Skip to Content

7 Oplossingen Voor Irritaties In Je Relatie Die Echt Werken

7 Oplossingen Voor Irritaties In Je Relatie Die Echt Werken

Zodra de prille liefdesfase over is, komen de irritaties in je relatie bovendrijven. Jouw prins op het witte paard blijkt ineens toch maar een gewone sterveling te zijn en je beseft dat niet langer alles aan hem zo leuk is.

Opeens zijn er allemaal kleine dingetjes die je opvallen. Hij maakt allerlei rare geluiden tijdens het eten, zijn spullen liggen overal en hij is vaker te laat dan je lief is.

Gelukkig hoeft dit niet het einde van je relatie te betekenen. Er zijn voldoende oplossingen die het allemaal weer even dragelijk kunnen maken. Wij hebben ze hier voor je op een rijtje gezet:

1. Besef dat irritaties in je relatie heel normaal zijn

7 Oplossingen Voor Irritaties In Je Relatie Die Echt Werken

Praat er maar eens met je vrienden en je zal er achter komen dat zij allemaal kunnen bevestigen dat irritaties in je relatie hebben overal voorkomt.

Zelfs de stellen waarvan je al die jaren al denkt dat ze perfect zijn. Ook zij kunnen elkaar soms echt even niet luchten of zien.

Het is heel menseigen om niet altijd met iedereen door een deur te kunnen. Mensen zijn nu eenmaal niet gemaakt om de hele tijd met een ander te zijn.

Iedereen heeft ruimte nodig en wanneer de ander duidelijk in die ruimte aanwezig is, kan dat tot spanningen in je relatie leiden.

Leg je er dus bij neer dat het niks is om je voor te schamen, het kan de beste overkomen.

2. Richt je op de dingen die wel leuk zijn

Een ding van spanningen in je relatie is dat je al snel geneigd bent om je alleen nog maar daar op te richten.

Hij kan een heerlijke maaltijd voor je klaarmaken en jij bent alleen maar bezig met die vieze lepel die hij op het aanrecht heeft laten liggen.

Probeer het tegenovergestelde te doen en richt je op de dingen die wel leuk zijn. Misschien komt hij wel te laat, maar hij is in ieder geval altijd vrolijk.

Roep jezelf terug als je voelt dat je gedachten afdwalen naar de irritaties in je relatie. Op deze manier zorg je ervoor dat je je eigen brein opnieuw reset.

3. Neem een beetje afstand

7 Oplossingen Voor Irritaties In Je Relatie Die Echt Werken

Wanneer de bovenstaande tip niet werkt, is het verstandig om bij irritaties in je relatie een beetje afstand van elkaar te nemen.

Misschien zit je gewoon te veel op elkaars lip en daardoor krijgen de ergernissen de ruimte om te groeien.

Een beetje tijd zonder elkaar is dan precies wat jullie nodig hebben. De ander missen is de ideale oplossing voor iedereen die weer even moet nadenken over de leuke dingen.

Je zal automatisch alleen missen wat er wel leuk is en daardoor wordt je er weer makkelijker aan herinnerd.

Het is afhankelijk van hoe groot de irritaties in je relatie zijn hoe lang je afstand van elkaar moet nemen.

4. Praat er met elkaar over de irritaties in je relatie

Praat altijd met je geliefde over de irritaties in je relatie. Het is niet eerlijk tegenover hem als jij je van binnen de hele tijd zit op te vreten, terwijl hij zich van geen kwaad bewust is.

Spreek uit wat je niet leuk vindt, zonder hem daarbij te kwetsen. Spreek altijd op een respectvolle manier en geef hem niet van alles de schuld.

Iemand die opeens door deze problemen in je relatie wordt overvallen, kan namelijk op een gekke manier reageren. De meeste mannen schieten in de verdediging, omdat ze zich aangevallen worden.

Daar komt nooit een vruchtbaar gesprek van, dus denk goed na over de woorden die je kiest. Beschuldig hem nergens van, maar laat hem in zijn waarde.

Laat zien dat je voor het gesprek goede intenties hebt en dat het niet jouw bedoeling is om hem zwart te maken.

5. Spiegel je relatie niet aan die van een ander

7 Oplossingen Voor Irritaties In Je Relatie Die Echt Werken

Je moet weten dat je altijd met iedereen irritaties in je relatie zal hebben. Ook als de man van je dromen in je huis rondloopt zal je altijd dingen kunnen vinden waar je je aan ergert.

Niemand is perfect en ieder huisje heeft zijn kruisje. Het is aan jou om te bepalen hoe je daarmee omgaat.

Wat wel waar is, is dat je je misschien weer aan andere dingen zal ergeren. Een andere man is misschien wat meer opgeruimd, maar daar staat dan tegenover dat hij wel de hele dag met zijn telefoon bezig is.

Zelf ben je ook niet perfect, dus dit mag je ook niet van een ander verwachten.

Dus, kies je ervoor om je problemen met je huidige partner op te lossen, of ga je je best doen om je huidige relatie te laten werken?

6. Blijf lief voor hem

Het is totaal niet nodig om iedere keer een sneer te geven op het moment dat hij iets doet waar jij je aan ergert.

Zelf weet hij ook wel dat er dingen zijn die jij niet zo leuk vindt, maar je kunt ook niet verwachten dat iemand helemaal kan veranderen.

Iedere keer vervelend tegen hem doen zal ook niet motiveren om de dingen anders aan te pakken. Wees juist lief op het moment dat hij laat zien dat hij eraan werkt om geen dingen te doen die jij irritant vindt.

Spreek uit wat je aan hem waardeert. Dat helpt niet alleen voor hem, maar ook voor jezelf. Zo krijgen jullie beide weer vertrouwen in jullie relatie.

7. Erken dat je zelf ook niet perfect bent

7 Oplossingen Voor Irritaties In Je Relatie Die Echt Werken

Dat jij irritaties in je relatie hebt, betekent waarschijnlijk dat hij ook wel een lijstje kan noemen van dingen waar hij niet dol op is.

Wees erop voorbereid dat je zelf ook niet perfect bent. Het is moeilijk om van jezelf te zien en nog moeilijker om toe te geven. We zijn allemaal gewoon mensen.

Zodra je met hem in gesprek gaat over wat jij niet leuk vindt, is de kans groot dat je ook wat terug krijgt. Probeer zelf alvast te bedenken wat dat zal zijn. Zo komt het niet uit de lucht vallen voor je.

Vanaf dit punt kunnen jullie er samen aan werken om jullie imperfecties tegen te gaan. Uiteindelijk zullen jullie daardoor dichter bij elkaar komen.

7 Oplossingen Voor Irritaties In Je Relatie Die Echt Werken