Skip to Content

5 Redenen Waarom Onafhankelijke Vrouwen Emotioneel Onbereikbare Mannen Aantrekken

5 Redenen Waarom Onafhankelijke Vrouwen Emotioneel Onbereikbare Mannen Aantrekken

Het is iedere keer weer hetzelfde liedje. Een mooie, sterke vrouw valt voor een man die haar alles geeft behalve hetgeen wat het allerbelangrijkste is — liefde.

Ze heeft geen bloemen nodig, ze heeft geen chique dingen nodig. Alles wat ze nodig heeft is je aandacht en je liefde.

Het eindigt of met een relatiebreuk of een poging om iets levende te houden wat gedoemd is te mislukken. 

Liefdesverdriet is hoe dan ook zeker. De vrouw zal huilend achterblijven en ze zal proberen om zichzelf weer aan elkaar te lijmen. Ze zal boos op zichzelf zijn omdat ze voor de trucjes van een emotioneel onbereikbare man is gevallen.

Aan alle sterke vrouwen die een gelukkige relatie hebben, dit is gewoon onzin. Ze kunnen niet accepteren dat het mogelijk is dat zo’n man voor zo’n vrouw kiest.

Maar de waarheid is dat emotioneel onbereikbare mannen niet voor sterke vrouwen kiezen — sterke vrouwen kiezen voor hen.

Waarom?

1. Deze mannen zijn comfortabel 

Als ze voor emotioneel onbereikbare mannen kiezen is daar een reden voor. En de reden is dat zolang ze bij hen zijn, ze er zeker van kunnen zijn dat deze mannen hun gezag niet in twijfel zullen trekken.

Ze zullen niets doen om hun macht in het geding te brengen. Deze mannen hebben het lef niet. Ze zullen zich niet tegen hen verzetten en ze zullen niet aan hun beslissingen twijfelen. Ze zullen er altijd in meegaan.

Dit lijkt misschien een voordeel, maar dat is het juist niet. Hoewel hun gezag onbetwistbaar is, zullen deze vrouwen uiteindelijk graag willen dat hun emotioneel onbereikbare man verandert. Ze willen dat ze meer genegenheid gaan tonen en dat ze om haar geven.

Dit gebeurt vrijwel nooit en daarom is het telkens hetzelfde liedje, er zijn elke keer namelijk maar twee mogelijkheden.

2. Ze denken dat deze mannen niet riskant zijn

Dit betekent dat ze zich veilig bij hen voelen. Ze zullen niet gekwetst worden, daar zijn ze te sterk voor. Maar wat ze niet doorhebben is dat de liefde ze besluipt, ze blind maakt en dat ze uiteindelijk toch zullen worden gekwetst.

Onafhankelijke vrouwen beloven zichzelf dat ze niet de vrouw zullen worden die bij de telefoon wacht tot hij haar terugbelt. Ze beloven zichzelf dat ze op niemand zullen wachten en dat ze voor niemand zullen lijden. 

Daarom raken ze nooit te betrokken. Ze hebben dit in het verleden wel geprobeerd, maar dit is niet goed geëindigd. Ze zijn erg gekwetst geweest.

3. Hoewel ze diep vanbinnen op zoek zijn naar emotionele zekerheid

Geen sterke vrouw zal dit toegeven omdat het lijkt alsof ze zwak zijn. Bemind willen worden is geen zwakte. Maar meestal zorgt dit ervoor dat ze zich kwetsbaar voelen en dat ze daarom makkelijker gekwetst kunnen worden.

Diep vanbinnen hebben sterke vrouwen echt behoefte aan compassie en onvoorwaardelijke liefde, maar kiezen ze voor emotioneel onbereikbare mannen, mannen die afstandelijk zijn en die hun gevoelens niet kunnen uiten omdat dat voor hen veiliger is. Het lijkt alsof ze niet gekwetst worden.

4. Ze weten dat emotionele onbereikbare mannen de afstand zullen bewaren

Sterke vrouwen kunnen zo goed doen alsof alles oké is. Het lijkt alsof het ze niks kan schelen en ze blijven rustig als ze eigenlijk op het punt staan in elkaar te storten. Ze bouwen emotionele muren om zich heen om zichzelf te beschermen.

Ze behandelen deze man ook zo. Ze kijken altijd serieus omdat de man op die manier niet hecht met haar kan worden. Hij zal de afstand bewaren.

En om de relatie in leven te houden zullen ze zo nu en dan glimlachen of een date night plannen. Alleen maar om de relatie gaande te houden.

5. Ze kiezen voor hen omdat het makkelijker is

Ze hechten waarde aan hun vermogen om alles onder controle te houden. En als eenzaamheid het prijskaartje is zullen ze de deal sluiten.

Ze kiezen voor deze mannen omdat ze weten dat deze niet emotioneel betrokken zullen raken en dat deze niet hun kunnen of gezag in twijfel zullen trekken.

Er is niets ergers voor een sterke vrouw dan water bij de wijn doen, dat haar partner haar kwetsbare kant ziet en om gemeenschappelijk beslissingen te maken.

Ze vertrouwen alleen zichzelf. Daarom is haar ideale partner een man die niet te betrokken zal zijn. Omdat het hem niks kan schelen.

Soms maakt het hart zelf beslissingen en wordt ze overweldigd door vragen zoals, “Wat als hij me kwetst?”, “Wat als ik hem van me laat houden en hij dit niet kan?”, “Wat als hij me probeert te manipuleren?”.

Ze zullen aan zichzelf gaan twijfelen, maar uiteindelijk zullen ze nooit opgeven. Ze zullen een ander hun vrijheid en onafhankelijkheid niet in gevaar laten brengen.

Onderliggend is ze bang om kwijt te raken waaraan ze zolang heeft gewerkt. Daarom kiezen vrouwen voor emotioneel onbereikbare mannen. Het is de keuze die ze maken.

5 Redenen Waarom Onafhankelijke Vrouwen Emotioneel Onbereikbare Mannen Aantrekken