Skip to Content

Soulmate Vs. Levenspartner: Dit Zijn De 12 Belangrijkste Verschillen

Soulmate Vs. Levenspartner: Dit Zijn De 12 Belangrijkste Verschillen

Het is gemakkelijk om de termen soulmate en levenspartner te verwarren. Soms gebruiken mensen ze zelfs als synoniemen, ook al vertegenwoordigen ze twee verschillende aspecten van het liefdesleven.

Het meest interessante is dat je soulmate niet je levenspartner hoeft te zijn en dat je levenspartner je soulmate kan zijn of worden. Verwarrend, ik weet het.

Daarom worden hier de verschillen genoemd die je helpen onderscheid te maken tussen de twee.

Soulmate vs. levenspartner:

1. Een soulmate is iemand die je leven door elkaar schudt

Soulmate Vs. Levenspartner Dit Zijn De 12 Belangrijkste Verschillen

Soulmates komen in je leven met als hoofddoel je geest wakker te maken of om je uit je comfortzone te halen.

Soulmates zijn provocerend, dus ze veranderen je realiteit volledig. Ze laten je je grenzen testen en helpen je te ontdekken waar je echt voor staat.

Soms is dat proces pijnloos en soms is het buitengewoon pijnlijk. Hoe dan ook, deze ervaring met hen verandert je volledig.

2. Een levenspartner is iemand die je leven in balans brengt

Een levenspartner is iemand die gaandeweg een plaats voor zichzelf in je leven maakt.

Op het moment dat jouw leven al compleet is, staat hij klaar om je te veroveren.

Hij komt met het doel de belangrijkste persoon in je leven te worden en niet je hele universum. Je bent al compleet op het moment dat hij in je leven komt.

3. Een soulmate is iemand die onaangekondigd in je leven komt

Soulmate Vs. Levenspartner Dit Zijn De 12 Belangrijkste Verschillen

Hij komt wanneer je hem het minst verwacht. Hij komt gewoon je leven binnen als de gevaarlijkste en mooiste orkaan.

Je kiest je soulmate niet, je herkent hem. Hij zal degene zijn die je wereld op zijn kop zal zetten en je realiteit zal veranderen.

Jullie zielen ontmoeten elkaar op een dieper niveau.

4. Je levenspartner is iemand die je kiest

Iemand die je hart en geest synchroniseert. Dus je voelt en weet allebei dat je bij elkaar hoort.

Je blijft hem gewillig kiezen, met je hart en verstand, elke dag voor de rest van je leven.

En hij doet hetzelfde. Hij blijft jou kiezen, wat er ook gebeurt, ongeacht wat dan ook en alle anderen.

5. Een soulmate wekt je emoties op

Soulmate Vs. Levenspartner Dit Zijn De 12 Belangrijkste Verschillen

Als je bij je soulmate bent, gaan je handen zweten, worden je knieën zwak en ben je zo in de war dat je niet eens goed kunt praten.

Je voelt je alsof je in deze emotionele achtbaan zit die nooit ophoudt met draaien.

Het kan buitengewoon spannend en opwindend zijn, maar het kan ook vermoeiend zijn. Soulmates zijn onvast, dus je weet nooit waar je aan toe bent.

6. Levenspartners dragen bij aan je innerlijke rust

Zij zijn niet degenen die spelletjes spelen. Ze zeggen wat ze bedoelen en blijven trouw aan hun woorden.

Hij zal er voor je zijn door dik en dun, omdat hij het soort persoon is waarop je kunt steunen als het leven te moeilijk wordt.

Hij is degene die jouw geluk op de eerste plaats zal zetten en hij zal je niet laten twijfelen aan zijn loyaliteit of zijn toewijding.

7. Een soulmate leert je wat chemie inhoudt

Soulmate Vs. Levenspartner Dit Zijn De 12 Belangrijkste Verschillen

Met een soulmate is er deze onmiddellijke en onmiskenbare chemie. Je kunt je handen niet van elkaar afhouden. Het is alsof je op een dieper niveau tot elkaar aangetrokken wordt.

Alles gaat zo snel en je voelt alsof je lichaam in brand staat van al die lust. Het nadeel is dat je door al dat vuur gemakkelijk kunt verbranden.

8. Een levenspartner laat je zien hoe aantrekkingskracht er echt uitziet

Een levenspartner gaat dieper dan chemie; wat je voelt als je bij hem bent, is een daadwerkelijke seksuele aantrekkingskracht. Hij maakt van het vrijen een kunst.

Hij zorgt ervoor dat je verliefd bent voordat je naar bed gaat. Wat je bij hem voelt, zou je kunnen omschrijven als magnetisme.

Als je samen bent, voel je je tot elkaar aangetrokken en wanneer jullie lichamen eindelijk verbinding maken, voel je dat gevoel van verbondenheid samen met een ongelooflijke passie.

9. Je soulmate is niet per se je persona

Soulmate Vs. Levenspartner Dit Zijn De 12 Belangrijkste Verschillen

Met een soulmate voel je dat gevoel van verbondenheid zonder woorden te gebruiken, wat in het begin geweldig is.

Maar soms zijn soulmates onverenigbaar op het alledaagse niveau. Het is alsof het gevoel dat je de persoon al kent, je ervan weerhoudt een gevoel van compatibiliteit te hebben.

In het begin is langdurig oogcontact voldoende, maar na een tijdje wil je echt dat iemand diepe en open gesprekken voert.

Als je zowel een spirituele als een communicatieve verbinding kunt hebben, is dat perfect, maar zo niet, dan is je soulmate er niet voor altijd.

10. Je levenspartner is je beste vriend

Hij is uje go-to-person voor alles. Je deelt je zegeningen en je verdriet met hem, en wat er ook in je leven gebeurt, hij is de eerste persoon aan wie je het wilt vertellen.

En het beste van alles is dat hij er altijd zal zijn om het te horen.

Jullie zijn elkaars vertrouwelingen en jullie delen dit gevoel van wederzijds vertrouwen, begrip, steun en respect, waardoor jullie met het verstrijken van de jaren alleen maar meer verbonden blijven.

11. Soulmates blijven niet noodzakelijk in je leven

Ze spelen deze enorme en belangrijke rol in je leven. Ze zijn er om je een lesje te leren.

En die les is niet altijd iets wat je zou willen. Soulmates kunnen zoveel pijn toebrengen en je leven volledig verpesten.

Het is niet de bedoeling dat alle soulmates voor altijd blijven. Ze vertrekken wanneer hun rol in jouw leven is vervuld.

12. Een levenspartner is er om te blijven

Soulmate Vs. Levenspartner Dit Zijn De 12 Belangrijkste Verschillen

Hij is je jouw persoon voor altijd. Hij is er om je leven te complimenteren op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Jullie hebben de tijd genomen om elkaar te leren kennen en jullie zijn synchroon met elkaar. Er kwamen niet veel dingen plotseling; je hebt eraan gewerkt en een leven voor jullie samen opgebouwd.

Hij zorgt ervoor dat je wat wortels wilt neerleggen, trouwen en kinderen krijgen. Al met al is hij degene die zich thuis voelt en er is geen plaats waar je liever zou zijn dan aan zijn zijde.

Kortom, een soulmate is niet iemand die je kiest, maar iemand die je gaat ontmoeten.

Hij kan in je leven blijven, maar dat hoeft niet. Hij is er om je wereld op zijn kop te zetten, je uit je comfortzone te halen en je een waardevolle les te leren.

Een soulmate en een levenspartner zijn niet hetzelfde. Een levenspartner is iemand voor wie je elke dag opnieuw kiest. Iemand met wie je je zowel mentaal als emotioneel verbonden voelt.

Een levenspartner is een persoon die voor altijd blijft – degene met wie je uiteindelijk elk aspect van je leven zult delen.

Als je een relatie ontwikkelt die verder gaat dan directe chemie, opwinding, constante uitdagingen en zielsverbinding, kan je soulmate je levenspartner worden.

Een zielsverbinding is iets zeldzaams en bijna perfect, maar het is niet altijd genoeg als je geen levensverbinding hebt.

Wil je ook weten wanneer iemand niet je soulmate is? Lees dan dit artikel.

PinFlight Image