Skip to Content

Na Emotionele Mishandeling Voelt Het Niet Hetzelfde Om Van Iemand Te Houden

Na Emotionele Mishandeling Voelt Het Niet Hetzelfde Om Van Iemand Te Houden

Het is moeilijk om van een andere man te houden nadat je door je ex-vriend emotioneel mishandeld bent. Je ziet liefde niet op dezelfde manier als voordat je in een gewelddadige relatie zat.

Het hebben van een partner die je emotioneel mishandelt, zal je perceptie van de werkelijkheid veranderen. Zijn humeur en gedrag veranderen voortdurend en je weet nooit hoe hij zich voelt of wat hij denkt.

En zo was hij met haar. Hij was er toe in staat om haar te vertellen dat hij van haar hield, om kort daarna de ergste dingen tegen haar te zeggen en haar uit te schelden.

Hij deed zich als iemand voor die hij niet was, en daarom was ze elke keer verrast als hij haar kuste en omhelsde. Maar dat duurde niet lang.

Kort daarna schreeuwde hij tegen haar en begon hij over onbeduidende dingen ruzie met haar te maken, dingen die niet zo belangrijk waren. En hij gaf haar de schuld van alles wat er was gebeurd.

Hij zei altijd dat het haar schuld was dat hij zich zo tegenover haar gedroeg, alsof zij ervoor had gezorgd dat hij al die gemene woorden zei en al die slechte dingen deed.

Hij speelde in elke situatie altijd het slachtoffer en ze begon te denken dat zij echt de bron van alle slechte dingen was die in hun relatie gebeurden.

Daarom overwoog ze om zichzelf te veranderen, zodat ze niet de oorzaak van al die ruzies en argumenten zou zijn. Hij liet haar denken dat ze vanwege wat ze deed ongelukkig waren.

Emotioneel mishandeld worden door je partner zal er zeker toe leiden dat je je eigen waarde in twijfel trekt en je afvraagt of je genoeg voor hen bent.

Na Emotionele Mishandeling Voelt Het Niet Hetzelfde Om Van Iemand Te Houden

Dat is precies wat er met haar is gebeurd. Ze geloofde dat ze het niet waard was om ware liefde te ontvangen of te ervaren.

Door zijn beledigende gedrag dacht ze dat alles wat haar overkwam op de een of andere manier haar schuld was.

Ze ging door een hel en terug, maar uiteindelijk werd ze zich ervan bewust dat het nooit om haar ging, omdat zij niet de schuldige was van alle slechte dingen die in hun relatie gebeurden.

Ze ging eindelijk op eigen benen staan en herbouwde haar leven vanaf het begin. Haar onzekerheden begonnen te verdwijnen terwijl ze er dag in dag uit aan werkte.

Haar zelfrespect nam toe omdat ze eindelijk wist dat ze voor de juiste man genoeg kon zijn, en belangrijker nog, ze vond het geluk in zichzelf.

Hoe? Nou, ze heeft geleerd om weer van zichzelf te houden.

Na Emotionele Mishandeling Voelt Het Niet Hetzelfde Om Van Iemand Te Houden

Omdat ze een emotioneel gewelddadige relatie had, was ze op haar hoede. Ze bouwde muren om zich heen die zo hoog waren dat niemand erop kon klimmen.

Maar uiteindelijk vond ze rust. Haar leven werd stabiel en ze begon weer te glimlachen.

Het kostte haar veel tijd om daar te komen en ze is nu altijd bang dat ze alles weer kan verliezen. Ze is bang dat iemand anders haar op dezelfde manier zal behandelen als hij.

Ze wil niet dat haar hart opnieuw door een monster wordt gebroken dat niet weet hoe hij op de juiste manier van een vrouw moet houden. Ze weet dat het zou betekenen dat ze twee keer dezelfde fout zou maken en dat al haar inspanningen tevergeefs zouden zijn geweest.

Hoewel ze nooit het vertrouwen in de liefde heeft verloren, is ze bang dat andere mannen zoals haar ex zijn.

Ze houdt zichzelf voor dat er nog steeds goede jongens zijn die van haar zullen houden zoals zij van hen houdt, maar ze is bang om iemand in haar leven toe te laten.

Daarom is ze naar iemand op zoek die haar een veilig gevoel geeft. Vertrouwen is in een gezonde relatie erg belangrijk en dat is precies wat ze van de volgende man in haar leven vraagt.

Dat is de reden waarom ze haar tijd neemt om te evalueren of de volgende man betrouwbaar is.

Na Emotionele Mishandeling Voelt Het Niet Hetzelfde Om Van Iemand Te Houden

Met een partner vertrouwen opbouwen kost tijd en ze inmiddels gewend om alles langzaamaan te doen. Ze kan dingen niet overhaasten en hetzelfde beledigende gedrag ervaren als ze ooit heeft gedaan, omdat haar hart het niet zou kunnen verdragen.

Ze geeft haar vertrouwen niet zomaar aan iedereen. Uiteindelijk heeft ze geleerd dat vertrouwen iets is dat verdiend moet worden.

Ze neemt geen genoegen met minder dan ze verdient en haar volgende vriendje moet dat weten. Ze zal het niet erg vinden om het rustig aan te doen, dus ze zal haar hoede laten zakken, maar geen minuut eerder dan dat ze weet dat ze hem kan vertrouwen.

Al die tijd met haar gewelddadige partner heeft ze tegen haar gevoelens gevochten omdat ze ze niet vrijuit kon uiten. Als gevolg daarvan heeft ze eindeloze nachten doorgebracht met zichzelf in slaap te huilen omdat hij niet naar haar wilde luisteren.

Ze is naar een man op zoek die begrijpt dat ze een mens met emoties is. Ze wil iemand die actief naar haar luistert en aan al haar behoeften voldoet.

Als je een emotioneel gewelddadige relatie hebt, dan zal dit zeker bepaalde littekens op je achterlaten. Ze kreeg te horen dat ze niet genoeg was, dus nu is ze bang om zichzelf te laten gaan en haar emoties echt te omarmen.

Na Emotionele Mishandeling Voelt Het Niet Hetzelfde Om Van Iemand Te Houden

Elke keer dat een man dicht bij haar komt en de dingen een beetje serieus worden, dan deinst ze terug, denkend dat hij haar pijn zal doen net zoals haar ex dat had gedaan. Ze trekt zich terug, maar diep in haar hart wil ze dat deze man haar stevig vasthoudt en haar nooit meer laat gaan.

Als ze eindelijk een man ontmoet die aan haar criteria voldoet, dan zal ze de liefde een tweede kans geven, maar eerst moet ze zich veilig bij hem voelen voordat ze weer een sprong in het diepe maakt.

Ze wil haar normen niet verlagen alleen omdat ze single is. Ze weet wat ze wil en ze neemt geen genoegen met minder dan ze verdient.

Haar ervaringen uit het verleden hebben haar geleerd hoe sterk ze werkelijk is en hoe ze zichzelf meer moet liefhebben en respecteren. Het is waar dat ze dat op de harde manier heeft geleerd, maar zo is ze de vrouw geworden die ze nu is.

Ze heeft er geen probleem mee om bij een man weg te lopen als ze de tekenen ziet dat hij giftig of gewelddadig is. Weet dat haar verwachtingen niet onrealistisch zijn, het is alleen dat ze nu weet hoe liefde er nooit uit zou moeten zien.

Elke vorm van misbruik is onaanvaardbaar en dat begrijpt ze nu. Haar partner zou haar geen slecht gevoel over zichzelf moeten geven, want dat is niet wat liefde is.

Liefde is ondersteunend en aardig zijn voor je partner. En het belangrijkste is dat liefde geen pijn doet.

PinFlight Image