Skip to Content

Moet Je Terug Naar Je Ex? Overweeg Deze Voor- En Nadelen

Moet Je Terug Naar Je Ex? Overweeg Deze Voor- En Nadelen

Uit elkaar gaan is nooit makkelijk. Het doet veel pijn en meestal kun je niet helder nadenken. Is dat de reden waarom je dit googelt? Denk je erover om terug naar je ex te gaan?

Als je al weet dat ik je moet zeggen dat je niet nog een fout in je leven moet maken, dan heb je al een besluit genomen. Laat hem in het verleden, meisje, en kijk niet achterom.

Aan de andere kant, als tenminste een klein deel van je denkt dat ik je zal aanmoedigen in je beslissing om hem te sms’en, heb je gedeeltelijk gelijk. We zullen dit stap voor stap doornemen en alle redenen opsommen waarom je niet naar hem terug zou moeten gaan. Uiteindelijk weet je het antwoord dat je zoekt.

Aangezien ik je niet persoonlijk ken, is het voor mij wat makkelijker om objectief te zijn over je situatie. In de meeste gevallen weet ik waarom ik mijn vrienden en kennissen vertel dat ze hun ex gewoon moeten verlaten, maar deze keer is het anders. Ik begeleid je door je eigen gedachten en jij neemt de beslissing.

Pas op dat het misschien niet degene is waarvoor je kwam, maar ik kan je verzekeren dat het het juiste is om te doen. Doe je gordel om, schat, en geef eerlijke antwoorden op de volgende vragen.

Waarom wil je terug naar je ex?

Moet Je Terug Naar Je Ex? Overweeg Deze Voor- En Nadelen

Allereerst, waarom wil je terug naar hem? Hou je nog van hem? Verlang je naar zijn aanraking en zijn aanwezigheid? Dacht je dat je gemakkelijk een rebound zou vinden en er kwam niemand opdagen? Ben je bang dat je voor altijd alleen zult blijven?

Voordat je besluit terug te gaan naar je ex, moet je eerst nadenken over de redenen waarom je dat wilt doen. Zoals altijd zijn er voor- en nadelen, dus noem ze op. Het is gemakkelijker voor u om de beslissing uit te sluiten als u deze eenmaal hebt opgeschreven.

Uw antwoord op mijn vraag zou niet “Waarom niet?” moeten zijn. Dat is absoluut geen goede rechtvaardiging en je zult een vreselijke fout maken. Integendeel, als je denkt dat jullie samen een geweldige toekomst kunnen hebben en als je echt een bevredigende relatie had, ga ervoor.

Waarom ben je in de eerste plaats uit elkaar gegaan?

Dit is de tweede vraag die je jezelf moet stellen. Wat was de reden dat je besloot uit elkaar te gaan? Was hij beledigend? Heeft hij je bedrogen of heb je iets verkeerd gedaan? Ben jij echt een goede match?

Hoe belangrijk het ook is om na te denken over alle redenen waarom je je ex terug in je leven wilt, het is ook belangrijk om je ervan bewust te zijn waarom dingen de vorige keer niet zijn gelukt. Je moet je bewust zijn van alle fouten die zijn gemaakt. Als je je problemen uit het verleden kunt herkennen, ben je al halverwege om ze op te lossen.

Kun jij het probleem oplossen en zijn jullie beiden bereid eraan te werken?

Zodra je het probleem waarneemt en erkent, begin je met nadenken over de vraag of je het kunt oplossen of niet. Als het antwoord negatief is, is er niets meer om over na te denken. Verlaat hem voorgoed en help jezelf te genezen. Je zult iemand vinden die je niet zal laten gaan en die alles aan je zal waarderen.

Als je er echter zeker van bent dat het probleem kan worden verholpen, moet je nog één ding controleren. Zijn jullie allebei bereid om te werken aan het herstellen van jullie relatie? Ik weet dat de meeste mensen zeggen dat het tijdverspilling is om te repareren wat kapot is, maar denk er even over na.

Denk je diep van binnen echt dat hij je op weg gaat helpen? Liefde doet pijn als het eenzijdig is, stel je voor hoe pijnlijk het zou zijn om je toch al gebroken hart te riskeren. Als je er volledig van overtuigd bent dat je niet alleen gelaten zult worden, ga dan terug naar je ex.

Zijn er situaties waarin je niet eens moet overwegen om terug naar je ex te gaan?

Er zijn situaties waarin het een grote no-no is om weer bij elkaar te komen. We weten allebei dat, terwijl we door die roze bril naar de wereld kijken, alles perfect lijkt.

Ik hoop dat je deze nu hebt afgedaan, in ieder geval gedeeltelijk, want ik wil dat je rationeel nadenkt over de dingen waar ik het hierna over zal hebben. Verdoezel je breuk niet en wees echt met jezelf. Je verdient zoveel.

1. Communicatie was het probleem en daarom is terug naar je ex gaan geen goed idee

Als je problemen had met communiceren in je relatie, is er geen reden om te proberen te repareren wat er kapot is. Het is beter om het zo te laten, want het is bijna onmogelijk om dit op te lossen, vooral als je communicatie niet gezond was.

In het begin lukt het je misschien, maar vroeg of laat keer je allebei terug naar je oude zelf en zullen dezelfde problemen optreden. Wil je echt meer van je tijd verspillen door in cirkels rond te lopen en steeds maar weer ruzie te maken om dezelfde dingen?

2. Hij heeft je vertrouwen beschaamd

Moet Je Terug Naar Je Ex? Overweeg Deze Voor- En Nadelen

Er zijn geen excuses voor zijn gedrag als hij je vertrouwen heeft geschonden. In dit geval ben ik het ermee eens dat het repareren van wat kapot is, je alleen maar meer schade kan aandoen. Iemand volledig kunnen vertrouwen vereist een behoorlijke hoeveelheid tijd en heel wat compromissen.
Als je ex je heeft bedrogen of tegen je heeft gelogen – geloof me, je hebt daar niets te repareren.

3. Het was lust, geen liefde, ga daarom niet terug naar je ex

Sommige relaties beginnen gewoon als fysieke aantrekkingskracht en als de vriendschap zich niet ontwikkelt, is lust het enige dat aanwezig is. Die grote branden zullen zeker verdwijnen. Als je relatie met je ex niets anders was dan hunkeren naar elkaars aanwezigheid, fysiek, probeer het dan niet te repareren. Ik zeg niet dat je het niet kunt, maar als liefde en vriendschap er nooit waren, is het het dan waard?

4. Hij was beledigend

Dit is het enige geval waarin ik expliciet zeg dat je niet terug naar je ex moet. Als je relatie giftig was en hij je misbruikte, is er geen reden om te proberen te herstellen wat jullie twee hadden. Wees dankbaar dat het voorbij is en dat je niet meer hoeft te lijden. Hoe verdrietig je ook bent op dit moment, onthoud hoe ellendig hij je deed voelen. Je verdiende het niet om misbruikt te worden en hij kan je niet mishandelen. Niemand kan.

5. Je hebt al geprobeerd om de relatie te herstellen en daarom moet je niet terug naar je ex

Het laatste geval waarin je niet moet proberen je relatie te herstellen en terug naar je ex te gaan, is wanneer je dat al hebt geprobeerd. Waarom denk je dat hij veranderd is? Heeft hij je dat bewezen? Waarom zou je het boek dat je verafschuwt helemaal opnieuw lezen, ook al weet je het einde al?
Voordat je besluit terug te gaan naar je ex, moet je nadenken over alle dingen die we nu hebben genoemd. Natuurlijk kan alleen zijn soms eng zijn, maar je bent sterk genoeg om de wereld in je eentje te veroveren. Tover een glimlach terug op dat mooie gezicht van je en laat je licht trots schijnen. Hou van jezelf en geniet van je leven!