelen.

For mensen die niet op dat niveau van gevoeligheid opereren kan het overkomen alsof deze mensen gewoon ontzettend introvert zijn, maar het gaat veel verder dan dat.

Niet iedere hooggevoelig is introvert.

Terwijl introversie betekent dat je energie afneemt door interactie met anderen, is hooggevoelig zijn het ervaren van bepaalde emoties en gevoelens op een psychische, emotionele, en soms zelfs fysieke manier.

Hoe Het Is Om Van Een Hooggevoelig Iemand Te Houden

Dit maakt hen ontvankelijk voor de invloeden van gevoelens als depressie, lichaamspijnen, angstaanvallen, of vreet-, seks-, en alcoholbuien die niet kunnen worden verklaard.

Dit houdt in dat een hooggevoelig iemand nog beter voor zichzelf moet zorgen dan de gemiddelde mens.

Voor iemand die van zo iemand houdt kan dit allemaal erg lastig zijn om te begrijpen.

Van een hooggevoelig iemand houden houdt in dat je weet dat evenementen waar grote groepen mensen rondlopen heel zwaar voor hen zal zijn.

Omringd worden door mensen houdt in dat een hooggevoelig iemand alle emoties en gevoelens die elke persoon ervaart in zich op zal nemen.

Het is net alsof je in een kamer bent met allemaal televisies die allemaal verschillende kanalen op hebben staan zonder dat er een afstandsbediening is.

Hoe Het Is Om Van Een Hooggevoelig Iemand Te Houden

Dat feestje op kantoor of een familiebezoek is een obstakel voor de zintuigen van een hooggevoelige persoon, waardoor ze uitgeput zullen raken.

Van een hooggevoelig iemand houden houdt ook in dat je begrijpt dat er momenten zullen zijn waarop ze niet weten hoe ze hun gevoelens moeten uitleggen.

Omdat er zoveel informatie wordt opgenomen is het soms lastig om dit onder woorden te brengen.

Ze zullen dingen voelen en geen idee hebben hoe en waar het ontstaan is. Dit is een deel van hun leven waar ze geen controle over hebben.

Zelfs tijd en training kunnen niet garanderen dat een hooggevoelig iemand zich nooit overweldigd zal voelen; hoewel het onder controle gehouden kan worden zal diegene het misschien nooit helemaal onder de knie krijgen. 

Van een hooggevoelig iemand houden houdt in dat je medeleven moet tonen vanwege het toxische gedrag dat ze per ongeluk aantrekken.

Hoe Het Is Om Van Een Hooggevoelig Iemand Te Houden

Ze kunnen van nature goed luisteren, ze zijn zorgzaam en vrijgevig, wat hen het doelwit maakt voor verdriet en dysfunctie.

Mensen kloppen bij hen aan voor advies, een schouder om op uit te huilen, of gewoon iemand om hun frustratie bij te uiten en ze zullen zich verplicht voelen om er voor ze te zijn.

Het is erg gebruikelijk wanneer hooggevoelige mensen een relatie hebben met narcistische of dramatische types, want ze geven zoveel om de mensen om hen heen.

Deze ongezonde relaties herkennen en de hooggevoelige persoon weghouden bij deze relaties zal een van de beste dingen zijn om van hen te houden.

Van een hooggevoelig iemand houden houdt in dat je accepteert dat je niets voor hen verborgen kunt houden.

Ze zijn eigenlijk gewoon de menselijke vorm van een leugendetector, wat betekent dat als je niet eerlijk bent zij het zullen weten, zelfs als ze niet precies aan kunnen wijzen waarover je niet eerlijk bent.

Hoe Het Is Om Van Een Hooggevoelig Iemand Te Houden

Hun gevoeligheid voor de energie om hen heen houdt in dat de subtiele dingen die de meeste mensen missen voor hen wel duidelijk zijn.

Je lichaamstaal, de intonatie in je stem, en andere non-verbale hints zullen allemaal overduidelijk zijn.

Het is vooral belangrijk om dit te begrijpen voordat je romantisch gezien met zo iemand omgaat.

Voor sommigen zullen je zelfbescherming en halve waarheden niet echt een reden zijn om de relatie te verbreken, zeker als ze de oorsprong kunnen achterhalen.

Voor anderen is het hebben van een relatie met iemand die niet transparant is tegen hen vermoeiend en zullen ze snel de relatie beëindigen.

Van een hooggevoelig iemand houden houdt in dat je hen tijd voor hen alleen geeft om dingen te verwerken.

Hoe Het Is Om Van Een Hooggevoelig Iemand Te Houden

Een van de manieren waarop ze rustig worden en zich focussen is om weg te gaan en de informatiestroom stop te zetten.

Ze moeten gaan wandelen, een film kijken, of gewoon rustig in een koffiehuis zitten om de gevoelens die ze ervaren te verwerken, inclusief hun eigen gevoelens.

Het betekent niet dat ze je buitensluiten, het is gewoon om controle te hebben over wat ze opnemen.

Van een hooggevoelig iemand houden zal een van de meest fijne relaties zijn die je ooit zult hebben, als je dat toelaat.

Hooggevoeligen zijn de types die altijd voor je klaar staan; ze begrijpen wat je voelt, weten wat je nodig hebt, en hebben het vermogen om je de steun te geven waar je naar op zoek bent.

Maar het houdt ook in dat je net zo eerlijk moet zijn tegen hen als je tegen jezelf bent.

Hooggevoeligen willen echt het beste voor iedereen om hen heen en zullen hun uiterste best doen om dat voor elkaar te krijgen.

Het zal een relatie zijn, romantisch of niet, die je zal doen groeien als mens en hoewel het aan het begin nogal uitdagend kan zijn, zal deze relatie de meest eerlijke zijn die je ooit zult hebben.

Hoe Het Is Om Van Een Hooggevoelig Iemand Te Houden