Skip to Content

Lieve God, Bedankt Voor Alle Gesloten Deuren

Lieve God, Bedankt Voor Alle Gesloten Deuren

Bedankt voor alle gesloten deuren. Bedankt dat U me naar iets beters heeft omgeleid. Bedankt dat U me ervan heeft weerhouden om paden te bewandelen die niet voor mij bestemd waren — paden waarvan ik niet eens afwist.

Bedankt voor de omleidingen, want die hebben me op een beter pad gebracht. Bedankt dat U me niet heeft laten accepteren dat ik iemands tweede keus was, omdat U iets beters voor me in petto heeft.

Bedankt voor keren dat er NEE tegen me werd gezegd. Bedankt voor de momenten dat ik af werd gewezen en de momenten dat U me dwong om de dingen los te laten die ik het liefst wilde, want nu weet ik dat ze niet voor me waren weggelegd.

Nu weet ik dat ik beter af ben zonder ze. Nu weet ik wat ik verdien. Nu weet ik dat U me leerde om geduldig te zijn, want de grote ‘JA’ is onderweg. De grote ‘JA’ is de reden waarom er zo vaak NEE tegen me werd gezegd.

Bedankt voor alle eindes. Bedankt voor alle afscheidswensen. Bedankt dat U me de kracht en de moed heeft gegeven om een einde te maken aan de dingen die niet voor me bestemd waren en om afstand te nemen van alles wat me teleurstelde.

Bedankt dat U bepaalde dingen in mijn leven heeft geëindigd toen ik daar niet klaar voor was, want U heeft me op iets beters voorbereid. Bedankt dat U bepaalde mensen uit mijn leven heeft gewist, want die zouden uiteindelijk mijn hart hebben gebroken.

Bedankt voor alle verdrietige eindes, want U bereidde me voor op een gelukkig leven. Iets wat voort zal duren.

Bedankt voor alle wegversperringen. Bedankt dat U mijn leven een andere kant heeft opgestuurd. Bedankt dat U me heeft laten realiseren dat er meerdere keuzes bestaan. Dat ik meerdere kanten op kan. Dat er meer bestemmingen bestaan om uit te kiezen.

Bedankt dat U me heeft laten realiseren dat mijn reis nooit alleen uit mezelf bestaat. Bedankt dat U me de goede richting heeft opgestuurd, want U laat me zien waar ik hoor te zijn. U brengt me naar de plek die ik mijn thuis kan noemen. U laat me het licht zien.

Bedankt voor alle gebeden die U nooit heeft beantwoord. Ik wist niet wat het beste voor me was en dit weet ik nog altijd niet, maar ik vertrouw U. Ik vertrouw U, want U weet het beter.

Ik vertrouw U omdat U me ’s avonds hoort huilen. Ik vertrouw U omdat U weet wat me gelukkig zal maken. Ik vertrouw U omdat U me niet erger zal belasten dan ik aankan en ik vertrouw U omdat U de enige beslisser bent waarop ik kan rekenen.

U bent de enige leraar waarnaar ik kan luisteren. U bent de enige die mijn hart en mijn ziel kent en ik kan U niet vragen om mijn plannen te volgen. U bent de beste planner.

Ik weet dat U geweldige dingen van plan bent met mij. Ik weet dat iedere ‘zegen’ die weg hebt genomen uiteindelijk een vloek zou worden.

En daarom dank ik U. Bedankt dat U deuren hebt gesloten die ik achter moest laten. Bedankt dat U deuren heeft gesloten waarop ik niet langer moest kloppen.

Bedankt dat U deze deuren heeft gesloten, want ik weet dat U betere deuren voor me zal openen en ik kan niet wachten om erachter te komen wat U voor mij gepland heeft staan.

Lieve God, Bedankt Voor Alle Gesloten Deuren