Skip to Content

‘Problemen’ In Je Relatie Die Niet Opgelost Hoeven Te Worden

‘Problemen’ In Je Relatie Die Niet Opgelost Hoeven Te Worden

De meeste mensen houden van films. En als je net als ik bent, dan heb je waarschijnlijk wel een paar romantische films gezien. Je weet wel een droevige man ontmoet een droevig meisje en het leven wordt meteen beter. Hun relatie is perfect en ze krijgen hun lang en gelukkig leven.

Klinkt dit bekend? Ik wed van wel. Dan heb je je waarschijnlijk ook afgevraagd of je de perfecte partner zult vinden. Misschien heb je het een paar keer geprobeerd, maar de relatie leek niet overeen te komen met degene die je op tv hebt gezien en die je voor jezelf wenst.

Het zat vol ups en downs, dus je dacht dat het niet voorbestemd was. Maar in werkelijkheid zijn alle relaties zo. Je moet gewoon opletten dat de “downs” niet giftig zijn, dan zijn jij en je partner helemaal goed samen.

Maar hier is het punt. Soms willen we de perfecte relatie zo graag dat we elk klein ongemak als een groot probleem beschouwen, terwijl die ‘problemen’ in feite niet opgelost hoeven te worden. Het zijn gewoon een aantal dingen die ons laten denken dat we er over moeten stressen.

Wil je weten welke dingen dat zijn? Dat geloof ik graag. Scrol dus naar beneden om de meest voorkomende relatiesituaties te zien die we voor problemen verwarren.

‘Problemen’ in je relatie die niet opgelost hoeven te worden

1. Jullie hebben verschillende levensdoelen

'Problemen' In Je Relatie Die Niet Opgelost Hoeven Te Worden

Veel mensen zijn bang om bij iemand te zijn die andere levensdoelen, wensen en behoeften heeft dan die van hun. Het maakt hen bang dat hun verschillen ertoe zullen leiden dat ze totaal verschillende paden zullen kiezen, waardoor hun relatie zal stranden.

Dus proberen ze dit relatieprobleem op te lossen door hun eigen wensen te veranderen, of door hun partner te manipuleren om dit te doen. In werkelijkheid is dit echter helemaal geen probleem en hoeft het ook niet opgelost te worden. Waarom niet?

Simpelweg omdat ieder mens anders is. We hebben elk onze eigen plannen, wensen, behoeften en doelen die er al langer zijn dan dat we onze partner kennen.

En die verschillen zullen niet tot het einde van de relatie leiden. Het kan zelfs het ding zijn dat het sterker maakt.

Stel je nu twee partners voor met totaal verschillende levensdoelen en interesses. Hier is de reden dat het geen probleem is.

Ten eerste leren ze elkaar iets nieuws. Ten tweede hebben ze verschillende inkomstenbronnen. Ten derde is het leuk om je partner te zien slagen. En tot slot zal het goed zijn voor hun toekomstige kinderen om ouders met verschillende achtergronden, interesses en kennis te hebben.

2. Je familie keurt je partner af

Dit is een veel voorkomende situatie als het om relaties gaat en iets wat we als een probleem beschouwen. Gedurende het hele leven leren we de mening van onze ouders zo hoog te waarderen dat we als we ouder worden soms niet genoeg kracht vinden om hun advies niet op te volgen.

Meestal hebben ze echt gelijk. Maar er zijn situaties die zeker niet van ons vragen om naar hen te luisteren. En een van die situaties is het kiezen van onze partner.

Het is prima om je ouders te horen praten over wat ze wel of niet leuk vinden aan je partner. Het kan zelfs dingen onthullen die je misschien niet hebt opgemerkt.

Maar als ze alleen negatieve opmerkingen over je partner hebben en ze je altijd aansporen om dingen af te kappen (zelfs als jullie twee echt verliefd zijn), dan is het helemaal prima om hun advies te negeren.

Het is jouw leven. Jouw toekomst. Jouw partner. Het is niet iets wat ze voor je moeten kiezen. Als je echt van de persoon houdt met wie je bent, dan ben je je bewust van hun perfecties, maar ook van hun onvolkomenheden, en dan wil je nog steeds je leven met diegene doorbrengen. Dan hoef je je partner niet te verlaten, omdat je ouders dat willen.

3. Je krijgt soms de kriebels

'Problemen' In Je Relatie Die Niet Opgelost Hoeven Te Worden

Misschien heb je een relatie en is er iets dat je echt afschrikt, dus zie je het als een groot probleem. Hoewel al het andere praktisch perfect is, schakelt je focus voortdurend over op banaliteiten die je zo irritant vindt.

Je partner kauwt bijvoorbeeld luidruchtig en het is echt vervelend. Je schaamt je soms zelfs als je uit eten gaat, denkend dat andere gasten in het restaurant het ook kunnen horen. Ook al kunnen ze dat niet, je voelt je nog steeds verschrikkelijk.

Of misschien snurkt je geliefde. Het is zo hard, dat het moeilijk voor je is om te slapen. Dan begin je na te denken over of je het wel of niet de rest van je leven zult kunnen verdragen. Soms voelt het als een nachtmerrie waar je aan wilt ontsnappen.

Ik weet dat het misschien als een probleem voelt, maar neem even de tijd om helder na te denken.

Is het iets dat je relatie giftig maakt? Nee. Laten die situaties zien dat je partner je niet respecteert of niet loyaal aan je is? Nee. Is het iets wat mensen gemakkelijk kunnen veranderen? Nee. Dan moet het ook niet worden beschouwd als een probleem dat moet worden opgelost.

4. Jullie zijn het niet altijd eens over kleine dingen

Je favoriete kleur is blauw en je wilt dat de badkamer ook die kleur heeft. Maar je partner houdt van geel en denkt dat gele muren er veel beter uitzien. Als jullie ruzie krijgen over de kleuren en het interieur, dan denk je uiteindelijk dat je niet bij elkaar past.

Of je wilt je eettafel op één manier neerzetten, maar zo wil je partner het niet. Jullie hebben beiden goede argumenten om jezelf te ondersteunen en geen van jullie wil toegeven. Het kan een punt bereiken waarop je het gevoel krijgt dat je ernstige relatieproblemen hebt.

Denk over soortgelijke situaties na en als ze je bekend voorkomen, dan moet je dit weten: je hoeft het niet altijd over kleine dingen eens te zijn om een goede relatie te hebben.

Jullie zijn verschillende mensen en het is prima dat jullie het niet over alles eens zijn. Dit is niet iets om je druk over te maken. Zoek een compromis en alles komt goed.

5. Je hebt geen vrije toegang tot elkaars telefoons

'Problemen' In Je Relatie Die Niet Opgelost Hoeven Te Worden

Misschien hadden jullie een afspraak aan het begin van jullie relatie dat jullie niet door elkaars telefoon zouden gaan. Na een tijdje hoor je echter dat veel van je vrienden berichten op de telefoons van hun partners lezen en opeens wil je hetzelfde doen.

Maar als je partner niet zo blij lijkt te zijn met je verzoek, trek je meteen conclusies door te denken dat er een enorm relatieprobleem is. Terwijl het in feite gewoon iets is waar je het eerder over eens bent geworden.

Als je je partner niet genoeg vertrouwt om zijn of haar telefoon niet te doorzoeken, dan denk ik dat jullie helemaal geen relatie moeten hebben.

Ik hoop dat je nu beseft dat niet alles wat een probleem lijkt in een relatie, echt een probleem is. Soms zijn we gewoon te gefocust om een perfect leven te hebben dat alles wat niet in deze visie past als een groot probleem wordt beschouwd.

Houd deze vijf dingen in gedachten en ik weet zeker dat je je beter gaat voelen in je huidige relatie, of in de volgende die je aangaat. Stress niet te veel over de dingen die niet om stress vragen en die niet opgelost hoeven te worden.

Leef je leven ten volle en werk toe naar die bijna perfecte relatie (perfecte relaties bestaan niet, weet je nog?)

Veel succes!

PinFlight Image