Skip to Content

In Het Brein Van Een Aardige Vrouw Die Belazerd Is Door Een Geliefde

In Het Brein Van Een Aardige Vrouw Die Belazerd Is Door Een Geliefde

Ze is een vrouw die gelooft in geven, compassie en niemand ooit teleurstellen.

Hoe druk ze het ook heeft, ze zal altijd tijd vinden voor degenen om wie ze geeft en ze vertrouwt hen altijd. Hoe vaak ze ook falen, ze is er altijd om ze weer overeind te helpen. 

Ze doet niets halfbakken en dat geldt ook als ze verliefd is. Ze zal diegene liefhebben met alles wat ze in zich heeft. Ze weet dat ze niet perfect zijn, maar ze zal hen accepteren zoals ze zijn. 

Een aardige vrouw is aardig omdat ze gewoon zo is. Ze heeft er niet om gevraagd, maar ze is zo geboren en het is erg moeilijk voor haar om zichzelf te veranderen. 

Jammer genoeg zullen er altijd een aantal mensen zijn die misbruik van haar maken, want ze weten dat haar compassie oneindig is. Ze gebruiken haar en ze zetten haar aan de kant, en ze komen opeens terug als ze haar weer nodig hebben. 

Dit overkomt haar geregeld. Mensen nemen alles wat ze heeft zonder haar iets aan te bieden om te vervangen wat ze haar hebben afgenomen. Ze is gul en daarom klaagt ze nooit.

Ze is dit onderhand ook gewend geraakt en ze heeft de kracht om het te verdragen. Er zijn echter momenten wanneer haar hart toch een beetje breekt. 

Het is moeilijk voor haar wanneer mensen bij haar aankloppen als laatste redmiddel. Ze hoeft meestal niet met dit soort teleurstellingen om te gaan.

Ze vat het ook niet goed op als ze hoort dat iemand een belofte doet die ze niet van plan zijn waar te maken. 

Maar er bestaan mensen die haar altijd teleurstellen, zelfs als ze haar uiterste best doet om hen te helpen. Ze nemen wat ze willen en spelen spelletjes met haar hart.

Ze weet niet wanneer ze er een punt achter moet zetten en ze vindt het vooral moeilijk omdat ze niet zo is. Daarom gebruiken ze haar tot ze breekt, maar zodoende verliezen ze allemaal. 

Als je een aardige vrouw voor de gek houdt, speel je ook met haar emoties. 

Elk gevoel dat ze had toen ze een relatie met je had, begint ze van te vervreemden. Haar brein wist alle herinneringen die te veel pijn doen wanneer ze eraan denkt.

Ze begint haar eigen emoties uit te zetten, zodat ze geen pijn hoeft te voelen. Alles wat ze niet aankan, verwijdert ze. 

Ze raakt haar vertrouwen kwijt 

Ze begint de wereld te zien als een oneerlijke plek die je alleen maar kwetst, zelfs als je goed bent.

Ze ziet langzamerhand minder het beste in mensen en zelfs als ze een nieuw iemand dichterbij wil laten komen, kan ze diegene niet zo vertrouwen als vroeger. 

Alles wat goed aan haar was, is haar ontnomen 

Ze hield van zichzelf zoals ze was en ze heeft er niet om gevraagd dat haar dat ontnomen zou worden.

Het is niet haar schuld dat iemand anders alles heeft opgebruikt zonder om haar emoties te geven en wat hoe hun keuzes haar zouden beïnvloeden. 

Er vindt een transformatie plaats

Niets zal hetzelfde zijn. Ze begrijpt dat ze niet altijd degene kan zijn die de lasten van anderen draagt zonder dat anderen dat ook voor haar doen.

Ze is geen speeltje waar iedereen mee kan spelen, alleen omdat ze aardig genoeg is om er voor hen te willen zijn. 

Ze bouwt een fort voor bescherming

Deze ervaring zal er slechts voor zorgen dat ze niemand meer volledig kan vertrouwen.

Ze maakt zich zorgen dat ze iemand binnenlaat en alleen maar alles opnieuw ziet gebeuren en dus trekt ze zich terug naar het paleis in haar brein en houdt ze iedereen op afstand. 

Ze is niet meer benaderbaar 

De pijn die ze heeft ervaren heeft haar brein troebel gemaakt. Ze geeft haarzelf de schuld dat ze zo goedgelovig was en dat ze zich voor de gek heeft laten houden.

Met al deze gedachtes in haar hoofd, is het niet meer makkelijk om haar te benaderen. Haar vriendelijkheid maakt ruimte voor sarcasme en zelfs degenen die haar oprecht willen helpen worden de deur gewezen. 

Niemand mag haar houden

Het maakt niet uit of andere mensen aardig tegen haar zijn geweest, want ze kan niemand meer vertrouwen.

Ze heeft altijd het beste in iedereen gezien en dat heeft haar alleen maar verdriet gedaan. Om zichzelf te beschermen, laat ze zelfs de mensen die echt van haar houden achter zich. 

Ze wordt haar eigen redder

Eerst klopte ze bij anderen aan als ze hulp nodig had en als dank zou ze ook voor hen klaar staan als ze haar nodig hadden.

Maar ze heeft afstand genomen en ze heeft te veel pijn om een ander te troosten. Ze moet zichzelf eerst helpen voordat ze hen kan helpen.

Ze houdt alles wat ze vroeger aan anderen gaf en houdt dit voor zichzelf

Ze gaf altijd he beste van zichzelf aan iedereen om haar heen, zelfs als ze haar niet waardeerden. Dus nu bewaart ze het beste voor zichzelf.

Ze doet wat haar een goed gevoel geeft en wat haar helpt om het beter te doen. Ze begint zichzelf te trakteren zoals ze dat bij anderen deed. 

De waarheid is bitter, maar nodig, en daarom leert ze

Ze heeft niet om deze lessen gevraagd, maar ze moet ze leren, ook al heeft ze dit nooit gewild. Ze heeft geleerd dat het leven soms moeilijk is en dat niet iedereen zo aardig is als zij.

Ze moest dit allemaal met veel pijn in haar hart leren, maar nu zal ze het nooit meer vergeten. 

Ze weet dat het slechts schadelijk voor haar is om te proberen om iedereen gelukkig te maken

Terwijl haar perpectief haar eerder een goed gevoel gaf, heeft ze nu geleerd dat wanneer ze probeert om iedereen gelukkig te maken ze uiteindelijk zelf helemaal uitgeput is.

Ze was niet in staat om te zeggen dat ze niet meer moesten nemen toen ze niets meer te bieden had. Maar nu weet ze dat ze zichzelf eerst gelukkig moet maken. 

Ze realiseert zich dat er slechte mensen bestaan 

Ze zal anderen nooit zo gebruiken, maar dat weerhoudt anderen er niet van om spelletjes met haar emoties te spelen.

De wereld zorgt er niet voor dat je veilig bent, alleen omdat je geen kwaad in de zin hebt en ze weet dit maar al te goed.

In Het Brein Van Een Aardige Vrouw Die Belazerd Is Door Een Geliefde