Skip to Content

10 Dingen Die Je Leert Als Je Door Een Sterke Moeder Bent Opgevoed

10 Dingen Die Je Leert Als Je Door Een Sterke Moeder Bent Opgevoed

1. Je leert de waarde van onafhankelijkheid.

Je hebt geen man nodig om je te redden of iemand om voor je te zorgen, je leert van het voorbeeld van je moeder dat je een volledig en gelukkig leven kunt leiden zonder dat je het met een ander hoeft te delen.

Je leert dat je een thuis kunt maken, kinderen kunt opvoeden, koken en de afwas doen naast een succesvolle carrière. Je leert eigenlijk gewoon om een supervrouw te zijn.

2. Je leert de betekenis van onvoorwaardelijke liefde.

Je zag je moeder vroeger haar tijd, gezondheid en jeugd opofferen voor jou en je broers en/of zussen, maar toch klaagde ze nooit of was ze zelfvoldaan over hoe erg haar lijden was of hoeveel ze deed.

Ze had altijd een glimlach op haar gezicht en was blij toe om meer en meer van haarzelf te geven.

Ze leerde je hoe onzelfzuchtigheid en onvoorwaardelijke liefde eruit hoorde te zien en je weet dat je die liefde nooit ergens anders kunt vinden. 

3. Je leert om van jezelf te houden.

Je leert hoe je dingen die niet voor jou bestemd zijn de rug moet toekeren, je leert hoe je door moet gaan zelfs wanneer je de hele wereld tegen je hebt en je leert om in jezelf te geloven als iedereen aan je twijfelt.

Je leert dat slechte cijfers, liefdesverdriet en momenten waarop je iets niet bereikt niet bepalen wie jij bent; wie jij bent wordt bepaald door hoe je weer overeind komt na alle tegenslagen en door hoe hard je vecht voor het leven dat je wilt hebben.

4. Je leert dat zowel sterk als zacht kan zijn.

Sterke moeders zijn vaak erg gevoelig, ze houden het gewoon beter verborgen, maar je hebt vaak gezien dat je moeder zachtjes huilde omdat jij pijn had, of dat ze ’s avonds opbleef om voor je te zorgen, of de nachten waarop ze niet in slaap kon komen omdat jij met iets zat.

De manier waarop ze je omhelst wanneer je droevig bent, is bewijs van ongeëvenaarde medeleven en tederheid en soms zag je haar in een stil hoekje een aantal tranen laten.

5. Je leert dat het niet makkelijk is om een vrouw te zijn.

Je leert dat je mening uitgesloten wordt, dat je niet serieus genomen wordt, maar je leert ook dat je op kunt vallen in een menigte en iedereen te dwingen om naar jouw stem te luisteren en je ideeën te accepteren.

Je leert dat je er alleen maar sterker uit zal komen.

6. Je leert om nooit terug te kijken.

Je leert om alle “wat als” en “wat had kunnen zijn” vragen los te laten. Je leert om niet terug te kijken en je af te vragen waarom je leven zo is geworden. Je blijft vooruitkijken en je laat het verleden zich goedmaken.

Je leert dat alles wat je hebt meegemaakt je heeft geleid tot waar je nu bent, zelfs als je er niet echt op gehoopt had. 

7. Je leert het belang van geduld en vertrouwen.

Je leert dat God je beschermt en je worstelingen in de gaten houdt, dat alles uiteindelijk goed zal komen. De storm gaat uiteindelijk liggen en morgen is er weer een nieuwe dag.

Je leert om geduldig in het leven te staan, geduldig met timing, geduldig met succes en geduldig met problemen. Je leert dat geduld kracht is.

8. Je leert hoe je je eigen geluk kunt maken.

Je kunt ook gelukkig zijn als je geen makkelijk leven hebt.

Je kunt nog steeds gelukkig zijn als je een zware last op je schouders draagt.

Mijn moeder leerde me dat ik altijd iets kan vinden dat me een glimlach bezorgt; ik moet slechts beter zoeken.

9. Je leert dat ze nog steeds meer over de liefde weet dan jij.

Zelfs wanneer er een generatiekloof is, zelfs als je het niet eens bent met haar keuzes wat betreft partners, als ze iemand niet goedkeurt, luister dan goed naar haar.

Ze weet waar ze het over heeft; bovendien wil ze niet dat je er een gebroken hart aan over houdt. Hoe vervelend ik het ook vind om het toe te moeten geven, ze had het elke keer goed ingeschat.

10. Je leert om een goede moeder te zijn.

Je bent opgevoed door een moeder die je liet zien hoe je echt voor een gezin moet zorgen, die je liet zien dat je beloond wordt voor hard werken, die je liet zien dat je onvoorwaardelijk van iemand kunt houden.

Ze liet je zien hoe je beschermend, liefdevol, vriendelijk, medelevend, sterk en veerkrachtig moest zijn.

Ze gaf het goede voorbeeld en of je je het realiseert of niet, je treedt stapje voor stapje in haar voetsporen.

10 Dingen Die Je Leert Als Je Door Een Sterke Moeder Bent Opgevoed