Skip to Content

Liefde Is NIET Genoeg En 20 Andere Dingen Die Je Leert Over Relaties Als Je Eindelijk Een Goede Hebt

Liefde Is NIET Genoeg En 20 Andere Dingen Die Je Leert Over Relaties Als Je Eindelijk Een Goede Hebt

Dit is waarom Liefde NOOIT Genoeg Is. Je moet meer doen.

1. Als iemand bij je wilt zijn, dan zullen ze daarvoor zorgen.

2. Als iemand niet echt bij je wilt zijn zullen ze je op de proef stellen. Ze zullen uitzoeken hoe diep hun gevoelens zijn voor jou. Ze zullen je uitproberen als partner, zonder het officieel te maken.

Ze zullen smoezen verzinnen als “het is een ongeschikt moment” terwijl het in werkelijkheid zo is dat ze de gevoelens niet hebben.

3. Het is nooit een geschikt moment totdat het de juiste persoon betreft.

4. Als het de juiste persoon is denk je niet na over zoiets als de “timing.” Je denkt alleen na over hoe je je leven kan herstructureren om deze relatie toe te laten, want niets is ooit belangrijker geweest.

5. Romantiek is gewoon. Een beste vriendschap boven op de romantiek is zeldzaam, maar dit leidt tot een gelukkig, eeuwig partnerschap.

6. Je verliest jezelf niet in de liefde tenzij je dat zelf wilt. Er bestaat een eigenaardige angst bij mensen waardoor ze denken dat ze minder zichzelf moeten zijn om iemand anders kwijt te kunnen in hun leven, maar dat gebeurt vaak alleen als er onzekerheid bestaat of een verlangen om te ontsnappen.

7. In feit is het meest geweldige aan een goede relatie dat het juist je ware ik meer in je naar boven haalt dan ooit tevoren. Het zorgt ervoor dat je zekerder, duidelijker, meer gedreven, eerlijker en zelfverzekerder bent dat je ooit eerder hebt gevoeld.

8. Het maakt je ook gevoeliger. Als het kind in jou zich bemind voelt zullen hun gevoelens zich laten zien… zeker de gevoelens die heel lang opgekropt zijn geweest.

9. “De liefde is genoeg” is niet alleen advies dat niet waar is. Het zou moeten worden vervangen door: “Bereidheid is genoeg,” want de liefde is geweldig, maar het is niet meteen hetzelfde als binding, en bij elkaar passen is geweldig maar het is niet meteen hetzelfde als liefde. Het is de bereidheid om een relatie te hebben die je voor altijd bij elkaar houdt.

10. Interessant is dat bereidheid normaal gesproken niet meteen het geval is. Het is meestal alleen als je de perfecte combinatie tegenkomt van bij elkaar passen en chemie dat het ondenkbaar wordt dat jullie ooit uit elkaar zullen vallen.

11. De liefde zal niet komen wanneer je het verwacht.

12. De liefde zal er niet uitzien zoals je had gedacht.

13. De liefde zal anders voelen dat je je had ingebeeld.

14. Het leven heeft een grappige manier om mensen te verwijderen die niet goed voor je waren, en je mensen te geven die dat wel zijn – zelfs als je het daar eerst niet mee eens bent.

We weten niet altijd wat goed voor ons is, totdat we het uitproberen.

15. Een ander kan je niet redden, maar als je je compleet bemind voelt voor wie je bent en zoals je bent, kan de liefde je het gevoel geven dat je sterk genoeg bent om jezelf te redden.

16. Je perfecte partner is meteen duidelijk. Als je er twee keer over na moet denken, dan weet je eigenlijk al het antwoord, maar je bent bang wat dat antwoord zou betekenen voor je toekomst.

17. De juiste partner zal zichzelf genoeg respecteren om van jou respect te eisen.

18. Als je jezelf laat groeien door dit soort verwachtingen zul je ondervinden dat je meer – niet minder – de persoon zult worden die je altijd al had willen zijn.

19. Je zal niet altijd meteen weten dat iemand de ware is als je iemand ontmoet. “Voor altijd” berust op een miljoen kleine “nu” momenten, en daarom is het belangrijk een goede relatie te hebben, je moet waarde hechten aan hoe het is en niet aan hoe je je het hebt ingebeeld. Je moet er vandaag aan werken, in plaats van te hopen dat morgen alles anders zal zijn.

20. Zielsverwanten worden niet gevonden. Luister niet naar wat mensen je wijsmaken. Zielsverwanten gebeuren als je het idee van het “vinden van je zielsverwant” opgeeft, iemand ontmoet die je niet als zielsverwant ziet, en je werkt aan het bouwen van een droomrelatie.

Zolang je blijft wachten tot de perfecte partner je heeft gevonden, zul je eeuwig blijven wachten. Aan goede relaties wordt bewust gebouwd.