Skip to Content

4 Dingen Die Echt Verschrikkelijk Zijn Aan Het Huwelijk (Waar Niemand Je Over Vertelt)

4 Dingen Die Echt Verschrikkelijk Zijn Aan Het Huwelijk (Waar Niemand Je Over Vertelt)

De meesten van ons dromen ervan om op een dag te trouwen. We stellen ons ons leven voor met meneer Perfect.

Stel je voor dat je wakker wordt in je nieuwe huis; hij maakt ontbijt voor je, terwijl jij koffie maakt. Je draagt niets anders dan zijn grote shirt, terwijl de zon door het raam schijnt…

Dat is precies de perfecte Hollywood-film.

Sorry dat ik het zeg, maar het huwelijk is verre van perfect. Je zult waarschijnlijk niet in een huis wonen dat eruitziet alsof het rechtstreeks uit een IKEA-magazine komt, en je partner is misschien niet zo perfect als je had gehoopt.

Begrijp me niet verkeerd, er zijn ook goede kanten aan het huwelijk, maar we moeten de andere kant van het spectrum zeker niet negeren.

Veel mensen vallen hals over kop voor iemand die ze ontmoeten, en het idee om te trouwen komt veel te vroeg. Natuurlijk is het altijd dat perfecte beeld in hun hoofd, daarom zijn ze vaak teleurgesteld als ze zich realiseren dat het verre van dat is.

Denk na over de goede en slechte dingen aan het huwelijk

4 Dingen Die Echt Verschrikkelijk Zijn Aan Het Huwelijk (Waar Niemand Je Over Vertelt)

Als je een dromerige jongen hebt ontmoet met wie je altijd al hoopte te trouwen, haast je dan niet om te trouwen! Neem de tijd en leer hem in allerlei situaties kennen.

Je moet hem in zijn goede en zijn slechte dagen leren kennen, wanneer je op reis bent en wanneer je dagen thuis doorbrengt. Leer hoe hij met zijn financiën omgaat en hoe hij met de mensen om hem heen omgaat.

Al deze kleine dingen zijn belangrijk, vooral als je van plan bent om met hem te trouwen. Je doet namelijk een belofte om de rest van je leven met deze persoon door te brengen, en je zult door veel ups en downs gaan die je relatie op de proef zullen stellen.

Ik probeer je niet bang te maken, maar alleen om je te helpen een kijkje te nemen over je roze bril voordat je “Ja, ik wil” zegt.

Als je over het huwelijk fantaseert, dan zijn hier enkele dingen die je kunnen laten nadenken over je huidige obsessie met dit idee.

4 dingen die verschrikkelijk zijn aan het huwelijk

1. Maak je klaar dat je leven volledig zal veranderen

Hou je van je leven zoals het nu is? Nou, als je eenmaal getrouwd bent, zul je een heel ander leven leiden.

Dat betekent niet noodzakelijk dat het een slecht leven zal zijn, maar het zal zeker anders zijn. Je hebt iemand die constant aan je zijde staat en je kunt je vrijheid vaarwel kussen.

Als je iemand bent die graag tijd alleen doorbrengt, zul je waarschijnlijk wat moeite hebben om eraan te wennen dat je altijd iemand om je heen hebt.

Dit komt vooral voor bij vrouwen die gewend zijn om alleen te leven. Je bent gewend om dingen alleen te doen, zonder je zorgen te hoeven maken over hoe het iemand anders beïnvloedt.

Nou, nu, zullen de meeste van je beslissingen zullen ook door je partner worden beïnvloed. Je kunt niet zomaar je huis uitlopen zonder te zeggen waar je naartoe gaat, of je vrienden laten komen wanneer je wat tijd met ze wilt doorbrengen.

Bovendien kunnen jullie allebei veranderen als je eenmaal getrouwd bent. Relaties zijn leuk en luchtig, maar als je eenmaal meneer en mevrouw bent geworden, dan moet je je aan je nieuwe titels aanpassen.

Hoewel het een geweldige ervaring kan zijn, kan het ook een echte nachtmerrie zijn voor mensen die niet van verandering houden.

2. Je zult niet altijd verliefd zijn op je partner

Toen je ‘ja’ zei, barstte je waarschijnlijk van liefde en geluk. En je wilde niets liever dan elk moment van je leven met de man doorbrengen die voor je op zijn knie ging zitten.

Dat is hoe huwelijken beginnen – gevuld met liefde, passie en genegenheid. Na verloop van tijd kunnen en zullen deze gevoelens echter vervagen.

Begrijp me niet verkeerd, dit betekent niet dat je je partner gaat haten. Je zult waarschijnlijk nog steeds van hem houden, maar niet zo intens als vroeger.

Dit is normaal! Onze gevoelens fluctueren en dat is een teken van een gezonde relatie. Wat ik probeer te zeggen is dat jullie niet altijd gek op elkaar zullen zijn.

Je zult eraan wennen om hem te hebben, en hij zal eraan wennen om jou te hebben. Soms zullen zijn vuile sokken die je onder je bed vindt je naar de volledige Hulk-modus sturen. En je zou zelfs het gevoel kunnen hebben dat je hem haat.

Maar omdat je nu getrouwd bent, kun je niet zomaar andere plannen maken en hem vanavond niet zien. Jullie twee delen een huis en je zult moeten leren hoe je deze emoties kunt beheersen en sommige dingen kunt laten gaan.

3. Het zal saai worden

Relaties zijn leuk omdat ze iets nieuws zijn! Je leert elkaar nog steeds kennen, je probeert samen nieuwe dingen uit. En je leert steeds meer over je vriend terwijl je als koppel nieuwe dingen ervaart.

Als je eenmaal getrouwd bent, en de dingen settelen een beetje, dan kan het soms saai voelen.

Dat heet vrede, en je moet leren ervan te genieten. Het kan moeilijk zijn als het enige wat je kent chaos is. Je dagen zullen repetitief zijn, je zult geen dingen meer hebben om over te praten. En je zult het zat zijn om elke avond in slaap te vallen voor de tv.

Hoewel dit niet altijd het geval zal zijn, is de kans groot dat je het grootste deel van je dagen zo zult doorbrengen. Hoe eerder je er de schoonheid in vindt, hoe beter het voor jullie beiden zal zijn.

4. Een naar ding aan het huwelijk is dat je je vrienden kunt ontgroeien

4 Dingen Die Echt Verschrikkelijk Zijn Aan Het Huwelijk (Waar Niemand Je Over Vertelt)

Jij en je vrienden hebben elkaar een belofte gedaan – wat er ook gebeurt en waar het leven je ook brengt, je zult nooit uit elkaar groeien.

Helaas is dat vaak een onmogelijke belofte om na te komen. Als je eenmaal getrouwd bent, zullen je prioriteiten ook veranderen.

In plaats van elk weekend met je vrienden uit te gaan, moet je waarschijnlijk elke keer dat je ze probeert te ontmoeten je schema controleren.

Wees niet verbaasd als de enige dag dat je vrij bent ergens volgende maand is. En jullie het allemaal vergeten als het eenmaal voorbij is. Dat is hoe opgroeien voelt, en we moeten er vrede mee hebben.

Dit geldt vooral als je vrienden hebt die nog steeds single zijn of aan het daten zijn. Je zult hun leven niet kunnen bijhouden en je zult waarschijnlijk uit elkaar beginnen te groeien. Het maakt niet uit hoeveel pijn het doet, het is natuurlijk en het overkomt de meesten van ons.