Skip to Content

In Een Relatie Aandacht Van Anderen Zoeken Leidt Tot Een Puinhoop

In Een Relatie Aandacht Van Anderen Zoeken Leidt Tot Een Puinhoop

Aandacht van anderen zoeken terwijl je in een relatie zit, is iets te gewoon. Mensen krijgen een relatie en ze beloven dat ze exclusief en loyaal zullen zijn, maar dan gaan ze hun best doen om indruk op anderen te maken.

Is het een kwestie van eigenwaarde? Is het hun constante behoefte aan validatie of zijn ze ronduit respectloos tegenover hun partner?

Al deze vragen zijn gegrond en als je iemand bent die een relatie met een aandachtzoeker heeft, dan zul je het gevoel hebben dat je nooit goed genoeg voor hen bent. Dit is volkomen begrijpelijk en iemand zou geen relatie moeten aangaan als hij dat soort aandacht nodig heeft.

We kunnen een persoon echter niet echt kennen of weten of ze zo zijn, tenzij we ze echt een kans geven. Maar dat is het moment waarop je je realiseert hoe groot die fout was.

Uiteindelijk ga je jezelf afvragen of dat de rest van je leven met die persoon zo zal zijn. Dit is vooral een probleem als je een langdurige relatie hebt en je partner pas later in de relatie dit soort tekenen is gaan vertonen.

Dus nu heb je iemand die vrouwelijke aandacht nodig heeft, ook al vertelt hij je constant dat je gewoon paranoïde bent.

In dit artikel zullen we het over de psychologie achter aandacht zoeken hebben en over de meest voorkomende signalen waar je op moet letten. Dit alles om je veilig te houden en te voorkomen dat je hart breekt.

De psychologie achter het zoeken van aandacht van anderen in een relatie

Er zijn vele redenen voor dit gedrag. Veel mensen geloven graag dat dit komt, omdat ze tijdens hun jeugd niet genoeg aandacht hebben gekregen.

Andere keren is het de relatie zelf die ervoor zorgt dat iemand naar iets meer verlangt. Hun behoefte aan constante aandacht brengt de relatie op een punt waar geen terugkeer meer mogelijk is, omdat je gewoon je partner en hun loyaliteit in twijfel begint te trekken.

Ze bedriegen je misschien niet rechtstreeks, maar afhankelijk van waar je grenzen liggen, kan het nog steeds als zodanig worden geïnterpreteerd.

Aandacht van anderen zoeken terwijl je in een relatie zit, heeft een bepaalde logica. Dus wat zijn de werkelijke redenen achter iemands constante behoefte aan validatie?

1. Er wordt in de relatie niet aan zijn behoeften voldaan

In Een relatie Aandacht Van Anderen Zoeken Leidt Tot Een Puinhoop

Als je al een lange tijd samen bent met je partner en ze hebben dit soort gedrag nog nooit eerder vertoont, dan moet je echt nadenken over wat er in je relatie gebeurt.

Deze behoeften hoeven niet fysiek te zijn. Als je partner aandacht blijft vragen van ieder mens, dan is er iets mis. Hij is waarschijnlijk niet gelukkig.

Dit gebeurt meestal vanwege het feit dat getrouwde vrouwen met kinderen de neiging hebben om veel meer van hun tijd en energie aan hun kinderen te besteden. Op een gegeven moment stoppen ze gewoon met het besteden van veel aandacht aan hun partner en dat is wanneer ze eropuit gaan en het bij iemand anders zoeken.

Dit betekent niet dat jij de schuldige bent, het betekent alleen dat je partner zich verwaarloosd voelt in de relatie. Hij heeft het gevoel dat hij moet concurreren met de kinderen en zelfs als hij weet dat het inherent slecht is, zal hij niet weten hoe hij zijn gevoelens moet verwoorden.

In een gezonde relatie zijn de kinderen een aanwinst en brengen ze het paar samen. Andere keren kan het echter de andere kant op gaan.

Natuurlijk hebben we het ook over de fysieke behoeften van je partner. Als niet aan hun behoeften wordt voldaan, dan zullen ze het gevoel hebben dat ze er iets aan moeten doen.

Dit verklaard zijn gedrag, maar het is zeker geen excuus.

2. Hij heeft een gebrek aan respect voor jou en de relatie

Het maakt niet uit of je een geweldige echtgenote bent, als je partner je niet respecteert, dan zal hij de aandacht van anderen zoeken. Dit doen terwijl je een relatie hebt, is een probleem dat zelfs voorkomt bij mensen met een goede relatie, vooral als je het type vrouw bent dat haar man verwend.

Je bent iemand die liefdevol en zorgzaam is, maar hij lijkt nog steeds al zijn tijd op social media door te brengen of uit te gaan. Je hebt het gevoel dat niets wat je doet ooit genoeg is.

Dat komt omdat hij niet eens ziet wat je allemaal voor hem doet. Hij kan niet begrijpen dat je zoveel tijd en moeite in jullie relatie steekt.

Deze man is eigenlijk blind voor alles, dus het is niet echt aan jou om het te repareren, het is aan hem.

Dit is vooral relevant als je niet zelfverzekerd bent. Als jij jezelf niet respecteert, dan zal hij je ook niet respecteren.

3. Zijn narcistische gedrag is altijd duidelijk geweest

In Een relatie Aandacht Van Anderen Zoeken Leidt Tot Een Puinhoop

Om helemaal bot tegen je te zijn, een narcist zal altijd aandacht bij anderen zoeken. Terwijl je probeert een manier te vinden om zijn manipulatieve gedrag te omzeilen, vecht hij tegen zijn behoefte aan constante validatie.

Als je narcistisch gedrag bij iemand ziet, weet dan dat ze meer van zichzelf houden dan van jou. Dan zal je je realiseren dat je niet genoeg voor hem bent.

Dit is natuurlijk niet jouw schuld. Hij lijkt er gewoon van te houden om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Zijn geestelijke gezondheid verslechtert wanneer hij dat niet krijgt en dit is een echte persoonlijkheidsstoornis waar voor gezorgd moet worden. In een romantische relatie is het allesbehalve oké om je zo te gedragen.

Je eigenwaarde mag nooit van andere mensen komen, maar je partner lijkt dat niet te begrijpen.

Narcisme is een reëel probleem dat moet worden onderzocht. Zijn aandachtzoekende gedrag zal waarschijnlijk niet stoppen totdat hij de professionele hulp krijgt die hij nodig heeft.

4. Hij was een seriebedrieger voordat hij jou ontmoette

Vrouwen geloven echt dat ze de macht hebben om iemand te veranderen. Dat komt omdat we hebben gezien hoeveel seriebedriegers zich hebben gesetteld zodra ze hun perfecte match hadden ontmoet, dus je dacht waarschijnlijk dat het net zo zou zijn als jullie samen zouden zijn.

Aandacht van anderen zoeken terwijl je in een relatie zit, is iets dat met dit soort mannen zal gebeuren. Hij zal het gevoel hebben dat hij die constante spanning van de jacht nodig heeft en het gevaar om betrapt te worden.

Het klinkt misschien volkomen belachelijk voor jou en mij, maar voor hem is het de norm. Hij heeft nooit een ander leven gekend.

Dus als hij voor jou een seriebedrieger was, zelfs als hij niet fysiek vreemdgaat, dan heeft hij die aandacht nog steeds nodig voor zijn lage zelfrespect.

Het probleem daarmee? Jij bent degene die pijn zal hebben.

7 tekenen dat je partner aandacht van anderen zoekt terwijl hij een relatie met jou heeft

Het goede nieuws is dat je de tekenen kunt herkennen dat je partner aandacht van anderen zoekt terwijl hij een relatie met jou heeft.

Soms is wat je als charmant beschouwt, eigenlijk een grote rode vlag die moet worden aangepakt. Je moet gewoon je ogen open houden.

1. Hij is het middelpunt van elk gesprek

In Een relatie Aandacht Van Anderen Zoeken Leidt Tot Een Puinhoop

Je dacht dat hij gewoon extravert was, nietwaar? Je ziet een man die graag praat, maar soms gaat het een beetje te ver.

Zelfs op feestjes kun je nog steeds zien dat hij de hoofdattractie is. Ook als je vriendinnen langskomen, lijkt hij zichzelf uit te nodigen om bij jullie te komen zitten en de hele nacht over hem te maken.

Hij onderbreekt je als je praat, hij praat door je heen en hij haalt je zelfs naar beneden als zijn mening niet met die van jou overeenkomt. Dit is buitengewoon kwetsend en respectloos naar jou toe.

Dit is een duidelijk teken dat hij aandacht van anderen zoekt terwijl hij een relatie met jou heeft. Hij wil dat je vriendinnen hem als de alfa zien en naar hem luisteren.

Het is alsof hij gelooft dat hij recht heeft op al hun tijd en aandacht.

2. Hij wordt onzeker als hij niet voor dingen wordt uitgenodigd

Mensen hebben de neiging om gewoon te vergeten anderen uit te nodigen, dat is normaal. Maar soms nodigen mensen die je partner kennen hem opzettelijk niet uit, omdat ze weten dat hij alles over hem zal maken.

Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom hoe hij zich gedraagt als mensen hem niet voor evenementen uitnodigen. Hij raakt gefrustreerd en boos en je weet dat hij diep van binnen gekwetst is, maar aan de buitenkant lijkt hij gewoon geagiteerd.

Hij vraagt herhaaldelijk wat hij ooit heeft gedaan om die behandeling te verdienen. Hij vertelt je dat die mensen waarschijnlijk gewoon vreselijke mensen zijn en dat hij niet eens met hen om zou moeten gaan.

Later zal hij ze blijven beledigen. Als je hierop let, klinkt het als een klein kind wiens vrienden zonder hem plezier hebben.

God verhoede dat jij uitgenodigd wordt voor een evenement en hij niet! Hij zal er niet over ophouden.

Hij zal je keer op keer beledigen totdat je je slecht genoeg voelt om helemaal niet meer te willen gaan.

3. Hij plaatst voortdurend sexy foto’s

In Een relatie Aandacht Van Anderen Zoeken Leidt Tot Een Puinhoop

Laten we eerlijk zijn, social media nemen ons leven over. We zitten constant aan onze telefoons gekluisterd en we zijn altijd aan het scrollen.

Dus als je naar een bijzonder interessante foto van je partner scrolt, vraag je je af voor wie die is. Omdat hij het duidelijk niet voor jou plaatst!

Je wist niet eens dat hij zo kon poseren of dat hij dat doorzichtige shirt had. En als je de commentaren doorneemt, word je echt chagrijnig.

Alle meisjes die onder zijn bericht hebben gereageerd, hebben een antwoord gekregen in de vorm van een hart of een emoji met een kussend gezicht. Hij doet dat allemaal voor aandacht en het is zo duidelijk!

Hij plaatst sexy foto’s alsof hij nog steeds op zoek is naar een vriendin. Als je hem de volgende dag hiermee confronteert, wordt hij gewoon defensief en zegt hij dat je dankbaar moet zijn dat je zo’n aantrekkelijke partner hebt.

4. Hij wordt snel jaloers

Ze zeggen dat wanneer iemand te jaloers is, ze iets verbergen. Hij zou je vertrouwen als hij betrouwbaar was.

Wanneer iemand je wat meer aandacht geeft, dan gaat hij naast je staan om te zien wat er aan de hand is. Als iemand je complimenteert of commentaar geeft onder je foto, vraagt hij altijd wat er aan de hand is.

De dubbele moraal is vrij duidelijk als je het mij vraagt. Hij kan er gewoon niet over uit dat je dat soort aandacht krijgt, vooral als die persoon nieuw in je leven is.

Hij lijkt echter helemaal in orde te zijn met het feit dat hij alle aandacht krijgt en hij lijkt er geen genoeg van te krijgen. Dus als je er met hem over probeert te praten, brengt hij altijd mensen naar voren die hem onzeker hebben gemaakt vanwege de schijnwerpers waarin ze jou hebben geplaatst.

5. Hij gedijt op complimenten

In Een relatie Aandacht Van Anderen Zoeken Leidt Tot Een Puinhoop

Aandacht van anderen zoeken in een relatie is een enorm probleem, vooral als je partner op complimenten gedijt en die van jou gewoon niet genoeg voor hem lijken te zijn. Hij lijkt voor elk klein ding dat hij doet lof te zoeken.

Hij wil dat je zelfs de kleinste dingen die hij voor je doet erkent of hem gewoon in het algemeen ziet en waardeert. Soms lijkt het of hij het allemaal doet om gezien te worden en niet omdat hij het echt wil.

Hij zal de meest willekeurige dingen doen, gewoon om een kick te krijgen van de complimenten die hij daarna krijgt.

En als hij ze niet krijgt? Dat is wanneer hij van streek raakt of boos wordt op jou en de mensen om hem heen, omdat ze zich niet bewust zijn van de absolute perfectie die hij denkt uit te stralen.

6. Hij wil dat je een hekel hebt aan alle mensen die hij niet mag

Dit is een rare, maar heb geduld met me! Wanneer er iemand is die hij niet lijkt te mogen, dan kan hij niet begrijpen waarom iemand anders hen wel zou mogen, vooral jij.

Hij zoekt dat soort validatie, omdat het hem het gevoel geeft dat hij de beste beoordelaar van karakter is. Als jij iemand aardig vindt en hij niet, of het nu een vriend of een nieuwe kennis is, dan zal hij ervoor zorgen dat je je er rot over gaat voelen.

Dit is een van die subtiele tekenen dat hij een aandachtzoekende partner is die eerlijk gezegd heel slecht voor je is.

De persoon die hij niet mag is waarschijnlijk in een bepaald aspect van zijn leven gewoon beter dan hij. Hij kan niet begrijpen hoe dat kan gebeuren en hij wil ook niet nadenken over de basisgedachte dat hij niet de koning van de wereld is.

7. Als je dit onderwerp ter sprake brengt, ontkent hij het volledig

In Een relatie Aandacht Van Anderen Zoeken Leidt Tot Een Puinhoop

Hoe vaak heb je geprobeerd om met hem te praten dat hij soms zijn stem wat moet dempen of andere mensen moet laten praten in plaats van altijd in de schijnwerpers te staan? Heb je geprobeerd om hem te vertellen dat het een vreselijke eigenschap is om mensen te onderbreken om zijn kant van het verhaal te vertellen?

Als je dat hebt gedaan, dan zul je veel ontkenningen hebben gekregen. Hij heeft zo veel waanvoorstellingen over zijn eigen gedrag dat je er verdrietig van wordt.

Met hem praten over het zoeken van aandacht van anderen is geen gemakkelijk gesprek, maar je moet over alles op één lijn zitten. Dus als je partner er niet eens om geeft om deze slechte eigenschap te erkennen, dan heb je niets meer om voor te vechten, vooral als je het gevoel hebt dat hij het uiteindelijk tot nieuwe extremen zal doorvoeren.

Kortom

Je bent genoeg. Ik heb het gevoel dat ik dat niet vaak genoeg kan zeggen.

Ik begrijp dat je het op dit moment niet zo ziet, maar je bent het echt. Hij laat je je niet zo voelen, omdat hij iemand is die altijd aandacht van anderen zoekt terwijl hij in een relatie zit.

Als hij klaar is om aan zichzelf te werken, omdat hij erkent hoe erg dit is, dan heb je iets om naar uit te kijken. Hij kan de beste man worden die je ooit in je hele leven hebt ontmoet.

Je kunt niet wachten om te zien of hij zich aan zijn belofte zal houden en in het belang van jullie relatie zal veranderen. Niet iedereen heeft echter dat geluk.

Deze mannen begrijpen meestal niet eens wat er zo erg is aan hun leven. Ze geloven dat ze recht hebben op de aandacht van anderen, omdat hun narcistische ego hen het grotere geheel niet laat zien.

Als hij niet wil veranderen, dan heb je in zo’n relatie niets om voor te blijven. Je zal je met elke dag die voorbijgaat alleen maar ellendiger voelen.

Je staat aan de zijlijn terwijl je kijkt hoe hij de aandacht van andere vrouwen trekt. Hij zal je het gevoel geven dat je minder bent, omdat hij wil dat iedereen hem zo leuk vindt.

Is dat echt hoe je wilt dat de rest van je leven eruitziet? Zoals een wedstrijd met iedereen die hij tegenkomt, omdat je hem moet overtuigen dat jij de beste match voor hem bent?

Nee. Je verdient zoveel beter dan dat.

Ik hoop dat hij zijn weg hieruit vindt, maar ik hoop ook dat jij doet wat het beste voor jou is. Veel succes.

PinFlight Image