Skip to Content

Je Zal Niet Groeien Tenzij Je Risico’s Neemt

Je Zal Niet Groeien Tenzij Je Risico’s Neemt

Je zal niet groeien tenzij je uit je comfortzone stapt. Je moet je angst voor schaamte opgeven, want de beste dingen in dit leven kunnen ongemakkelijk worden. Je eerste poging zal zelden succesvol zijn.            

Je moet je brein opnieuw trainen om niet langer te denken dat falen einde verhaal betekent, want falen is eigenlijk een opstapje naar succes.

Wanneer je een fout maakt in een relatie of in je carrière of terwijl je leert schaatsen, leert het je hoe je de volgende keer beter voorbereid kunt zijn. 

Je zal niet groeien, tenzij je risico’s neemt; wat betekent dat je jezelf niet meer moet vergelijken met de mensen om je heen.

Ja, degene naast je is misschien beter in een bepaalde vaardigheid, maar zij hebben hier misschien al mee geoefend sinds hun kindertijd, terwijl jij pas vandaag begonnen bent. 

Zelfs als je je net zo lang op hetzelfde pad bevindt, vordert de tijd anders voor iedereen. Je kunt jezelf niet steeds een mislukkeling noemen als een ander slaagt.

Er is genoeg ruimte voor je om ook te slagen. Je zou anderen moeten beschouwen als inspiratie en motivatie, niet als concurrentie. 

Je zal niet groeien, tenzij je het niet meer veilig speelt en juist een risico neemt.

Je maakt jezelf misschien wijs dat je op dit moment te comfortabel zit om het risico te lopen alles kwijt te raken, maar als je de laatste tijd overweegt om een risico te nemen, zit je dan echt zo comfortabel?

Heb je niet het gevoel dat je iets tekortkomt? Heb je niet het gevoel dat je meer zou kunnen doen? Vraag je je niet af of je gelukkiger zou kunnen zijn? 

Als je echt comfortabel zit, leun dan achterover en geniet. Neem geen enkel moment voor lief. Waardeer alles om je heen.

Maar als je niet zo comfortabel zit als je jezelf wijs hebt gemaakt, zou je misschien wel een risico willen nemen. Je zou jezelf misschien wel een kans willen geven.

Het is eng om de eerste stap te zetten om je dromen te volgen of je droom man uit te vragen of aan een nieuw avontuur te beginnen, maar uiteindelijk zijn risico’s het het vaak waard.

Als je toestaat dat je angst je ervan weerhoudt om de dingen na te jagen die je het gelukkigst zouden maken, zul je daar spijt van krijgen. Je zal een wrok gaan koesteren.

En nog erger: je zal je altijd af blijven vragen wat er had kunnen gebeuren. Je zal je afvragen of het een foute keuze was om in je comfortzone te blijven. 

Maar als je risico’s neemt, loos je die onzekerheid. Zelfs als het niet loopt zoals je had verwacht, heb je in ieder geval je antwoord. Je hebt dan in ieder geval niet gewacht en het veilig aan gedaan, terwijl het leven verder ging. 

Hoe verleidelijk het ook is om nee tegen enge dingen te zeggen, je zal niet groeien, tenzij je de juiste risico’s neemt.

Je zal niet je volledige potentieel bereiken, tenzij je in jezelf gelooft, jezelf vertrouwt en jezelf een kans geeft. 

Je Zal Niet Groeien Tenzij Je Risico’s Neemt