Skip to Content

Soms Heeft De Vrouw Die Er Altijd Voor Iedereen Is Iemand Nodig Die Er Voor Haar Is

Soms Heeft De Vrouw Die Er Altijd Voor Iedereen Is Iemand Nodig Die Er Voor Haar Is

Als jij de vrouw bent die er altijd voor anderen is, voel je veel. Je bent diepgaand, je hart is een diepe zee en je blijft vallen voor mensen die te bang zijn om te zwemmen.

Je geeft en je geeft en je geeft; terwijl je stukjes van je papieren ziel verscheurt om iemand anders aan te wakkeren.

Je hebt verdriet. Jeetje, wat heb jij veel verdriet. Je ervaart pijn en je vraagt je af of een ander je ooit de liefde zal geven die jijzelf zo vrijelijk aan anderen geeft, je vraagt je af of er een moment zal aanbreken waarop iemand je vraagt hoe het met je gaat, hoe je met alles omgaat, hoe het genezingsproces verloopt.

En wanneer dat niet gebeurt, genees je jezelf. Je vindt kracht in andere dingen dan mensen. Je vindt energie in het alleen zijn, je vindt hoop in je dromen.

Je moedigt jezelf aan, je vertelt jezelf dat je geen redder nodig hebt, dat je niemand nodig hebt om je fundering te stabiliseren. 

Maar dat heb je wel.

Want soms heeft de vrouw die er altijd voor iedereen is iemand nodig die er voor haar is. Soms voelt de vrouw die de grootste glimlach heeft de meeste pijn.

Soms gaat de vrouw die altijd de tranen van anderen wegveegt naar huis en barst ze tot in de late uren in huilen uit.

Soms moet de vrouw die iedereen om haar heen aanmoedigt horen dat ze gewaardeerd wordt, dat ze ertoe doet; soms moet zij juist worden aangemoedigd. 

Als jij dus de vrouw bent die er altijd voor iedereen is, weet dan dat je een zeldzaam hart hebt.

Weet dat je een vermogen in je hebt om de onrust in mensen te kalmeren, een prachtig talent dat rode ogen en gekwetste zielen heeft verlicht.

Weet dat je mensen hoop geeft, dat je hen inspireert door de dingen te erkennen die anderen over het hoofd zien, dat je hen het gevoel geeft dat ze gewild zijn, dat je mensen het gevoel geeft dat ze meetellen.   

Herinner jezelf er echter ook aan dat je niet onverslaanbaar bent. Je hart heeft rust nodig. Jij hebt rust nodig.

Herinner jezelf eraan dat je niet de lasten van de hele mensheid hoeft te dragen, dat je misschien niet iedereen kan redden, dat je misschien niet al het verdriet kunt wegnemen.

Herinner jezelf eraan dat je het verdient om de energie die jij in de wereld stopt zo nu en dan weer terug te geven aan jezelf. Dat jij de liefde verdient die je aan anderen blijft geven.

Herinner jezelf eraan dat je niet altijd sterk hoeft te blijven, dat jij niet altijd de redder hoeft te zijn.

Onthoud jezelf eraan dat je een mens mag zijn, dat je om hulp mag vragen; dat je niet altijd degene hoeft te zijn die jou redt. 

Soms Heeft De Vrouw Die Er Altijd Voor Iedereen Is Iemand Nodig Die Er Voor Haar Is