Skip to Content

6 Redenen Waarom Wraak Nemen Op Je Ex Geen Goed Idee Is

6 Redenen Waarom Wraak Nemen Op Je Ex Geen Goed Idee Is

Als je relatie niet op een fijne manier uitgaat, kan wraak nemen op je ex het enige zijn wat er nog in je hoofd omgaat.

Je wil zo snel mogelijk met een ander het bed in duiken, vervelende verhalen over hem verspreiden of iets kapotmaken dat hem lief is.

Ik kan je meteen vertellen: dat is geen goed idee. Hier lees je waarom:

1. Hij komt niet bij je terug

6 Redenen Waarom Wraak Nemen Op Je Ex Geen Goed Idee Is

Door wraak te nemen op je ex zal hij nooit meer bij je terug komen. In plaats van dat hij ooit nog op een liefdevolle manier op jullie relatie terug kan kijken, kent hij alleen maar deze slechte kant van je.

Als je hoop hebt dat je je ex terug zal krijgen door wraak op hem te nemen, dan zit je goed mis. Het enige wat je bereikt is dat je jullie relatie voorgoed zal verpesten.

Bedenk je maar eens wat jij zal doen als je ex op zijn beurt wraak zal nemen op jou. No way dat je dan ooit nog eens liefdevol aan hem terug zal denken.

Niks doen vergroot de kans dat jullie op een dag weer op normale voet met elkaar om kunnen gaan. Alle slechte herinneringen slijten met de tijd en dan blijven alleen de goede nog over.

Geef het dus de tijd en je zal vanzelf merken dat je iedere dag een beetje minder kwaad op hem bent. Je zal op dat moment blij zijn dat je er nooit voor hebt gekozen om wraak te nemen.

2. Van wraak nemen op je ex wordt je zelf alleen maar kwader

Wanneer je bezig bent met wraak nemen op je ex, blijf je de hele tijd in de kwade emotie hangen. Je zal nooit door kunnen gaan als je al je tijd in beslag laat nemen door het verzinnen van snode plannen.

Je voedt je eigen gedachten de hele tijd door te blijven denken aan wat hij je allemaal heeft misdaan. Als gevolg hiervan zal je alleen maar kwader worden.

De kans dat wraak nemen op je ex ervoor zal zorgen dat deze kwaadheid uit je gaat is minimaal. Dit gaat invloed hebben op alle aspecten van je leven.

Voor je het weet ga je kwaad naar je werk, spreek je kwaad af met je vriendinnen en ben je op de sportschool alleen maar bezig om van je woede af te komen.

Al deze kwaadheid kun je beter lozen, niet voeden. Zoek een manier om ervan af te komen of wacht tot het vanzelf slijt.

3. Je kunt de breuk niet goed afsluiten

6 Redenen Waarom Wraak Nemen Op Je Ex Geen Goed Idee Is

De meeste vrouwen zijn op zoek naar wraak op hun ex omdat ze de vervelende ervaring willen afsluiten. Ik kan je vertellen dat dat niet zo werkt.

Voor een afsluiting ben je namelijk op zoek naar antwoorden en die ga je ook na je wraak niet krijgen. Sterker nog, je verkleint alleen maar de kans dat je ze ooit nog te horen krijgt.

De wens voor wraak komt voort uit de gedachte dat jouw ex je iets verschuldigd is. Je denkt quite te kunnen spelen door iets van hem af te pakken.

In de realiteit zal je echter alleen maar meer het idee hebben dat hij iets van je heeft. Wanneer hij niet op de gewenste manier op jouw wraak reageert, is de hele situatie ook na de wraak nog steeds hetzelfde.

Je kunt er beter voor kiezen om een goed gesprek met je ex aan te gaan en alles verder te laten voor wat het is.

4. Je moet aan je volgende vriend vertellen wat je hebt gedaan

Zou jij een relatie beginnen met een man die vertelt dat hij wraak heeft genomen op zijn ex? Nee, natuurlijk niet!

Zodra iemand je dit vertelt, denk je meteen dat diegene niet helemaal psychisch in orde is. No way day jij je met zo iemand gaat inlaten, want straks neemt hij bij een slecht einde ook wraak op jou.

Dat is precies wat mannen zullen denken als je moet vertellen hoe je vorige relatie is afgelopen. Je wordt meteen in het bakje met gestoorde vrouwen geplaatst.

Daarbij is het voor hem juist wel een goed verhaal. Alle vrouwen met wie hij gaat daten zullen juist medelijden hebben met die lieve jongen die het zo zwaar te verduren heeft met zijn ex.

Eigenlijk doe je hem er dus alleen maar een gunst mee door wraak op hem te nemen, denk daar maar eens goed over na!

5. Wraak nemen op je ex is slecht voor je mentale gezondheid

6 Redenen Waarom Wraak Nemen Op Je Ex Geen Goed Idee Is

Opgekropte gevoelens zijn slecht voor je fysieke gezondheid. Het is al meerdere keren wetenschappelijk bewezen dat je veel verschillende soorten fysieke klachten kunt krijgen van woede die geen uitlaatklep heeft.

Met een wraakplan blijf je te lang in deze woede hangen. Daardoor loop je het risico dat je last van deze klachten krijgt.

Hoofdpijn, een verhoogde bloeddruk, een te hoge hartslag en pijn in je nek of rug kunnen worden veroorzaakt door deze woede.

Het is niet voor niks dat mensen soms zeggen dat het voelt alsof er een last van ze af valt als ze negatieve emoties loslaten.

Dit is dus ook meteen mijn advies aan jou, laat die vervelende negatieve emoties los. Je zal meteen merken dat je veel lekkerder in je vel zit!

6. Je treft er veel meer mensen mee

Wraak nemen op je ex is vaak een ingewikkeld plan waarbij veel meer andere mensen ook betrokken worden.

Met zijn beste vriend naar bed gaan zorgt ervoor dat deze jongen ook gekwetst wordt. In principe gebruik je hem alleen maar en dat kan echt niet.

Aan wraak zitten altijd gevolgen verbonden en daar moet je mee dealen. De kans is zeker aanwezig dat je er heel veel spijt van gaat krijgen dat je wraak op je ex hebt genomen.

In je huidige woede kun je nooit de consequenties van je daden overzien. Hoe dan ook gaat het het nooit waard zijn om ook andere mensen te kwetsen.

Uiteindelijk zit je alleen maar dieper in de penarie. Keihard terugslaan is nooit de oplossing, er zijn honderd andere dingen die je kunt doen om je beter te voelen!

PinFlight Image