Skip to Content

Ik Vraag Me Af Hoe Het Is, Om Van Iemand Die Nieuw Is Te Houden

Ik Vraag Me Af Hoe Het Is, Om Van Iemand Die Nieuw Is Te Houden

Het zal eerst vreemd zijn. Je vraagt me uit op een date, en ik zal nerveus mijn haar en make-up doen, me afvragen of je mijn haar liever gekruld of recht hebt. Ik heb me nooit met hem moeten afvragen.

Je komt me precies op tijd ophalen, ik glijd op de voorbank van je auto en we praten een beetje en ik zal glimlachen, maar ik zal ongemakkelijk met de radio rommelen, iets dat ik nooit heb gehad om eerder over na te denken.

Tijdens het avondeten speel ik nerveus met mijn eten, vraag me af of je me aantrekkelijk vindt, als je me veroordeelt voor het bestellen van een salade, als je denkt dat mijn gewicht me onwenselijk maakt.

Ik bestelde altijd een burger toen ik bij hem was – en ik heb bijna altijd alles opgegeten wat hij achterliet. Ik wist dat hij van mijn lichaam hield, maar met jou ben ik het nog niet zeker.

Wanneer de rekening komt, zullen we erover vechten, maar uiteindelijk zal je moeten betalen, en ik zal het toelaten. Ik vraag me af of je je beledigd zou voelen als ik in de rij probeer te betalen voor je – ik heb gehoord dat sommige jongens hun ego hebben verwond en ik vraag me af of je een van hen bent.

We zullen elkaar blijven zien en je zult me altijd aan het lachen maken. Je zult op mij letten en elke dag een “goedemorgen” tekst sturen.

Je geeft me vlinders en je laat me ‘s nachts wakker liggen, een gigantische glimlach op mijn gezicht geplakt, proberen te accepteren dat het weer gebeurt, dat ik het gevoel krijg dat ik dacht dat ik voor altijd verloren was.

Je vraagt me om je vriendin te zijn, en ik zal ja zeggen. We veranderen onze relatie-status op Facebook en ik zal glimlachen als ik een nieuw bericht van je ontvang.

Je blijft me verrassen met interessante date-ideeën, en we zullen nachten opgekruld op je bed doorbrengen, Netflix bekijken en over onze kindertijd praten. Ik zal je vertellen over mijn ergste angsten, en ik vraag me af hoe je ermee omgaat, hoe pak je ze aan om ze te verspreiden.

Je neemt me mee naar mijn favoriete band en ik vraag me af of je begrijpt waarom ik er twee uur voor het begin  moet komen, en ik vraag me af of je denkt dat ik dom ben omdat ik voorin moet staan , mijn lichaam tegen de poort gedrukt die het podium scheidt van het publiek. Ik heb me nooit eerder moeten afvragen, omdat hij het wist. Hij wist het gewoon.

We slapen voor de eerste keer samen en ik zal nerveus zijn. Je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat ik  niet nerveus ben, maar ik zal het wel zijn – het is onvermijdelijk.

Het zal raar zijn – niet onplezierig, maar anders. Het zal anders zijn om van je te houden omdat je hem niet bent, en hij is alles wat ik wist.

Je zult mijn beste vriend worden en ik zal de jouwe worden. Ik zal je alles vertellen, en langzaam zullen dingen me aan jou herinneren, en niet aan hem.

Ik zal de drang hebben om je constant te laten weten waar ik aan denk en je zult het geweldig vinden. Je zult hetzelfde doen. Binnenkort hebben we een favoriet restaurant, favoriete films en favoriete liedjes. We zullen routines hebben.

Je wordt langzaam mijn hoofdpersoon en ik zal onvoorwaardelijk van je houden, en ik zal terugkijken naar de manier waarop ik me nu voel en beseffen hoe gek ik was omdat ik me zorgen moest maken dat ik nooit meer liefde zal vinden.

Je zult me laten beseffen dat een gebroken hart niet voor altijd gebroken moet blijven. Jij zult degene zijn die de stukken weer aan elkaar lijmt, en ik zal dankbaar zijn dat ik je heb ontmoet.

Ik Vraag Me Af Hoe Het Is, Om Van Iemand Die Nieuw Is Te Houden