Skip to Content

Hoe Ik Herstelde Van De Breuk Die Me Bijna Het Leven Kostte

Hoe Ik Herstelde Van De Breuk Die Me Bijna Het Leven Kostte

Ik heb liefdesverdriet twee keer overleefd: een onbeantwoorde liefde en een liefdesverdriet die mij bijna het leven kostte. Iedereen die hetzelfde heeft meegemaakt of nog meemaakt, weet waar ik het over heb.

Het is het gevoel van leegte. Het voelde alsof iemand mijn hart eruit rukte en het in kleine stukjes sneed. Ik kon nauwelijks ademen. Ik was me niet eens bewust van mijn eigen bestaan.

Als iemand me aan het lachen zou maken, duurde het minuten voordat mijn lippen bewogen en een glimlach imiteerden. Zelfs toen was ik me er niet van bewust dat ik lachte of wat ik deed.

Ik kon niet eten. Ik kauwde urenlang op één hap. Mijn moeder bleef mijn favoriete eten bereiden in de hoop dat ik op de een of andere manier tot bezinning zou komen en zou gaan eten zoals ik nog nooit eerder had gegeten.

Ik was boos op mezelf dat ik dit had laten gebeuren

Hoe Ik Herstelde Van De Breuk Die Me Bijna Het Leven Kostte

Na die breuk die me bijna het leven kostte zei ik tegen mezelf: je zult nooit meer liefhebben. NOOIT.

Als ik naar mijn vrienden en familie keek die probeerden mij een beter gevoel te geven, voelde ik mij nog slechter. Op een dag keek ik naar mezelf in de spiegel en begon tegen mezelf te schreeuwen, waarna ik in tranen uitbarstte.

Een nacht vol tranen werd mijn grootste opluchting. Tranen waren mijn slaapliedje, mijn grootste vriend en mijn enige ontsnapping aan de ellende. Ik zei tegen mijzelf:

Ik zal je nooit meer in mijn hart laten komen. Ieder fragment van je egoïstische liefde zal ik verwijderen. Ik zal in mijn hart knijpen en het naar een wild dier gooien om het te verslinden!

Ik wist dat dit slechts mijn wensdenken was. Als ik ervan wilde herstellen, zou ik een andere manier moeten vinden, een meer praktische manier.

Dus besloot ik mezelf te dwingen me beter te voelen. Ik besloot mijn glimlach te faken op de momenten dat ik niet kon glimlachen. Ik besloot te doen alsof ik gretig at op de momenten dat ik niet kon eten.

Vanaf nu zou ik me gelukkig voelen, ondanks die breuk die me bijna het leven kostte.

Als je doet alsof het goed met je gaat, zul je je misschien op de een of andere manier goed gaan voelen. Ik heb altijd geloofd dat onze geest veel sterker is dan ons lichaam.

Als je geest je lichaam iets opdraagt, zal je lichaam zijn bevelen gehoorzamen.

Dus liet ik mijn geest mijn lichaam ordenen dat ik me goed voelde. In het begin was het niet zo gemakkelijk, maar ik deed mijn best.

Mijn grootste drijfveren waren mijn vrienden en familie. Als je in zo’n wanhopige toestand verkeert, kan het je niet schelen wat er met je zal gebeuren.

Je geeft alleen om degenen die naar je kijken. Ik kon het niet verdragen dat zij zich door mij ook ellendig begonnen te voelen. Daarom beloofde ik mezelf dat ik niet zou toestaan dat zijn gif mijn vrienden en familie zou bereiken.

Ik zou zijn gif eruit zuigen, net zoals jij doet nadat je door een slang bent gebeten. Ik besefte dat hij mijn pijn of mijn eindeloze, slapeloze nachten niet waard was.

Hij was het niet waard om in het middelpunt van mijn gedachten te staan.

Alles wat me aan hem deed herinneren moest weg. Ik heb elke brief weggedaan, de teddyberen en wat knuffels in verschillende diervormen.

Ik zorgde ervoor dat ik hem van mijn sociale netwerken verwijderde en ook zijn telefoonnummers.

Langzaam verwijderde ik hem uit alle fasen van mijn leven.

Het voelde alsof er een enorme last van mijn schouders viel. Ik had het gevoel dat ik er klaar voor was om weer te gaan leven.

Vanaf nu concentreerde ik me alleen op het heden en op datgene wat ik op dat moment deed. Ik liet mijn gedachten niet afdwalen en aan het verleden denken, omdat ik op die manier nooit in het heden zou kunnen leven.

En als je niet in het heden leeft, kom je nooit van je verleden af. Overdag ging het makkelijk omdat ik er altijd voor zorgde dat ik ergens mee bezig was.

Maar de nachten waren mijn doodsvijand. Gedurende de nacht begon ik door de donkerste straten van mijn brein te dwalen en moest ik naar de muziek luisteren totdat het gevoel vervaagde.

Al snel besefte ik dat ik niet langer deed alsof. Langzaam maar zeker werd mijn glimlach oprecht en veranderden mijn vrienden en familie in de gelukkigste mensen ter wereld.

Ik was zo trots op mezelf. De leegte werd gevuld met vreugde. Mijn hart leefde weer.

Om er zeker van te zijn dat ik niet droomde, kneep ik mezelf wel tien seconden. Ik droomde niet. Ik leefde weer, ondanks die breuk die me bijna het leven kostte.