Skip to Content

6 Dingen Die Je Nooit Tegen Je Vriend Over Je Ex Moet Zeggen

6 Dingen Die Je Nooit Tegen Je Vriend Over Je Ex Moet Zeggen

Wanneer je een nieuwe relatie begint, dan is het normaal dat je alles met de man wilt delen waar je iets mee hebt en naarmate de tijd verstrijkt zal dat steeds meer worden.

Jullie worden steeds hechter en je zult hem zoveel mogelijk over jezelf willen vertellen en vice versa.

Maar soms is het nodig om grenzen te hebben. Het is verbazingwekkend als je een man vindt die je het gevoel geeft dat er niets is dat je hem niet kunt vertellen, maar als het om de exen gaat, dan is er zoiets als te veel delen.

Het is duidelijk dat jullie allebei een verleden hebben en jullie beiden met andere mensen uit zijn gegaan, dus het is normaal om dat te onderzoeken en elkaar met je ervaringen uit het verleden vertrouwd te maken.

Maar er zijn bepaalde dingen die je misschien niet aan je vriend wilt vertellen als het om je ex gaat en hier zijn de voorbeelden.

1. Elke vorm van vergelijking tussen je huidige vriend en je ex

6 dingen die je nooit tegen je vriend over je ex moet zeggen

Mannen hebben ook gevoelens. Je wilt niet dat je man het gevoel krijgt dat hij op basis van hoe je ex met bepaalde situaties omging constant aan je verwachtingen moet voldoen, toch?

Dus vertel hem niet over je ex in termen van dat hij iets beter zou hebben gedaan. Het zal hem zich alleen maar als de mindere laten voelen. Er is tenslotte een reden waarom jullie uit elkaar zijn gegaan.

Laat je man zijn eigen weg naar je hart banen.

2. Alle intieme details over je relatie of de mannelijkheid van je ex

6 dingen die je nooit tegen je vriend over je ex moet zeggen

Dit is heel simpel. Je huidige vriend wil niets over de intieme relatie van iemand anders met zijn vriendin (jij) weten.

Je moet natuurlijk eerlijk zijn als hij iets over je gezondheid moet weten, maar bespaar hem alsjeblieft de details.

Hij hoeft niet te weten hoe groot het ding van je ex is of hoe vaak jullie het hebben gedaan.

Het enige waar hij geïnteresseerd in is, is om jou en jullie gezamenlijke leven gelukkig te maken en al het andere is eigenlijk onnodige informatie.

3. De details over hoe jullie elkaar hebben ontmoet

6 dingen die je nooit tegen je vriend over je ex moet zeggen

Je vriend wil niet alles over de dag horen dat je voor een andere kerel viel.

Het maakt niet uit dat het voorbij is, hij hoeft je nog steeds niet liefdevol over de romantische manier waarop je ex je voor hem heeft laten vallen horen vertellen.

Het zal hem niet lekker zitten, dus vertel hem dat verhaal niet, tenzij hij er specifiek naar vraagt.

4. Alles over zijn financiële situatie

6 dingen die je nooit tegen je vriend over je ex moet zeggen

Dit is voor mannen een gevoelig onderwerp.

Het maakt niet uit of je ex een grote een eikel was, als je je vriend vertelt hoeveel geld hij heeft verdiend en over de dure cadeaus die hij voor je heeft gekocht, dan zal het hem alleen maar de verkeerde indruk geven.

Waarom zou je met een man uitgaan die je niet mocht en die ook nog eens een eikel was? Het zal lijken alsof je alleen voor zijn geld bent gebleven en je weet dat dat niet het geval is.

Laat alle geldgerelateerde vergelijkingen achterwege en het komt helemaal goed.

5. Je vriendinnen mochten hem

6 dingen die je nooit tegen je vriend over je ex moet zeggen

Hij probeert waarschijnlijk al een goede indruk op je vriendinnen achter te laten, dus het zal zijn zelfvertrouwen alleen maar schaden als hij hoort hoe goed je ex met hen overweg kon.

Het is voor hem al moeilijk genoeg, omdat hij echt wil dat je vriendinnen hem leuk vinden, dus het zal niet goed zijn om te horen hoe dol op je ex waren.

Laat hem je vriendengroep leren kennen en op een organische manier een fijne band met hen ontwikkelen. Hij hoeft niet het gevoel te hebben dat hij op elk gebied met je ex vergelijken moet worden.

6. Slecht over je ex praten

6 dingen die je nooit tegen je vriend over je ex moet zeggen

Dat is nooit een goed idee. Ten eerste, als je over hem blijft praten (of het nu goed of slecht is), zal het de indruk wekken dat er nog steeds gevoelens zijn.

Dus zorg ervoor dat je het afzwakt. Zelfs als je op wat voor manier dan ook een grappige opmerking over je ex probeert te maken, zorg er dan voor dat het niet te hard is.

Je huidige vriend zal het niet leuk vinden dat je slecht over iemand praat met wie je ooit een relatie hebt gehad. Hoe kan hij weten dat je niet hetzelfde zult doen als jullie ooit uit elkaar gaan?

Houd het ‘ex-gepraat’ tot een minimum beperkt en concentreer je op de man voor je. Er is een reden waarom je ex verleden tijd is.

PinFlight Image