Skip to Content

Slecht Nieuws, Dames: Gelukkige Relaties Maken Je Inderdaad Dik

Slecht Nieuws, Dames: Gelukkige Relaties Maken Je Inderdaad Dik

Niets gaat boven het gevoel dat je uiteindelijk een gezonde relatie hebt. Na een ramp te veel, is er eindelijk een zorgzame man langsgekomen die geen spelletjes speelt, die je niet ‘vergeet’ terug te appen, die het niet ‘te druk’ heeft om je te zien, of al die andere lariekoek.

Je bent intens gelukkig en je wilt niet dat de droom ooit stopt, en hopelijk zal dat ook niet gebeuren. Er is slechts een probleem (als je dat als zodanig beschouwt): jullie gelukzaligheid zorgt er echt voor dat je aankomt.

1. ECHT, DE WETENSCHAP HEEFT DIT AANGETOOND.

Wetenschappers van de Universiteit van Queensland in Australië hebben de afgelopen 10 jaar data van meer dan 15.000 onderzochte mensen geanalyseerd  en zij hebben ontdekt dat degenen die aangaven dat ze een gelukkig relatie hadden, 5.8kg meer wogen dan de mensen die single waren.

Niet alleen dat, maar degenen die een relatie hadden, kwamen elk jaar ongeveer 1.8kg aan. Oeps?

2. HET IS EIGENLIJK NOGAL LOGISCH.

Het onderzoek verklaarde de bevindingen als volgt: “Er zijn meerdere verklaringen voor deze bevinding. Een huwelijk (of serieuze relaties) gaan gepaard met echtelijke verplichtingen zoals regelmatig samen met het gezin eten.

Samen eten ten opzichte van alleen eten kan positieve en negatieve uitkomsten hebben voor het dieet.

Terwijl samen eten met het gezin bijvoorbeeld kan bestaan uit gezonder voedsel, zoals fruit en groente en minder fast food, eten mensen vaak grotere porties en eten zij meer calorieën als ze in het gezelschap van anderen zijn dan wanneer zij alleen zouden eten, ten gevolge dat er meer energie wordt geconsumeerd.

Daarnaast kan de ene partner de ongezonde, maar verleidelijke eetgewoonten van de andere partner overnemen.” 

3. NATUURLIJK GELDT DIT NIET VOOR ELKE RELATIE.

Maar neem deze bevindingen vooral met een korreltje zout. Hoewel het onderzoeken van 15.000 mensen misschien heeft bewezen dat er een mogelijke trend is, is het (net als bij alle andere onderzoeken) nogal kortzichtig.

Er zijn miljarden mensen op deze wereld, met ieder een ander dieet en andere beweeggewoontes, lichaamstypen, etc.

Soms inspireren stellen elkaar zelfs om gezonder te gaan leven, in plaats van andersom. Het hangt gewoon allemaal af van het individu (zoals de meeste dingen). 

4. HET IS OOK NUTTIG OM DIT TE OVERWEGEN: WAT MAAKT HET UIT???

Eerlijk gezegd zou een gewichtstoename niet als een vreselijk iets beschouwd moeten worden dat we koste wat kost moeten vermijden.

In plaats daarvan zouden we moeten vieren hoe goed het voelt om je op je gemak te voelen bij iemand, in de wetenschap dat ze van ons zullen houden en ze ons zullen accepteren, ongeacht of we vijf stukken pizza eten of een kledingmaat omhooggaan.

Doe gewoon wat je fijn vindt en wees gelukkig — je hebt het verdiend.

Slecht Nieuws, Dames: Gelukkige Relaties Maken Je Inderdaad Dik