Skip to Content

Karma: De Karmische Wetten (Die Je Leven Zullen Veranderen)

Karma: De Karmische Wetten (Die Je Leven Zullen Veranderen)

Je hebt waarschijnlijk wel van karma gehoord, maar je bent misschien niet zo bekend met de karmische wetten.

Kort gezegd is het idee dat wanneer je iets aardigs voor anderen doet, je goede dingen zullen overkomen en als je dus wrede dingen doet of je de behoeftes van anderen negeert, je deze uiteindelijk terug zal krijgen. Degenen die in karma geloven, doen hard hun best om goede karma te krijgen.

De karmische wetten zijn echter ingewikkelder dan de standaard definitie.Om de voordelen van de karmische wetten echt te begrijpen, moet je ermee bekend zijn en bekend zijn met de betekenis.

Je moet ook begrijpen wat karma echt inhoudt en waar het vandaan komt. 

WAT IS KARMA?

Karma De Karmische Wetten (Die Je Leven Zullen Veranderen)

Het idee van karma komt voort uit het Boeddhistische geloof in de wet van morele veroorzaking. Alle opzettelijke acties, gedachten of woorden worden door karma gebruikt.

Met andere woorden: elke actie of gedachte kan goede of slechte karma voortbrengen, afhankelijk van wat voor soort actie het was. 

Het is belangrijk om op te noemen dat onopzettelijke acties niet karmisch zijn, want de bedoeling erachter is de bepalende factor.

Als je in karma gelooft, moet je weten dat er karmische wetten zijn die opgevolgd moeten worden om slechte karma te vermijden of kwijt te raken. De daden die karma beïnvloeden bestaan uit: 

  • Hoe je anderen behandelt;
  • Hoe je vanbinnen naar jezelf kijkt;
  • Hoe je je middelen gebruikt;
  • Hoe je je karakter ontwikkelt.

Goede karma voor jezelf ontwikkelen geeft je niet alleen een goed gevoel, het kan ook je leven in zijn geheel verbeteren. Degenen die in karma geloven, geloven dat het tot goede dingen in je carrière, financiën, relaties en je algemene welzijn kan leiden.

KARMA: 12 KARMISCHE WETTEN DIE JE LEVEN ZULLEN VERANDEREN

Karma De Karmische Wetten (Die Je Leven Zullen Veranderen)

1. DE WET VAN OORZAAK EN GEVOLG

Ook bekend als “De Grote Wet”, focust de wet van oorzaak en gevolg op het idee dat je alleen terugkrijgt wat je geeft. Wees bijvoorbeeld eerlijk en je krijgt daar eerlijkheid voor terug.

Wees vriendelijk en je zal vriendelijkheid ontvangen en als je liefde wilt, geef dan liefde.

Hetzelfde geldt voor alles, zowel positief als negatief. 

2. DE WET VAN DE SCHEPPING 

Je kunt niet krijgen waar je naar verlangt zonder er moeite voor te doen. Het is noodzakelijk om je wensen na te jagen in plaats van te wachten tot het je overkomt.

Kort gezegd houdt deze wet in dat wanneer je niet tevreden bent met je leven, je vanbinnen moet kijken om te weten wat je moet veranderen.

3. DE WET VAN NEDERIGHEID

Het idee achter de wet van nederigheid is kort gezegd dat je dingen moet accepteren voordat je ze kunt veranderen.

Dit betekent dat het onacceptabel is om anderen te beschuldigen van dingen die eigenlijk jouw schuld zijn en het betekent ook dat je anderen niet anders kunt gaan behandelen als ze het niet met je eens zijn.

4. DE WET VAN DE GROEI

Karma: De Karmische Wetten (Die Je Leven Zullen Veranderen)

Waar je je ook in de wereld bevindt, je zal je moeten aanpassen. Je moet verwachten dat je eerst jezelf verandert voordat de wereld verandert, en dat geldt ook voor de mensen om je heen.

Dit kan gezien worden als groeien om je omgeving te omarmen en daarom heet het de wet van de groei. 

Je moet je focussen op jezelf aanpassen aan de wereld die je graag wilt zien, niet dat je de mensen om je heen probeert te veranderen of je de baas over hen probeert te spelen. Iedereen moet zich op zijn eigen groei focussen. 

5. DE WET VAN VERANTWOORDELIJKHEID

Om je leven op een positieve manier te veranderen, moet je begrijpen dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat er in je leven aan de gang is. Alles wat je overkomt is een reflectie van wat er vanbinnen gebeurt.

Deze karmische wet lijkt op de wet van de groei omdat het ook inhoudt dat je eerst naar jezelf moet kijken en je anderen niet de schuld moet geven van wat er gebeurt.

6. DE WET VAN DE CONNECTIE

De wet van de connectie focust zich op de connectie tussen je verleden, je heden en je toekomst. Met deze wet kun je jezelf bevrijden van de vloek van slechte karma, door je te focussen op het in de hand hebben van je heden en je toekomst. Alle positieve dingen die je doet, kunnen helpen om slechte karma te verzachten en je kunt daarnaast specifieke fouten aankaarten en grote stappen zetten om de slechte karma uit je leven te verbannen. 

7. DE WET VAN DE FOCUS

Door je geest te trainen om zich op slechts één gedachte per keer te focussen, sta je jezelf toe om de voordelen van deze karmische wet te ervaren.

Aangezien onze hersenen niet meerdere gedachten tegelijk horen te volgen, kan het voor slechte karma zorgen als je dit wel probeert. 

Een manier om je brein te gaan trainen om zich op een ding tegelijk te focussen is door alle belangrijke doelen die je hebt op te schrijven.

Daarna kun je ze op volgorde gaan zetten van belangrijkst tot minst belangrijk en kun je je op een ding tegelijk gaan focussen. 

Als je probeert om je tegelijkertijd op al je doelen te focussen, geef je die doelen niet d aandacht en de energie die ze vereisen.

Een ander voordeel van deze wet is dat door je op de belangrijke doelen te focussen, je jezelf geen tijd geeft om je op dingen te focussen die er niet toe doen. 

8. DE WET VAN HET GEVEN EN GASTVRIJHEID

Karma: De Karmische Wetten (Die Je Leven Zullen Veranderen)

Je moet je regelmatig bezighouden met je overtuigingen en er zal van je worden verwacht dat je serieus bezig bent met waar je in gelooft.

Je daden zouden altijd je overtuigingen moeten reflecteren en als dat het geval is, zal je de voordelen van karma ervaren. 

Als je je aan de andere kant niet bezighoudt met je overtuigingen, zul je slechte karma ontvangen.

Als je slechte karma ontvangt vanwege de wet van het geven en gastvrijheid, moet je op je eigen karakter reflecteren en de nodige veranderingen doorvoeren.

9. DE WET VAN HET HIER EN NU

Je moet de werkelijkheid waar je in leeft accepteren, hoe je omgeving er ook uitziet. Je focussen op en tijd besteden aan het nadenken over je verleden betekent dat je nooit echt in het “hier en nu” leeft. 

Hetzelfde is van toepassing op de poging om in de toekomst te leven. Je focussen op je angst voor de toekomst of je focussen op je gedachten over het verdienen van geld, betekent ook dat je niet in het heden leeft. 

Je moet je energie in plaats daarvan richten op degenen die op dit moment deel uitmaken van je leven, het meeste uit je financiële situatie halen en moet je actiever in je huidige leven zijn.

10. DE WET VAN DE VERANDERING

Verandering is noodzakelijk voor een beter leven. Hetzelfde zal steeds opnieuw gebeuren totdat je deze wet leert. Dit is hoe karma je vertelt dat je een les moet leren voordat er verandering plaats zal vinden.

Je zal weten dat je succesvol de les hebt geleerd wanneer er dingen beginnen te veranderen. Als je leven (op een positieve manier) opeens anders wordt, is de kans groot dat je de nodige verandering hebt doorgevoerd. 

11. DE WET VAN HET GEDULD EN DE BELONING

Om de vruchten te plukken van je harde werk, moet je leren om geduldig te zijn en zelfs door te blijven werken als je niet meteen vooruitgang ziet.

Als je niet geduldig blijft en je opeens geen moeite meer doet om je doelen te behalen, zal je misschien falen of zullen je prestaties niet zo geweldig zijn als ze hadden kunnen zijn. 

12. DE WET VAN HET BELANG EN DE INSPIRATIE

Karma: De Karmische Wetten (Die Je Leven Zullen Veranderen)

Deze karmische wet is bedoeld om je motivatie een boost te geven en om je op te vrolijken als je bij de pakken neerzit. Je moet in jezelf geloven en weten dat je ertoe doet in deze wereld. 

Weten dat je een verschil maakt (wat de impact van je daden ook zijn) en moeite doen om geluk en liefde te verspreiden, zal je goede karma geven. Als dank zul je geluk en liefde in je eigen leven ontvangen.

HOE JE VAN SLECHTE KARMA KUNT HERSTELLEN

Als je vroeger dingen hebt gedaan waar je niet trots op bent en je denkt dat deze dingen misschien voor slechte karma hebben gezorgd, hoef je niet voor de rest van je leven vervloekt te zijn.

Gelukkig zijn er manieren om die slechte karma om te draaien en jezelf vanaf dat moment goede karma te geven. De manier waarop je dit kunt bewerkstelligen, is door steeds het volgende te doen: 

  • Verontschuldig je aan iedereen die je iets misdaan hebt;
  • Geef liefde aan iedereen die je tegenkomt;
  • Wees geduldig in alle opzichten;
  • Leer van oude fouten; 
  • Leer om je gedachten onder controle te houden en blijf altijd positief.

DE LAATSTE GEDACHTEN OVER DE 12 KARMISCHE WETTEN DIE JE LEVEN ZULLEN VERANDEREN

De karmische wetten kunnen en zullen op de een of andere manier je leven veranderen. Deze verandering kan goed of slecht zijn en de keuze is eigenlijk aan jou.

Je kunt de wetten respecteren en een leven leiden met voordelen en geluk, of je kunt tegen de wetten ingaan en slechte karma ontvangen.

Het lijkt misschien overweldigend om alle 12 van deze karmische wetten op te volgen, maar als je regelmatig oefent en je opzettelijk moeite doet om positieve daden te verrichten, zal het al snel gewoon worden.

Als dank zal je positiviteit en andere fantastisch dingen krijgen. 

Karma: De Karmische Wetten (Die Je Leven Zullen Veranderen)