Skip to Content

Hoe Vraag Je Iemand Verkering Op Een Leuke Manier?

Hoe Vraag Je Iemand Verkering Op Een Leuke Manier?

Het maakt niet uit hoe oud je bent, we willen allemaal nog wel eens weten: hoe vraag je iemand verkering? Vroeger leek het allemaal zo simpel, het enige wat je hoefde te doen is op je crush afstappen en zeggen: Ik ben op jou. Grammaticaal misschien niet helemaal correct, maar iedereen wist meteen wat je wilde.

Nu we allemaal zijn opgegroeid, is het wat minder makkelijk. Het is heel normaal om spelletjes te spelen, waardoor je nooit echt zeker weet of iemand je leuk vind of niet.

Je bent bang om te vragen of iemand een relatie wil, want er bestaat een kans dat je afgewezen zal worden.

Er is gelukkig een manier om het jezelf iets gemakkelijker te maken, namelijk door het op en leuke manier te vragen.

Op die manier verras je de ander, waardoor het aannemelijk is dat je een bevestigend antwoord zal krijgen.

Waarom het tegenwoordig zo moeilijk is om iemand verkering te vragen

Hoe Vraag Je Iemand Verkering Op Een Leuke Manier

We hebben het er al even over gehad, maar tegenwoordig is verkering vragen niet meer echt aan de hand.

De meeste stellen zijn een tijdje aan het daten, wat vanzelf overloopt in een relatie. Er worden lang niet altijd meer woorden aan vuil gemaakt.

Iemand echt verkering vragen wordt toch een beetje gezien als kinderachtig, maar dat is helaas niet bevorderlijk voor de relatie.

Je hebt namelijk geen gesprek over jullie relatie en welke verwachtingen jullie daar bij hebben. Terwijl dat wel een heel goed idee is.

In het begin kun je namelijk je verwachtingen uitspreken. Er zijn vandaag de dag zo veel verschillende vormen van relaties, dat je er niet meer zonder meer vanuit mag gaan dat iemand er hetzelfde over denkt.

Door iemand verkering te vragen, weten jullie meteen waar jullie aan toe zijn. Jullie hebben de kans om te praten over monogamie, de hoeveelheid tijd die je met de ander wil doorbrengen en nog veel meer.

Ik heb er geen wetenschappelijk bewijs voor, maar het lijkt me dat stellen die hun relatie zo beginnen, veel gelukkiger zijn.

Dus, lees hier een aantal manieren waarop je het gesprek over jullie relatie kunt openen.

1. Stel een vage vraag

Een van de grootste angsten is om wanhopig over te komen wanneer je iemand om een relatie vraagt. In dit geval is een vage vraag dus de way to go.

Het is misschien niet direct een antwoord op de vraag: Hoe vraag je iemand verkering? Maar zeker een goede manier om af te tasten of iemand ook interesse in jou heeft.

Vraag bijvoorbeeld of zij het met jou ook zo leuk hebben als jij met hen. Ook kun je heel vaag vragen of iemand het leuk zou vinden om nog een keer iets met je te doen.

Op het moment dat iemand dan aangeeft dat dat niet zo is, kun je heel gemakkelijk terug. In principe heb je nog niet aangegeven dat je gevoelens voor de ander hebt.

Op het moment dat je wel een positieve reactie krijgt, kun je vanuit deze vraag heel gemakkelijk je punt maken. Het is de perfecte insteek als je aan wil geven dat je interesse in een relatie hebt.

2. Hoe vraag je iemand verkering: verstop je achter je telefoon

Wanneer je het echt niet aandurft om direct verkering aan de ander te vragen, kun je ook altijd kiezen voor een bericht via Whatsapp.

Op die manier hoef je iemand niet onder ogen te komen, waardoor je misschien meer durft. Ook geef je de ander de ruimte om vrij te reageren.

Er zijn alleen wel een paar nadelen die verbonden zitten aan het sturen van een bericht. In de eerste plaats hoeft iemand niet meteen te reageren. Het kan daardoor zomaar gebeuren dat je een paar dagen moet wachten totdat je een reactie ontvangt.

Ook is een bericht heel gemakkelijk te bewaren. Je moet goed nadenken over welke bewoordingen je gebruikt, want je kunt ze echt nooit meer veranderen.

Er bestaat een kans dat jouw bericht niet alleen door de ontvanger gelezen zal worden. Het is heel eenvoudig om een screenshot te maken en dat door te sturen naar anderen.

3. Gebruik helemaal geen woorden

Hoe Vraag Je Iemand Verkering Op Een Leuke Manier

Als je er dan toch voor kiest om je telefoon te gebruiken, kun je ook altijd nog kiezen voor de weg waarbij je helemaal geen woorden gebruikt.

Je kunt heel goed kijken of je bij iemand past, door de juiste GIFs en memes te sturen. Iemand die jou leuk vindt, zal er namelijk precies op de juiste manier op reageren.

Het nadeel is wel dat een afbeelding op heel veel verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Jij denkt misschien dat iets heel grappig is, maar hij snapt de context niet, waardoor de hele grap in het niks valt.

Een grap is nooit goed als je deze nog uit moet leggen, dus kies je afbeeldingen zorgvuldig. Daar staat wel tegenover dat een goed getimede meme of GIF juist het verschil kan maken.

Kies er dus pas voor op het moment dat je iemand wat beter kent, als je weet wat de ander wel en niet leuk vindt.

4. Hoe vraag je iemand verkering: doe het ouderwets

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal de andere kant op te gaan en te kiezen voor de old school aanpak. Schrijf iemand eens een briefje waarin je je gevoelens verklaart.

Dat klinkt misschien een beetje flauw, maar geloof me, het zal echt goed aankomen. Iemand zal enorm waarderen dat jij zo veel moeite hebt gedaan.

Het hoeft natuurlijk ook geen volledige brief te zijn, een klein post-it briefje kan ook werken. Zo lang er maar genoeg ruimte is om jouw boodschap te verwoorden.

Ook houd je er een leuk souvenir aan over. Mochten jullie uiteindelijk een relatie krijgen, dan hebben jullie altijd nog dat briefje dat het begin van jullie samenzijn kenmerkt.

Stop dus eens een briefje met een leuke boodschap in de jaszak van je crush. Je hoeft daarop niet meteen verkering te vragen, maar je kunt wel aangeven dat je het erg leuk hebt samen.

5. Gebruik al het zelfvertrouwen dat je in je hebt

Hoe Vraag Je Iemand Verkering Op Een Leuke Manier

Het is een verkooptruc die al eeuwenlang werkt, dus waarom zou je deze niet toepassen op het aanprijzen van jezelf?

Wees vol vertrouwen genoeg om het gewoon recht op de man af te vragen. De kans is groot dat je aanbod zeker niet wordt afgewezen.

Let wel op dat je het risico loopt om te zelfverzekerd te zijn, dat je meer neigt naar arrogantie dan naar vol vertrouwen. Er zit een dunne lijn tussen de twee en wanneer je deze overschrijdt, is er vaak geen weg meer terug.

Wel is het bewezen dat mannen het extreem aantrekkelijk vinden als vrouwen meteen op hun doel af gaan. Soms vinden ze het gewoon fijn dat ze even niet zelf hoeven te jagen, maar de prooi kunnen zijn.

Het is erg goed voor het zelfvertrouwen van een man, waardoor ze direct in een goed humeur zijn. De kans dat ze jou zullen afwijzen is daardoor veel kleiner.

6. Probeer eerst te kijken of hij je wil helpen

Als je crush voor je klaar staat als je hem nodig hebt, is de kans groot dat hij een wit voetje bij je wil halen. Hij wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij hem ook leuk vindt.

Het is dus een goed idee om eens om hulp te vragen als je benieuwd bent of hij je leuk vindt. Zodra hij aanbiedt om je te helpen, mag je er bijna vanuit gaan dat het wel goed zit.

Probeer daarbij om niet om een te grote gunst te vragen. Zeker wanneer je hem nog niet zo goed kent, ga je natuurlijk niet vragen of hij je kan helpen met verhuizen.

Vraag om een kleine gunst, waarbij je ook de kans hebt om hem te laten zien hoe leuk je bent. Bijvoorbeeld of hij je kan helpen met iets ophalen, zodat jij dat kunt gebruiken voor je hobby.

Ook kun je hem vragen om een gunst die eigenlijk helemaal geen gunst is. Vraag bijvoorbeeld eens of hij zin heeft om je te ‘helpen’ om je kookkunsten te proberen. Je hebt immers een tester nodig.

7. Hoe vraag je iemand verkering: kijk eerst goed naar het gedrag dat hij in jouw buurt vertoont

Lichaamstaal zegt erg veel als het aankomt op of iemand je leuk vindt of niet. Wanneer je er niet zeker van bent of je iemand verkering moet vragen, kan het dus verstandig zijn om daar eens op te letten.

Ieder persoon heeft weer zijn eigen manier om via zijn lichaam te laten zien dat hij interesse heeft. Dit kan heel duidelijk zijn, bijvoorbeeld door veel aanrakingen, maar ook wat subtieler.

Soms is het de manier waarop en hoe vaak iemand naar je kijkt. Je merkt gewoon dat dat net even iets anders is dan hoe andere mensen dat bij je doen.

Neem even de tijd om zijn lichaamstaal te observeren. Het is het beste als je hem een paar keer ziet en vervolgens je conclusies trekt.

Alleen dan verzamel je voldoende data om een goed beeld van hem te krijgen en zeker te weten dat hij je leuk vindt. Pas dan kun je iemand verkering vragen zonder de angst om afgewezen te worden.

8. Vraag het direct

Sommige mensen houden niet van spelletjes, hoe goed ze ook bedoeld zijn. Het kan in dat geval een goed idee zijn om gewoon direct aan iemand verkering te vragen.

De ander zal het echt waarderen dat je zo direct bent. Je laat op die manier namelijk zien dat je de tijd van de ander respecteert. Voor jou is het niet nodig om eindeloos heen en weer te blijven gaan.

Mannen zullen het echt waarderen als je op die manier niet zo veel van ze vraagt. Ze weten meteen wat ze aan jou hebben en dat vinden ze erg fijn.

Voor jezelf is het ook fijn dat je meteen weet waar je aan toe bent. Je hoeft je niet wekenlang af te vragen of de ander ook interesse in jou heeft, wat veel tijd en kopzorgen kan schelen.

Wel loop je natuurlijk het risico dat je meteen afgewezen wordt. Dat is even balen, maar het voordeel is wel dat je dan nog niet zo veel tijd en moeite in iemand gestoken hebt.

9. Hoe vraag ik iemand verkering: maak het niet te groot

Hoe Vraag Je Iemand Verkering Op Een Leuke Manier

Een van de dingen die mensen doen als ze verkering willen vragen, is er eindeloos over nadenken. Ze kunnen nergens anders meer aan denken, waardoor het meteen echt een ding wordt.

Op die manier kan het bijna niet anders dan fout aflopen voor je. Je bent gewoon te goed voorbereid, waardoor het allemaal een toneelstukje wordt.

De ander kan zo het idee krijgen dat je niet oprecht bent en worden afgeschrikt door je voorstel. Ook kan het allemaal zo intimiderend zijn, dat iemand gewoon even niet weet wat te zeggen.

In een ideaal scenario zijn jullie gewoon samen en doen jullie iets met z’n tweeën. Je moet niet willen dat er allemaal andere mensen bij zijn op het moment dat jij met je grote vraag komt.

Het is dus zowel voor jezelf als voor de ander heel voordelig om het een beetje rustig aan te doen.

10. Probeer zo veel mogelijk te flirten

Flirten is de makkelijkste manier om bij iemand aan te geven dat je interesse hebt. Ook kan het erg onschuldig zijn, waardoor je jezelf niet meteen in een kwetsbare positie plaatst.

Sommige mensen zijn nu eenmaal erg flirterig van zichzelf, waardoor ze er makkelijker mee weg komen. Ze zijn het gewend dat ze mensen het idee geven dat ze meer interesse hebben, maar het is gewoon hun karakter.

Als jij het geluk hebt dat je zo iemand bent, gebruik je je flirts om te kijken welke reactie je van hem krijgt. Doet hij leuk mee? Dan is verkering vragen waarschijnlijk geen slecht idee.

Wordt hij er daarentegen een beetje ongemakkelijk van? Dan kun je misschien beter eerst nog wat meer observaties doen en pas daarna tot actie overgaan.

Ben je niet iemand die heel gemakkelijk kan flirten? Dan is het misschien verstandig om dit antwoord op de vraag: Hoe vraag je iemand verkering? even aan je voorbij te laten gaan. De kans is groot dat het niet het gewenste effect zal hebben.

11. Probeer via anderen te achterhalen of hij interesse in je heeft

Als hij ook een crush op jou heeft, is de kans groot dat zijn vrienden daarvan op de hoogte zijn. Je doet er dus goed aan om eens via hen te achterhalen wat zijn gevoelens zijn.

Er zijn tal van manieren waarop je dat kunt doen. Je kunt de vraag heel algemeen stellen en vragen of er iemand is waar hij een oogje op heeft.

Als jullie gemeenschappelijke vrienden hebben, die ook echt bevriend zijn met jou, kun je ook direct vragen of hij een oogje op jou heeft. De vraag is dan alleen of die gemeenschappelijke vriend de waarheid spreekt en niks zal doorvertellen aan je crush.

Het laatste wat je wil is namelijk dat de boodschap wel bij hem aankomt, maar dat het niet via jou gaat. Dat hij via via moet horen dat je hem leuk vindt, waardoor je nooit zijn eerste reactie kunt zien.

Kies dus heel zorgvuldig aan wie je het zal vragen. Soms lijken mensen nog zo aan jouw kant te staan, maar kiezen ze er toch voor om zichzelf te vermaken met dit sappige verhaal over jou.

12. Hoe vraag je iemand verkering? Vraag hulp van anderen

De mensen om je heen staan altijd klaar om je te helpen, dus waarom niet als je iemand verkering wil vragen?

Met een beetje geluk heb je een aantal creatieve vrienden die je kunnen helpen om een originele aanpak te verzinnen. Geef daarbij iedereen zijn of haar eigen rol, zodat uiteindelijk iedereen een aandeel heeft gehad in jullie liefdesverhaal.

Ook kan het zijn dat je vrienden hebt die iets meer ballen hebben, waardoor zij misschien voor jou kunnen achterhalen of je crush jou ook leuk vindt of niet.

Kortom: laat hen het vuile werk doen en neem zelf die taak op je als zij een keer je hulp nodig hebben. Geef wel goed aan wat je wel en niet wil, zodat ze je niet voor gek zetten of hem het idee geven dat je totaal geobsedeerd met hem bent.

Tot slot zal je crush ook meteen inzien dat jij een leuke vriendengroep hebt, wat natuurlijk altijd een pluspunt is. Alleen leuke mensen hebben leuke vriendengroepen, dus je zet jezelf hiermee meteen in een goed daglicht.

13. Doe het nooit waar anderen bij zijn

Hoe Vraag Je Iemand Verkering Op Een Leuke Manier

Op internet zie je wel eens voorbij komen dat iemand zijn liefde uit in een grote groep mensen. Helaas gaat dat in de werkelijkheid maar zelden goed.

Door je vraag in een groep te stellen, leg je namelijk erg veel druk op de ander. Het is bijna onmogelijk om nog ‘nee’ te zeggen, terwijl dat misschien wel het antwoord is.

Er blijft weinig ruimte over voor wat meer diepgang in het gesprek of een ander weerwoord. Dit kan echter wel precies zijn wat jullie samen nodig hebben.

Daarbij is het moment ook veel te intiem om met een groep anderen te delen. Of jullie nu wel of geen verkering krijgen, het is iets dat zich tussen jullie twee afspeelt, daar heeft verder niemand iets mee te maken.

Wacht dus altijd totdat jullie een keer met zijn tweeën zijn. Desnoods creëer je een nieuwe situatie waarin jullie voor het eerst eens zonder de rest van de groep zijn.

14. Geef de ander een cadeau

Hoe leuk is het een om een cadeau te krijgen of om te geven? Waarom zou je er dan niet aan denken als je worstelt met de vraag: Hoe vraag je iemand verkering?

Denk daarbij aan iets persoonlijks, iets dat je ergens hebt gezien en waarbij je meteen aan de ander moest denken.

Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, als het maar een betekenis heeft. Als je het cadeau geeft, kun je er meteen bij zeggen dat je dat niet voor niks doet, maar dat je graag dit moment wil gebruiken om verkering te vragen.

Als je echt even geen inspiratie hebt, kun je altijd terugvallen op de typische romantische cadeau’s, zoals bloemen, chocolade of een knuffelbeer. Vergeet niet, ook mannen vinden het leuk om af en toe een bloemetje te krijgen.

Natuurlijk is het altijd voornamelijk het gebaar dat telt, dus je kunt nooit echt de plank mis slaan met een cadeau. Het is gewoon een hele lieve manier om aan te geven dat je aan iemand hebt gedacht.

15. Hoe vraag je iemand verkering? Probeer het eens met muziek

Een lied kan soms precies verwoorden wat jij voelt. Hiermee bedoel ik niet dat je zelf opeens een lied moet gaan schrijven, maar wel dat je via muziek met de ander kunt communiceren.

Laat hem weten dat je door een bepaald nummer aan hem moest denken en laat dan nummer dan toevallig over de liefde gaan. Aan zijn reactie zie je meteen of hij je begrijpt of niet.

Hierbij kun je er ook voor kiezen om eerst wat onderzoek te doen naar wat voor muziek hij leuk vindt. Stuur hem bijvoorbeeld het nieuwste nummer van zijn favoriete artiest, zodat je meteen bij hem in de smaak valt.

Ook kun je ervoor kiezen om het nummer af te spelen als jullie samen zijn. Je kunt hem er dan op wijzen en zeggen dat hij eens goed moet luisteren. De tekst slaat dan precies op jou en je gevoelens, het enige wat hij hoeft te doen is de link te leggen.

Werkt het niet en krijg je een negatieve reactie? Dan kun je altijd nog doen alsof je neus bloedt. Jij vind het gewoon een mooi nummer, verder bedoelde je er helemaal niks mee.