Skip to Content

Ik Heb Geen Man Nodig Om Mijn Problemen Op Te Lossen, Ik Heb Er Een Nodig Die Zelf Geen Probleem Wordt

Ik Heb Geen Man Nodig Om Mijn Problemen Op Te Lossen, Ik Heb Er Een Nodig Die Zelf Geen Probleem Wordt

Mensen denken vaak dat vrouwen een man nodig hebben om hun leven eenvoudiger te maken. Ze denken dat we zelf niets kunnen. 

Sociale normen en waarden leren je dat mannen de beschermers en kostwinners van het gezin zijn en vrouwen de verzorgers. Ik ga je nu vertellen dat dat echt klinkklare onzin is!

Ik ken veel vrouwen die mannelijker zijn dan de mannen om hen heen. Ik ken alleenstaande moeders die hun kinderen net zo goed opvoeden als twee ouders dat zouden doen. 

En ik ben in ieder geval de veronderstelling zat dat een vrouw een man nodig heeft. Ze heeft hem niet nodig, maar ze zou hem er wel bij kunnen hebben.  

Alle dames zouden moeten geloven dat ze sterk en onafhankelijk zijn. Dat ze voor zichzelf kunnen zorgen. Dat ze een goed leven voor zichzelf kunnen creëren. Jullie kunnen dit prima. Jullie hebben niemand nodig om te worden wat jullie willen worden. 

Natuurlijk betekent dit niet dat je iedereen moet buitensluiten, alleen omdat je alles zelf kunt. Krijg geen hekel aan relaties. Je kunt tegelijkertijd een relatie hebben en onafhankelijk zijn. 

Laat jezelf gewoon nooit die onafhankelijkheid kwijtraken en stel je nooit onderdanig op in een relatie, alleen maar om de relatie goed te houden. Er lopen zoveel mannen rond; mannen die je niet zouden dwingen om je vrijheid op te geven. 

Dat is geen liefde; dat is macht. 

Liefde houdt niet in dat je beslissingen voor de ander moet maken. Liefde houdt niet in dat je belt om te checken of je partner je bedriegt. Liefde houdt niet in dat je twijfelt aan alles wat de ander zegt. 

Liefde is steun en vertrouwen. Liefde is inspiratie en motivatie. 

Ik heb iemand verliefd op me laten worden, maar ik heb grenzen gesteld omdat ik mezelf niet wil verliezen. 

Ik heb niet specifiek een man nodig in mijn leven, maar ik kies ervoor om er een te hebben.

Dat is wie ik ben. Ik zal altijd voor de liefde kiezen, maar niet ten koste van alles. Ik zal van iemand houden omdat ik dat wil, niet omdat ik dat moet.

Ik kan prima alleen mijn leven runnen. Ik heb geen behoefte aan iemand die me laat zien hoe ik moet leven of die me zegt wat ik moet doen. Ik ben onafhankelijk en dat wil ik blijven. 

Ik zal mezelf nooit opofferen en in een belabberde relatie blijven, alleen maar omdat ik geen andere keuze heb.

Ik weiger om vast te zitten aan een man van wie ik niet hou, alleen omdat ik hem nodig heb. 

Als ik verliefd word, zal mijn man me niet altijd op zijn schouders hoeven dragen. We zullen partners en geliefden zijn. We zullen een onbreekbare unie en een partnerschap vormen. We zullen elkaar helpen. 

Liefde houdt niet in dat je alleen voor de ander hoort te zorgen. Tuurlijk zul je er voor elkaar zijn als dat nodig is. 

Maar liefde houdt niet in dat je het vuil dat de ander achterlaat altijd op hoort te rapen.

Niemand zou in een relatie slechts een gever of een nemer moeten zijn. Je moet beiden zijn.

Als de ander je nodig heeft, moet je er zijn en wanneer je hen nodig hebt, moeten zij er ook voor jou zijn. 

Ik wil niet dat mijn partner er minder van verwacht. Ik wil dat hij weet dat ik er net zoveel moeite voor zal doen als hij. 

Als deze relatie voorbestemd is om te slagen, moeten we allebei ons best ervoor doen. 

Ik hoef niet gered te worden. Ik zoek geen droomprins om me uit mijn diepe slaap te laten ontwaken. Ik heb geen prins op het witte paard nodig om me te komen redden. 

Ik heb een gelijkwaardige partner nodig. Ik heb een vriend nodig. Ik heb er geen behoefte aan dat een man mijn problemen oplost of dat hij zelf een probleem wordt. 

Ik wil een man die me steunt—en ik bedoel niet financieel gezien. Een man die me aan zal moedigen om door te zetten als ik eigenlijk de handdoek in de ring wil gooien.

Ik wil een man die net zoveel om mijn dromen geeft als ik. Ik wil niemand die me neerhaalt en tegen me zegt dat ik iets niet kan.  

Ik wil iemand die trots op me is en op alles wat ik doe. 

Ik wil een levenspartner. Iemand die samen met mij aan een gelukkige toekomst werkt en die me niet in de weg zal staan. 

Ik Heb Geen Man Nodig Om Mijn Problemen Op Te Lossen, Ik Heb Er Een Nodig Die Zelf Geen Probleem Wordt