Skip to Content

Psychologie Verklaart Waarom Het Zo Belangrijk Is Om In Een Huwelijk Te Kussen

Psychologie Verklaart Waarom Het Zo Belangrijk Is Om In Een Huwelijk Te Kussen

Kus je je partner regelmatig? Is kussen iets wat je doet, omdat je eraan gewend bent of wil je het echt? Heb je gemerkt hoeveel beter je je voelt na een kleine zoen met je geliefde? En wist je dat kussen veel belangrijker is dan je denkt?

Gelukkig voor jou kan psychologie verklaren waarom kussen zo belangrijk is in een huwelijk en ik ben hier om je alles te vertellen wat je erover moet weten.

Je hebt waarschijnlijk iemand horen zeggen dat ze weigeren om vreemden te kussen, omdat het zo’n intiem moment is, maar diezelfde persoon had geen probleem met andere fysieke aanrakingen. Misschien klinkt het in eerste instantie verwarrend. Maar het is eigenlijk heel gewoon.

De psychologie van kussen stelt dat dit soort contact met een andere persoon als iets extreem persoonlijks en intiems wordt gezien. Geen wonder dat er zoveel drama is over “de eerste kus”!

Maar de verrassingen houden daar niet op. Wist je dat er veel voordelen zijn aan het kussen van de persoon van wie je houdt? Ja!

Als je je partner kust, dan maakt je lichaam meer van het hormoon oxytocine aan. Veel mensen noemen het de ‘liefdesdrug’, ‘knuffelhormoon’ of ‘liefdeshormoon’. En het kan je helpen om dichter bij je partner te komen en nog meer van je relatie te genieten.

Emotionele voordelen van kussen

Psychologie Verklaart Waarom Het Zo Belangrijk Is Om In Een Huwelijk Te Kussen

Doe me een lol. Denk aan de reden waarom we de persoon kussen waar we van houden. Als ik een antwoord probeer te vinden, zeg ik dat het een geweldige ervaring is voor ons twee. Maar het voelt ook gewoon geweldig. Natuurlijk kan het tot een aantal andere fysieke acties leiden, maar het emotionele belang van kussen is veel sterker.

Weet je nog de eerste keer dat je een schattige baby of zelfs een klein dier vasthield? Wat was het eerste wat je wilde doen toen je al die schattigheid en onschuld zag? Ik wed dat je ze wilde knuffelen en kussen om je liefde te tonen.

Sommige mensen denken dat kussen gewoon iets is wat we doen om ons klaar te maken voor wat verdere fysieke actie. Maar ze hebben het mis. Wanneer je lippen die van je partner aanraken, verbind je je eigenlijk op een niveau dat veel dieper is dan iets anders. En het is iets wat je nooit met andere mensen doet.

Kussen omvat je emoties en je fysieke nabijheid, en het heeft de kracht om je band te versterken. Meer kussen zal je hechter met de ander laten voelen.

Terwijl jullie dicht bij elkaar komen en voorover leunen voor een kus, maken je hersenen zich klaar om een cocktail van chemicaliën vrij te geven. Ze zijn aanwezig om je te helpen je ongelooflijk te voelen. Hun namen zijn serotonine, oxytocine en dopamine.

Die kick die je voelt als je je partner kust, wordt door je pleziercentrum veroorzaakt. Dat middelpunt zit diep in je hersenen, maar zijn invloed is groot.

Wanneer je kust en dit deel van je hersenen stimuleert, dan voelt het alsof je een drug gebruikt. Maar een goede en gezonde! Dus wees niet verbaasd als je je partner kust en dan het gevoel krijgt dat je meer en meer wilt. Het gebeurt allemaal omdat je de mooie voordelen van kussen ervaart.

Fysieke voordelen van kussen

Psychologie Verklaart Waarom Het Zo Belangrijk Is Om In Een Huwelijk Te Kussen

De meeste getrouwde stellen kussen elkaar als ze wakker worden, voordat ze het huis verlaten, wanneer ze thuiskomen en voordat ze gaan slapen. Komt dit je bekend voor? Klinkt het als liefde, of als iets wat we als gewoonte doen?

Het klinkt als je gewoonte om elke avond te lezen voordat je naar bed gaat, of je telefoon te controleren zodra je ‘s ochtends je ogen opent, nietwaar?

De gewoonte om te kussen heeft echter veel fysieke voordelen die je waarschijnlijk nooit hebt opgemerkt. Een aantal hiervan zijn onder andere:

1. Mensen die elkaar regelmatig kussen kunnen zelfs 5 jaar langer leven dan degenen die dat niet doen.

2. De bovengenoemde cocktail van chemicaliën kan je hartslag tot meer dan 100 slagen per minuut verhogen. En weet je wat nog meer hetzelfde veroorzaakt? Een behoorlijk goede training.

3. Je lippen zijn extreem gevoelig, dus als je een persoon kust waar je van houdt, stimuleer je alle zinvolle zenuwen in je lichaam.

4. De bloeddruk die voortkomt uit het kussen van iemand kan eigenlijk onzuiverheden op je gezicht genezen en zelfs dermatitis verlichten.

5. Als je met iemand wilt zoenen, dan moet je 29 van je gezichtsspieren gebruiken. Dus, blijf je wederhelft kussen en je zult alle rimpels op je gezicht uitwissen.

6. Ik weet dat het uitwisselen van speeksel tijdens het kussen smerig klinkt, maar het is eigenlijk gezonder dan je misschien denkt. Het kan je helpen om een sterk immuunsysteem op te bouwen en je gezonder dan ooit te houden.

Spirituele voordelen van kussen

Psychologie Verklaart Waarom Het Zo Belangrijk Is Om In Een Huwelijk Te Kussen

Een ander voordeel van het kussen van je huwelijkspartner is dat je hersenen je in een staat brengen waarin je met elkaar kunt synchroniseren. Dat betekent dat je verbinding meteen veel dieper wordt. Alles is verbonden. Je hersenen, je hart en je emoties.

Het ding is, het is gemakkelijk om fysieke aspecten te meten, maar het is niet echt mogelijk om de spirituele aspecten te meten. Je kunt niet echt inschatten hoe groot het spirituele deel van kussen is, maar wanneer jullie lichamen synchroon lopen, verbindt het jullie twee op een hoger niveau.

Sommige huwelijksconsulenten vertellen mensen die problemen hebben in hun huwelijk zelfs dat ze moeten proberen om elkaar elke dag te kussen. Zoals we al zeiden, een kus is nog intiemer dan we denken. En raadgevers geloven dat het de kracht heeft om de band te herstellen die er ooit was.

Die koppels moeten zichzelf misschien eerst dwingen om het te doen, maar na enige tijd zal het hoogstwaarschijnlijk een spirituele band smeden die hen weer dicht bij elkaar zal brengen.

Ik hoop dat ik je heb geholpen om de voordelen van kussen te realiseren. Als ik dat heb gedaan, waar wacht je dan nog op? Ga en kus de persoon tegen wie je “ja, ik wil” hebt gezegd en laat zien hoeveel je van diegene houdt!

PinFlight Image