Skip to Content

Hoe Te Stoppen Met Je Druk Te Maken Over Je Relatie En Er Echt Van Te Genieten

Hoe Te Stoppen Met Je Druk Te Maken Over Je Relatie En Er Echt Van Te Genieten

Heb je het gevoel dat elke relatie mislukt omdat je je er te druk over loopt te maken? Angst in je relatie is het ergste, waardoor het moeilijk voor je is om je op de goede dingen te concentreren en het houdt je gevangen in een vicieuze cirkel van angst en overdenken.

Dit maakt daten niet alleen moeilijk voor je, maar het kan je ook bang maken om een nieuwe relatie te beginnen. Soms lijkt je relatie van buitenaf misschien ideaal te zijn, maar je kunt niet anders dan je druk maken over alles wat ermee gepaard gaat.

Elke relatie heeft zijn ups en downs, maar je moet je niet op het slechte concentreren tot het punt dat het het enige wordt waar je aan denkt. Ga met de stroom mee en laat zowel de goede als slechte dingen gebeuren! Het is normaal en gezond.

Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan om dit te overwinnen. Ik begrijp hoe moeilijk het kan zijn om gewoon te genieten als je geest zo gewend is om zich druk te maken. Daarom wil ik graag enkele dingen met je delen die je kunnen helpen om de angst in je relatie te overwinnen en van je tijd met je partner te genieten.

Hoe te stoppen met je druk te maken over je relatie

Hoe Te Stoppen Met Je Druk Te Maken Over Je Relatie En Er Echt Van Te Genieten

1. Realiseer je dat het geen zin heeft om je druk te maken

Noem één situatie waarin te veel stress een goede zaak bleek te zijn. Ik zal wachten. Het is moeilijk om iets te bedenken, is het niet? Dat komt omdat ergens overdreven angstig en gestrest over zijn je absoluut nergens brengt.

Meestal maak je je zorgen over dingen die niet eens zijn gebeurd, maar je hebt het gevoel dat ze wel kunnen gebeuren. Dus, in plaats van je op het goede te concentreren en echt te genieten, zul je die tijd besteden aan je zorgen maken over iets dat je in je hoofd hebt verzonnen?

Je partner zal dit snel oppikken en als je het niet goed communiceert, dan zal het alleen maar nog meer dingen voor je creëren om je druk over te maken. Het is een vicieuze cirkel.

Realiseer je dat je onzekerheden ervoor zorgen dat je je zo voelt en vecht ertegen. Zodra je je innerlijke criticus hebt geïdentificeerd, dan kun je hem uitdagen en confronteren voordat hij de kans krijgt om je relatie te beïnvloeden.

2. Werk aan je luistervaardigheden en communicatie

Een overdenker heeft een goede communicator nodig, maar je moet ook goed zijn in het uitspreken van je gedachten en je partner ook de kans geven om met je te praten. De volgende keer dat je angstige gedachten krijgt over je relatie, ga dan met je partner zitten en vertel hem waar je je druk over maakt.

Als het zijn tijd is om te praten, luister dan aandachtig naar hem. Wees bereid om zijn standpunt te begrijpen en probeer aanwezig te zijn. Het stelt je in staat om je bezorgde geest te kalmeren en te beseffen dat je daar met hem bent en dat dingen waar je je druk over maakt alleen in je hoofd zitten.

Communicatie en begrip zijn de sleutel tot een gezonde relatie. Creëer voor zowel jou als je partner een veilige ruimte om dingen te delen, en je zult merken dat je in je relatie veel meer inhoud krijgt.

3. Relaties bepalen niet je waarde

Hoe Te Stoppen Met Je Druk Te Maken Over Je Relatie En Er Echt Van Te Genieten

Hoewel het een geweldige ervaring is om iemand te hebben, maakt het je niet wie je bent. Je moet je relatie zien zoals het is – een partnerschap. Het werkt of het werkt niet. Je moet je veiligheid, geluk en zelfrespect niet van je vriendje af laten hangen.

Zodra je dat doet, zul je bang zijn voor alles wat je relatie in gevaar kan brengen, omdat je denkt dat je hele leven ervan afhangt. Hier is iets dat je moet weten: relaties bepalen niet je waarde.

Het hebben van een partner betekent niet dat je hele leven plotseling vastgelegd is. Je moet er zelf aan werken, met de juiste partner die er is om je te ondersteunen.

Iemand verliezen betekent niet dat je leven geruïneerd is. Zodra je je dat realiseert, zul je merken dat je echt van je relaties kunt genieten. In plaats van constant in de angst te leven dat dingen gaan eindigen.

4. Sta jezelf toe kwetsbaar te zijn

Wees niet bang om bij je partner emoties te tonen en kwetsbaar te zijn. Je deelt immers je meest intieme momenten met hem en hij verdient het om de echte jij te kennen. Je openstellen voor je vriend zal je helpen om een diepe band te creëren waardoor je je een stuk veiliger zult voelen.

Als hij de juiste voor je is, dan zal hij aan je zijde blijven, wat er ook gebeurt. Kwetsbaar met hem zijn stelt je in staat om een dieper gevoel van veiligheid, verbinding en een band te krijgen. Elk klein ding dat je nu misschien zorgen baart, zal dom lijken als je eenmaal leert hoe sterk je relatie is.

Dwing jezelf niet en neem de tijd. Als je bang bent om kwetsbaar te zijn, doe het dan geleidelijk. Deel iets wat de laatste tijd door je gedachten gaat. Het kan over je werk, je gezin of jezelf gaan. Weten dat je elkaar kunt vertrouwen, zal voor jullie beiden een veilige ruimte creëren.

5. Raak niet verdwaald in je gedachten

Hoe Te Stoppen Met Je Druk Te Maken Over Je Relatie En Er Echt Van Te Genieten

Je gedachten kunnen je grootste vijand zijn. Zodra ze je geest beginnen te overspoelen, dan kan het heel moeilijk zijn om goed en slecht uit elkaar te houden. Daarom moet je manieren vinden om jezelf te gronden en aanwezig te zijn in het moment.

Probeer je angstige gedachten van de realiteit te scheiden. Denk niet te veel na over de mogelijke uitkomsten en geniet van de momenten die je nu deelt. Stop met zoeken naar tekenen dat hij misschien niet de ware is, dat je relatie gedoemd is of dat er iets ergs kan gebeuren. Geen van deze dingen zijn echt!

Ze zijn puur een product van je verbeelding. Zodra je deze gedachten opmerkt, schud ze dan van je af. Laat ze los en concentreer je op het heden. Hier, op dit moment – is alles perfect in orde. Dus probeer er niet iets anders van te maken.

6. “Vergelijking is de dief van het geluk”

Stop met jouw relatie met de relaties van andere mensen te vergelijken, of zelfs met die uit je verleden. Het is niet eerlijk tegenover je partner, en het is niet eerlijk tegenover jezelf. Je verdient het om van de relatie te genieten die je nu hebt en aan dingen te werken die het nog beter zullen maken.

Vergelijking brengt absoluut niets waardevols in je leven. Het zal je twijfel, angst en stress brengen. Het zal ervoor zorgen dat je je keuzes in twijfel trekt en je je op het negatieve concentreert. Klinkt dat als iets waar je mee wilt leven?