Skip to Content

15 Verhalen Over Liefde Die Je Zullen Laten Glimlachen

15 Verhalen Over Liefde Die Je Zullen Laten Glimlachen

Soms zit je er op het gebied van de liefde even helemaal doorheen en weet je niet meer waar je het moet zoeken. Verhalen over liefde kunnen dan precies zijn wat je nodig hebt!

Liefde is namelijk de rode draad in ieders leven. Het heeft oorlogen veroorzaakt en het is de bron geweest van de mooiste liedjes en boeken.

Verhalen over de liefde spelen zich af bij jou in de straat en in een ver verleden. Het is zo dichtbij en tegelijkertijd zo ver weg.

Daarbij heeft ook iedereen altijd zijn eigen verhaal wat met liefde te maken heeft. Misschien ben je je partner wel tegengekomen op een hele bijzondere manier of zijn juist je ouders het toonbeeld van wat ware liefde is.

Op deze pagina hebben we een aantal bijzonderen verhalen over liefde voor je verzameld!

Verhalen over liefde uit een ver verleden

Liefde is iets van alle tijden en de verhalen over liefde uit het verleden lezen soms echt als sprookjes. Je kunt je bijna niet voorstellen welke factoren er allemaal invloed kunnen hebben op een verhaal.

Nu kun je je bijvoorbeeld niet meer voorstellen dat het onmogelijk is om een relatie te beginnen met iemand die een andere sociale rang heeft. Vroeger was dit heel anders en kon het ook echt voor spannende verhalen zorgen.

In dit eerste gedeelte nemen we je even mee terug in de tijd en lees je verhalen over liefde uit de geschiedenis!

1. Paris en Helena

15 Verhalen Over Liefde Die Je Zullen Laten Glimlachen

Toen Paris, de prins van Troje, Helena voor het eerst zag, was hij meteen verkocht. Het maakte hem niet uit dat Helena eigenlijk al een man had.

Dat is ook niet zo gek, want Helena was door Aphrodite uitgeroepen tot de mooiste vrouw van de wereld.

Hij moest en zou haar hebben, ongeacht wat de gevolgen zouden zijn. De gevolgen waren groot, want hun samenzijn veroorzaakte de Trojaanse oorlog.

Duizenden schepen met soldaten gingen in deze strijd verloren. Allemaal om de liefde tussen Paris en Helena mogelijk te maken.

Als dat niet romantisch is, weet ik het ook niet meer. Het is natuurlijk niet voor niks dat dit verhaal nog zo vaak wordt naverteld in films en in het theater.

Voor alsnog is het nooit bevestigd of Paris en Helena ooit bestaan hebben en de kans bestaat dat we daar ook nooit achter zullen komen.

Wat mij betreft doet dat niks af aan de pracht van het verhaal. Het is nog steeds een van de meest ideale verhalen over liefde om bij weg te zwijmelen.

2. Verhalen over de liefde: Dante en Beatrice

Het is de droom van iedere vrouw om de muze van een man te zijn. Er is niks romantischer dan iemand die al zijn creativiteit aan jou te danken heeft.

De Italiaanse dichter Dante schreef in zijn Goddelijke Komedie en vele andere gedichten over Beatrice, terwijl hij haar slechts twee keer in het echt had ontmoet.

Tijdens hun eerste ontmoeting waren ze allebei nog kinderen en de volgende keer was pas jaren later. De tweede ontmoeting was zo vluchtig, dat Dante en Beatrice niet eens een woord hebben gewisseld.

Toch omschreef Dante haar als de liefde van zijn leven en de dame die zijn geest voedde. Helaas overleed Beatrice al op de leeftijd van 24 jaar, waardoor het voor altijd onduidelijk zal blijven of de twee ooit echt samen zouden komen.

Dante en Beatrice leefden in het jaar 1290, het was dus geen optie om haar op te zoeken op Facebook, Instagram of LinkedIN. Ze moesten het echt hebben van toevallige ontmoetingen. In deze tijd was hun verhaal misschien wel heel anders afgelopen.

Van alle verhalen over liefde is deze misschien wel het meest absurd. Het is onvoorstelbaar dat je zo’n invloed op iemand kan hebben zonder zelfs maar een gesprek te hebben.

3. Jeanne Antoinette en Lodewijk XV

Toen Antoinette nog een jong meisje was, vertelde een waarzegster haar dat ze ooit het hart van een koning zou veroveren.

Jaren later danste ze op een gemaskerd bal met Lodewijk XV. Zij was verkleed als een dominosteen en hij was verkleed als een boom.

Antoinette schopte het nooit verder dan de officiële minnares van de koning, maar ze blonk uit in haar rol. Samen genoten ze van kunst en cultuur.

Binnen het hof kreeg Antoinette ook de kans om amateurtheater te organiseren, waarin ze zelf schitterde. Lodewijk XV kwam altijd braaf naar al haar optredens kijken.

De echte vrouw van Lodewijk XV stond de twee nooit ook maar een strobreed in de weg. In die tijd werd er namelijk nog geloofd dat het helemaal niet erg was om meerdere geliefden te hebben.

Helaas hebben Antoinette en Lodewijk nooit kinderen gekregen. Niemand weet wat er precies is gebeurd, maar het vermoeden is dat Antoinette is weggelopen op het moment dat ze zich begon te vervelen.

4. Elizabeth Barret Browning en Robert Browning

Op het moment dat dit stel samenkwam, was Elizabeth al oud en in slechte conditie. Dat is zeker een van de reden waarom dit een van de mooiste verhalen over liefde is.

Elizabeth was een beroemde en gerenommeerde dichteres van veertig jaar oud toen ze een brief kreeg van de veel jongere Robert.

Hij was zo dol op haar werk, dat hij een relatie met haar wilde beginnen. Het heeft hem ongetwijfeld meer dan een brief gekost, maar uiteindelijk ging Elizabeth toch overstag.

In de eerste instantie hield Elizabeth alles geheim voor haar familie, omdat zij de relatie niet begrepen. Ze waren het niet eens met het leeftijdsverschil en ze dachten at Robert alleen maar interesse had om haar roem en geld.

Na hun huwelijk woonden ze als stel in een gemeenschap met andere schrijvers en artiesten. Ze bleven samen tot haar dood en toen ze stierf, was dat in de armen van haar grote liefde Robert.

Het stel heeft nooit kinderen gekregen, daar was Elizabeth vanaf het begin van de relatie al te oud en te zwak voor, maar alles wijst erop dat ze toch heel gelukkig zijn geweest. Dit is een van de verhalen over liefde die laat zien dat je je nooit moet laten tegenhouden door de meningen uit je omgeving.

5. Verhalen over de liefde: Gertrude en Alice

15 Verhalen Over Liefde Die Je Zullen Laten Glimlachen

Gertrude en Alice stonden in Parijs bekend om hun literaire salon waar grootheden als Picasso, Hemingway en Fitzgerald regelmatig te vinden waren.

Toen de vrouwen elkaar voor het eerst ontmoette, was het Alice die helemaal ondersteboven was van Gertrude. Ze was de zonneschijn in haar leven en dat bleef tot het moment dat Alice overleed.

De twee waren in totaal veertig jaar samen en al die tijd waren ze onafscheidelijk. Het kwam maar zelden voor dat de twee zonder elkaar werden gezien.

Er wordt gezegd dat de twee ook echt heel gelukkig waren met elkaar. Ze haalden het beste in elkaar naar boven en dat straalden ze uit naar de buitenwereld.

Na de dood van Getrude ging Alice beslist niet bij de pakken neer zitten. Ze werd internationaal bekend door de biografie die ze over haar geliefde schreef.

Van over de hele wereld reisden mensen af naar Parijs om de verhalen over Getrude te horen. Zo zie je maar weer dat verhalen over liefde een magische aantrekkingskracht hebben.

6. Paul en Joanne

Echte verhalen over liefde zijn in de wereld van glitter en glamour vrij schaars.Hollywoordstellen staan er niet bepaald om bekend dat ze hun hele leven lang bij elkaar blijven.

In de meeste gevallen lopen de huwelijken na een paar tumultueuze jaren toch stuk. Regelmatig komt daar veel media aandacht bij kijken en drijft er nog wel eens een affaire of een ander schandaal boven.

Bij Paul Newman en Joanne Woodward was dat wel anders. Het stel ontmoette elkaar op de set van de film Picnic en bleef daarna nog vijftig jaar samen.

In interviews werd er wel eens aan Paul gevraagd of het moeilijk was om trouw te blijven in Hollywood. Er zijn veel mensen die zijn antwoord zullen herinneren. Paul zei namelijk: ”Als ik thuis elke dag steak mag eten, waarom zou ik dan nog buiten de deur een hamburger gaan eten?”

Het heeft misschien ook geholpen dat het stel besloot om vanuit het tumultueuze Californie te verhuizen naar het veel rustigere Connecticut. Hier voedde ze samen hun kinderen op.

Misschien niet een van de meest spannende verhalen over liefde, maar zeker een verhaal dat laat zien dat ware liefde echt bestaat!

Verhalen over liefde van beroemdheden

Voor hun werk spelen ze in films en series, maar soms kan hun privéleven daar aardig dicht bij in de buurt komen! Er zijn aardig wat beroemdheden die verhalen over liefde hebben die echt jaloersmakend zijn.

De meeste heb je misschien al eens gehoord, maar er zitten er ook een paar tussen die je zeker zullen verrassen. Hoe dan ook is het altijd leuk om een inkijkje te krijgen in het leven van de sterren.

Lees hier welke bekende stellen er een romantisch verhaal hebben, misschien zit jouw favoriete koppel er wel tussen!

7. Ashton en Mila

15 Verhalen Over Liefde Die Je Zullen Laten Glimlachen

Deze twee acteurs werkten in hun tienerjaren al samen op de set van That 70’s show. In de serie was zij Jackie en hij Kelso en ook daar was de chemie tussen dit stel niet te ontkennen.

Haar eerste echte zoen beleefde ze met hem op de set en vele jaren later kregen ze een echte relatie! Ze begonnen met daten in 2012 en twee jaar later stapten ze in het huwelijksbootje.

Dit jaar zijn ze tien jaar samen en inmiddels hebben ze ook een zoon van vier jaar en en zoon van twee jaar oud. Natuurlijk gaan er regelmatig geruchten rond dat het stel niet lager samen is, maar tot nu toe spreken ze dat nog altijd tegen.

Op hun sociale media laten ze regelmatig weten dat ze nog erg gelukkig met elkaar zijn en dat de geruchten nergens op slaan.

Los van elkaar is het stel nog steeds erg succesvol. Mila is recentelijk uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mensen van dit jaar.

De reactie van haar man daarop maakte veel mensen aan het lachen. Hij zei namelijk dat het hem niet zou helpen om thuis nog meer discussies te winnen.

8. Harry en Megan

Het leek heel lang alsof het verhaal van Harry en Megan als een van de meest romantische verhalen over liefde de boeken in zou gaan, maar helaas liep het anders.

In 2016 werd het stel door gemeenschappelijke vrienden aan elkaar voorgesteld en sindsdien hebben ze vele tegenslagen gekend.

Na het huwelijk in mei 2018 werd al snel bekend dat het stel zich niet comfortabel voelde binnen het Britse koningshuis. Harry koos voor Megan en samen vertrokken ze naar Amerika.

Inmiddels hebben ze geen contact meer met Harry’s familie, maar hebben ze wel hun eigen gezin. Ze voeden hun twee kinderen buiten de spotlight op, maar blijven zich wel gezamenlijk inzetten voor goede doelen.

Het is een van de verhalen over de liefde die we allemaal op de voet hebben kunnen volgen. Iedereen denkt er het zijne van, maar het is natuurlijk ontzettend romantisch dat Harry zijn hele bestaan voor Megan heeft opgegeven.

9. Verhalen over de liefde: Jennifer en Ben

15 Verhalen Over Liefde Die Je Zullen Laten Glimlachen

Van 2002 tot 2004 waren acteur Ben en zangeres Jennifer al samen en dit jaar zijn ze opnieuw verloofd. In de jaren tussen hun verloving hebben ze beide relaties en kinderen met anderen gehad, maar nu hebben ze elkaar toch weer gevonden.

Nu denk je misschien dat dit gedoemd is om te mislukken, maar daar zou je het wel eens mis kunnen hebben. Het koppel geeft zelf aan gelukkiger dan ooit te zijn.

De fouten die ze in het verleden hebben gemaakt, worden nu uitvoerig besproken. Op die manier proberen ze te voorkomen dat het weer mis gaat.

Zo zie je maar weer dat tijd soms echt alle wonden heelt. Soms weet je heel zeker dat je goed bij iemand past, maar is de tijd gewoon nog niet rijp.

Nu staan ze allebei op een ander punt in hun leven. Vorige relaties en huwelijken hebben hen geleerd wat ze wel en niet willen. Samen oud worden is wat ze allebei het liefste willen.

Van alle verhalen over liefde is dit het verhaal dat je moet laten zien dat het eigenlijk nooit te laat is. Die oude vlam kan zomaar veranderen in een prachtig verhaal.

10. Will en Jada

Na zijn recente uiting van liefde op de Oscars, kunnen Will en Jada natuurlijk niet in dit lijstje missen.

Jada deed auditie voor de rol van de vriendin van Will in de hitserie The Fresh Prince of Bel-Air en ondanks dat ze de rol niet kreeg, werden ze toch een stel.

Inmiddels zijn de twee meer dan twintig jaar samen, wat binnen het hedendaagse Hollywood een echte prestatie is.

Dat betekent niet dat het stel geen tegenslagen heeft gekend. Door de jaren heen hebben ze meerdere keren de geruchten over een breuk de kop in moeten drukken.

Nu staat hun relatie weer onder druk, omdat veel mensen zich afvragen of Jada wel even veel van Will houdt als andersom.

Ik heb er alle vertrouwen in dat het stel nog jarenlang samen zal blijven. Dit gaat een van de mooiste verhalen over liefde van de eenentwintigste eeuw worden!

11. David en Victoria

In 1997 was David een succesvolle voetballer die een Britse meidenband op televisie zag. Een van de dames, Victoria, sprak hem wel aan.

Hij regelde via zijn management dat zij naar een wedstrijd zou komen kijken en daarna ontmoette hij haar in de spelerslounge.

Het klikte en zij schreef haar telefoonnummer op een briefje. De legende is dat David dat briefje nu nog steeds heeft liggen.

We weten natuurlijk allemaal dat het koppel vandaag de dag nog steeds bij elkaar is en vier kinderen heeft. Hij is inmiddels geen voetballer meer en zij geen zangeres, maar ze zijn nog steeds erg succesvol.

Victoria heeft een populair modemerk en David houdt zich nu op de achtergrond bezig met sport. Ondanks dat ze het allebei heel druk hebben, zorgen ze er altijd voor dat ze tijd voor elkaar kunnen maken.

Tijdens hun huwelijk zijn er een aantal keer geruchten geweest dat David een ander had, maar Victoria is altijd achter haar man blijven staan. Dat maakt dit verhaal tot een van de mooiste verhalen over liefde.

12. Verhalen over de liefde: Sarah Michelle en Freddie Prinze

Dit koppel heeft niet alleen allebei een dubbele naam, maar toen ze elkaar leerde kennen, waren ze allebei bekende tienersterren.

Ze speelden samen in Scooby Doo en alle tienermeisjes waren verliefd op hem en alle tienerjongens waren verliefd op haar.

Daar waar andere tienerkoppels meteen een relatie met elkaar aangingen, bleven Sarah Michelle en Freddie Prinze eerst jarenlang vrienden.

Pas toen ze elkaar na een aantal jaar goed genoeg kende, begonnen ze een relatie. Inmiddels zijn alle andere koppels uit elkaar, maar Sarah Michelle en Freddie Prinze zijn nog steeds getrouwd.

Het paar heeft ook twee kinderen en leeft voornamelijk buiten de spotlight. Volgens hen is dit ook zeker een reden dat zij een Hollywoodrelatie hebben die wel goed blijft.

Ook dit is een van de verhalen over liefde die je laten zien dat het echt kan lonen om geduld te hebben. Leer de ander kennen. Als je iemand ook nog leuk vindt als je de mindere kanten hebt gezien, heb je een goede basis voor een relatie.

13. Amal en George

15 Verhalen Over Liefde Die Je Zullen Laten Glimlachen

George was jarenlang de meest begeerde vrijgezel van Hollywood. Heel lang leek het alsof er geen vrouw was die hem had kunnen temmen.

Opeens was daar Amal. Zij was een Britse mensenrechtenadvocaat die het hart van George toch wist te veroveren. Een gemeenschappelijke vriend stelde ze aan elkaar voor en daarna stuurde ze elkaar maandenlang e-mails.

Zowel Amal als George heeft een indrukwekkende carrière en die combineren zij op dit moment ook nog met het opvoeden van een tweeling.

Het is voor veel mensen een raadsel, maar het koppel lijkt allebei niks in te leveren. Ze zijn nog precies zo succesvol, misschien wel succesvoller, dan voor hun relatie.

Misschien dat dit een van de verhalen over liefde is die toch een modern sprookje is. Amal is de tovenares die de vloek van George verbreekt en vervolgens ook nog eens haar eigen mannetje kan staan.

Samen zet het koppel zich regelmatig in voor goede doelen. Ze houden hun successen dus zeker niet alleen binnenshuis, ze willen dat iedereen het goed heeft.

14. Ed en Cherry

Ed was op de middelbare school al verliefd op Cherry. Jaren later was hij opeens een bekende zanger en zij werkte in New York op Wall Street.

Op een dag moest Ed optreden in New York en een gezamenlijke vriend zorgde ervoor dat Cherry zou komen kijken.

De twee hadden elkaar al een tijdje niet gezien, maar toch vloog de vonk meteen over. In het begin was dit best ingewikkeld, want Cherry woonde in New York en Ed in Londen.

Gelukkig was het werk van Cherry bereid om haar over te plaatsen naar Londen, waardoor het stel hun liefde voor elkaar verder kon ontdekken.

Inmiddels heeft Ed veel hits over zijn Cherry geschreven. Het is nog maar de vraag of Ed ook zo veel succes had gehad zonder zijn muze Cherry aan zijn zijde.

Van alle verhalen over de liefde is deze misschien wel het schattigst. Kun je je voorstellen dat jij op een dag toch samenkomt met de persoon waar je op de middelbare school zo verliefd op was?

15. Verhalen over de liefde: Matt and Luciana

Acteur Matt had aan het begin van zijn dertiger jaren de hoop al opgegeven dat hij ooit nog de liefde zou vinden. Totdat een reeks aan onverwachtse evenementen er toch toe leidde dat hij zijn ware liefde vond.

Het was de bedoeling dat hij een film zou opnemen in Hawaii, maar door weersomstandigheden werd dat verzet naar Miami.

Tijdens de opnames vroeg de crew of hij misschien zin had om mee te gaan voor een drankje. Matt hield niet echt van uitgaan, maar daar was de crew het niet mee eens, ze sleepten hem toch mee.

In de bar stond Luciana de drankjes te maken en vanaf de eerste seconde kon Matt zijn ogen niet van haar af houden. Op dat moment werd Matt overladen door fans en natuurlijk mocht hij bij Luciana achter de bar schuilen.

Dat mocht, maar als Matt achter de bar wilde staan, moest hij haar wel een handje helpen. Die avond maakten ze samen alle drankjes (en verdiende ze meer fooi dan ooit tevoren). Inmiddels zijn ze 15 jaar later nog steeds samen.

Matt heeft er veel aan te danken dat zijn ware liefde zo lekker normaal is, omdat ze daardoor gemakkelijk buiten de schijnwerpers kunnen blijven. Hij heeft zelfs haar naam en die van hun kinderen op zijn arm laten vereeuwigen!

PinFlight Image