Skip to Content

Is Hij Je Aan Het Groomen? 5 Manieren Waarop Hij Het Perfecte Slachtoffer Van Je Maakt

Is Hij Je Aan Het Groomen? 5 Manieren Waarop Hij Het Perfecte Slachtoffer Van Je Maakt

Als je blind van de liefde op iemand bent, dan kan het op twee manieren eindigen. Of je hebt je lang en gelukkig leven gevonden, of het wordt voor een van jullie een levensles.

Het klinkt allemaal leuk en aardig totdat je er echt over nadenkt. Waarom zeggen ze dat je blind van de liefde bent?

Het is duidelijk dat je een aantal van de duidelijke tekenen niet ziet die anderen om je heen wel kunnen zien. Als een narcist je aan het groomen is, dan kun je misschien niet zien wat er echt om je heen gebeurt.

Groomen impliceert dat je misbruiker je het gevoel van veiligheid geeft en je laat geloven dat je hem kunt vertrouwen terwijl hij je ondertussen gebruikt. Hij zal je proberen te overtuigen dat hij het slachtoffer is en jij degene bent die met je vinger naar hem wijst.

Er zijn een paar manieren waarop hij het perfecte slachtoffer van je maakt zonder dat je het beseft.

5 manieren dat een narcist je aan het groomen is

Is Hij Je Aan Het Groomen? 5 Manieren Waarop Hij Het Perfecte Slachtoffer Van Je Maakt

1. Liefdesbombardementen

Oh, de heerlijke strategie van liefdesbombardementen. Dit is een beruchte tactiek die narcisten gebruiken om iemand verliefd op hen te laten worden.

Laat me proberen het voor je uit te leggen. Heb je ooit van vleesetende planten gehoord?

Deze planten trekken verschillende insecten aan om ze op te eten. Ze zullen hun mooie kleuren gebruiken, evenals lekker geuren waarmee ze hun slachtoffers maken.

Hetzelfde geldt voor een narcist. Liefdesbombardementen zijn een soort jacht naar het perfecte slachtoffer. Hij geeft je geweldige complimenten, belijdt zijn onbuigzame liefde voor je, en overspoelt je met genegenheid.

Dit alles kan er perfect en rustgevend uitzien, omdat ze zulke goede manipulators zijn. Je zult niet voorbij dit masker kunnen kijken, want liefdesbombardementen zijn zijn geur. Voor je het weet, lokt hij je naar binnen en klemt je vast zodat je met hem opgescheept zit.

Alleen dan kun je de andere, echte kant van hem zien. Je denkt misschien dat het te laat is, maar er is altijd een uitweg.

Dus als je overdreven ik hou van je en extreme nabijheid opvalt, dan wil je misschien een stapje terug doen. Dit is slechts één manier om je te groomen.

2. Beloften

Je weet dat ze zeggen dat beloftes er zijn om gebroken te worden? Het is een gezegde waarvan je waarschijnlijk dacht dat het in jouw geval nooit zou uitkomen.

Als een narcist je echter aan het groomen is, dan breekt hij hoogstwaarschijnlijk al zijn beloften. Het is een trieste reality check, maar het is waar.

Helaas, zal de misbruiker voor veel dingen zijn woord aan het slachtoffer geven, vooral die met betrekking tot de toekomst.

Het kan beginnen met een aantal kleine, betekenisloze dingen, zoals “Ik zal je mee uit nemen als ik klaar ben met werken.” En raad eens, je gaat die avond niet uit.

In het begin zul je volledig onwetend zijn en deze gebroken beloften negeren, omdat hij gewoon niet genoeg tijd heeft of een andere prioriteit heeft.

Hoe langer je zijn woorden gelooft, hoe dieper je helaas in zijn val zult trappen. Hij zal altijd beloften blijven geven en de beloften weer breken.

Op deze manier zorgt hij ervoor dat hij je verslaafd maakt en geeft hij je net genoeg hoop zodat je aan zijn zijde blijft.

3. Met de vinger wijzen

Wanneer een narcist je aan het groomen is, dan kan hij zichzelf met al deze beruchte tactieken helpen. Deze kan je echter het meeste pijn doen.

Als een narcist iemand wil manipuleren, dan is de makkelijkste manier om dat te doen het slachtoffer zich schuldig te laten voelen over iets wat ze niet hebben gedaan.

De misbruiker zal voortdurend met zijn vingers naar het slachtoffer wijzen om hen een slecht gevoel te geven. Op deze manier overtuigt hij je ervan dat jij degene bent die schuldig is aan alles wat jullie als stel overkomt.

Dit is ook een manier voor hem om alle sporen te wissen die tot de conclusie kunnen leiden dat hij de misbruiker is. Dus het is zeker een goede dekmantel.

Als je merkt dat hij je constant ergens de schuld van geeft, zelfs als je niet degene bent die schuldig is of als het iets kleins is, dan is hij je waarschijnlijk aan het groomen.

4. Gaslighting

Is Hij Je Aan Het Groomen? 5 Manieren Waarop Hij Het Perfecte Slachtoffer Van Je Maakt

Als hij je ooit heeft verteld dat je gek bent, dan was het waarschijnlijk je misbruiker die je aan het groomen was. Narcisten zullen deze tactiek gebruiken om je te manipuleren.

Deze term impliceert dat een narcist een persoon gek zal maken door te proberen hen aan zichzelf en hun geestelijke gezondheid te laten twijfelen. Een slachtoffer zal vaak het gevoel hebben dat ze niet in staat zijn om iets goed te doen of niet in staat zijn om een eenvoudige taak te voltooien.

Bovendien krijgen ze van de narcist te horen dat ze bepaalde gebeurtenissen hebben verzonnen of dat ze het zich gewoon niet goed genoeg kunnen herinneren.

Als je hem bijvoorbeeld probeert te confronteren over iets wat hij heeft gedaan dat je pijn deed, dan zal hij zich defensief gedragen en zeggen dat je dingen verzint.

Hij heeft nooit zoiets gedaan en dat soort dingen. Na verloop van tijd, als iemand vastbesloten is om je dingen te laten geloven, vooral iemand met goede manipulatieve vaardigheden, dan begin je te denken dat je gek wordt.

5. Manipuleren

Een van de dingen die een narcist de meeste vreugde geven is het manipuleren van een persoon. Op deze manier nemen ze de teugels over en beheersen ze het leven van hun slachtoffer.

Het geeft hen een verhoogd zelfbeeld en een gevoel van macht. Een persoon als deze heeft sterke communicatievaardigheden. Je zult het moment waarop je naar binnen wordt gelokt dus niet eens opmerken.

Als een narcist je aan het groomen is, dan betekent dat dat hij je alles laat geloven wat hij zegt. Daarom zal hij je met verschillende tactieken misleiden om hem te vertrouwen.

Zijn overtuigende aard is iets dat je steeds voor hem wint, ook al vind je dat het verkeerd is om te doen. Schaam je hier niet voor en wees niet bang om iets te zeggen.

Stilte is ook een antwoord op zijn mishandeling. Sta daarom voor jezelf op en laat hem je niet tot het perfecte slachtoffer maken.