Skip to Content

11 Giftige Berichten Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden

11 Giftige Berichten Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden

Laatst stuurde hij me een sms die me woedend maakte. Nadat ik had geprobeerd elk woord dat hij schreef te ontleden, besloot ik om professioneel advies te vragen. Ik verzamelde mijn vrienden en we besproken het onderwerp van giftige berichten.

We waren het er allemaal over eens dat er een hele wetenschap van sms’en in daten zou moeten bestaan ​​en dat er bepaalde ongeschreven regels zijn die je moet leren om op deze of andere manier te begrijpen.

Er is zelfs een lijst met giftige berichten die we allemaal op een bepaald moment hebben ontvangen (en waarschijnlijk ook verzonden hebben). Dit is wat we voor je hebben gedecodeerd.

1. “Ik hoop dat je plezier hebt zonder mij ;)”

11 Giftige Berichten Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden

Dit is dus een van de meest basis giftige berichten. Je stuurt het naar je vriendje als hij zonder jou weg is om zijn nacht te verpesten.

De waarheid is dat je niet wilt dat hij plezier heeft. Eigenlijk is het laatste dat je wilt, dat hij een geweldige tijd heeft.

Je wilt dat hij medelijden met je heeft omdat hij zonder jou op stap is gegaan. Je wilt dat hij de hele nacht doorbrengt met zichzelf de schuld te geven dat hij je alleen thuis heeft gelaten.

Dat ga je hem echter niet zomaar vertellen. Toen hij je vroeg of je het erg vond dat hij de nacht doorbracht met de jongens, zei je dat je het helemaal goed vond.

2. “K”

Hier is nog een schoolvoorbeeld van passief-agressief gedrag waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken.

De waarheid die we allemaal kennen, maar weigeren hardop te zeggen, is dat er een enorm verschil is tussen het typen van ‘Oké’, ‘OK’, ‘K’ en ‘KK’.

Je hoeft geen emoji of iets anders toe te voegen; het verschil tussen een of twee letters is voldoende om je emoties te uiten.

Er is niets mis met “Oké”. Het betekent echt dat het goed gaat met alles wat er tegen je wordt gezegd. Als je een extra smiley toevoegt, is er niets giftigs aan je bericht.

‘KK’ betekent dat je het bericht hebt ontvangen. Je stuurt dit naar je vriendje als hij je vertelt dat hij onderweg is om je op te halen of dat hij klaar is met die boodschap waar jullie het over hadden.

Als je “OK” typt en aan het eind een punt plaatst, is alles vrij duidelijk; alles is verre van in orde.

‘K’ is een van de meest giftige berichten die je kan sturen. Het is koud en het stuurt de boodschap dat je niet de moeite wilt nemen om zelfs maar een fatsoenlijk antwoord te typen.

Je weigert je tijd te verspillen door uit te leggen wat er mis is of waarom je boos bent. Misschien heb je zelfs een lange alinea over je gevoelens getypt, maar alles gewist en gewoon ‘K’ gestuurd.

Dubbelzinnige giftige berichten: 3. “Ik zal je niet meer lastigvallen.”

11 Giftige Berichten Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden

Wat betekent dit? “Ik zie dat je hoe dan ook niet om me geeft, dus ik zal het niet meer proberen.” “Het is duidelijk dat je met rust gelaten wilt worden, dus ik zal niet meer bellen of sms’en.”

Als je dit giftige bericht krijgt, voelt de andere partij zich emotioneel verwaarloosd. In plaats van je dit duidelijk te vertellen, zullen ze proberen de rollen om te draaien, zodat zij degene zijn die als eerste vertrekt.

Nee, ik heb het niet over het echt verlaten van de relatie of het verbreken, dit verwijst naar het verlaten van het gesprek.

Het ergste dat je hier kunt doen, is dingen zeggen als: “Bedankt, ik heb echt wat vrije tijd nodig om mijn hoofd leeg te maken”, of op een andere manier suggereren dat je echt niet gestoord wilt worden.

Dit is een van de giftige berichten waarbij iemand vraagt om bevestiging.

Als je vriend het naar je stuurt, wil hij dat je iets zegt als: “Nee, je stoort me helemaal niet, laten we praten.”

4. “Goedenacht.”

Als je aan het einde van je dag een schattig romantisch welterusten-smsje stuurt, is dat een teken dat je aan je geliefde denkt. Je wilt dat zij de laatste persoon zijn die je een bericht stuurt voordat je de wereld van dromen betreedt.

Kortom, het verzenden en ontvangen van welterusten-sms’jes is een teken van grote genegenheid. Het kan echter ook in de categorie giftige berichten vallen.

Ben je ooit in een situatie geweest waarin iemand je halverwege een discussie ‘Goedenacht’ schreef? Of misschien een situatie waarin jij degene was die dit deed?

Het is nog lang geen nacht en ze gaan duidelijk niet slapen. In plaats daarvan betekent deze tekst letterlijk: “Ik heb geen zin meer om met je te praten, ik ben er klaar mee” (maar ik wil je niet direct zeggen dat je je terug moet trekken).

5. “Hé, weet je nog die tijd …?”

11 Giftige Berichten Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden

Dit is een van de giftige teksten die je waarschijnlijk van je manipulatieve ex zult krijgen.

Degene waarvan je zo veel hield, maar die alleen maar met je speelde. Die relatie die je nooit volledig hebt afgesloten, maar waar je nu wel min of meer van genezen bent.

Nu, maanden nadat hij uit je leven verdween, staat opeens zijn naam op je beeldscherm.

Je verwacht een verontschuldiging of iets dergelijks, maar in plaats daarvan staat er dit. Je krijgt een van die giftige berichten waarin hij je herinnert aan een geweldige herinnering die jullie samen hadden. Hoe zit het daarmee? Wat probeert deze giftige man te bereiken?

Hij wil je hart verzachten. Hij wil dat je denkt aan al die mooie tijden, in plaats van dat je je concentreert op de manier waarop hij je pijn heeft gedaan.

Zijn uiteindelijke doel is natuurlijk om je hart opnieuw te breken.

6. “Geniet van je tijd met al die andere jongens/meisjes, want ze hebben nu je aandacht.”

Je zag dat je vriendje de selfie van een meisje leuk vond of je vermoedt dat hij bij zijn vriendinnen is die je niet leuk vindt.

Natuurlijk ga je daar niet direct naar vragen. Je gedraagt je niet als een volwassen persoon die daarvoor een verklaring eist.

In plaats daarvan stuur je hem deze sms. Je maakt duidelijk dat je weet wat hij heeft uitgespookt. Niet alleen dat, je vertelt hem ook dat je niet om zijn aandacht zult strijden.

Je geeft hem aan hen zonder een vinger uit te steken, omdat je niet vindt dat hij het waard is om voor te vechten.

7. “Ik hoop dat je een goed leven hebt.”

11 Giftige Berichten Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden

Je verstuurt of ontvangt dit wanneer je uit elkaar gaat. Als je je ex het beste toewenst, ben je een vriendelijk, goedhartig persoon die geen wrok koestert tegen degenen die haar pijn hebben gedaan.

Dit is tenminste wat je zou zijn als je bedoelingen eerlijk waren. Maar we weten allemaal dat ze dat niet zijn.

Als je dit giftige bericht stuurt, probeer je de ander alleen maar te vernederen door te laten zien dat jij de betere persoon bent. Je wilt dat ze zich nog schuldiger voelen over alles wat ze je hebben aangedaan.

Je wilt dat ze denken: “Oh, ik heb dit meisje zoveel pijn gedaan, maar ondanks dat wil ze nog steeds dat ik gelukkig ben.” Wat je natuurlijk niet toevoegt, is: “… maar ik weet dat dat zonder mij onmogelijk zal zijn.”

8. “Ik hoop dat het het waard was.”

Giftige berichten van deze soort zeggen: misschien zie je het nu niet, maar mijn hart breken was het niet waard. Mij ​​verlaten voor iemand anders was de grootste fout van je leven.

Je hebt de rest van je leven om spijt te hebben van deze slechte keuze. Je zult verdrietig zijn om mij en je zult me ​​vroeg of laat missen.

Dit is wat dit soort giftige berichten eigenlijk betekenen, nietwaar?

Als je het verzendt, wil je dat de persoon die je pijn heeft gedaan, zich slecht voelt over alles wat hij je heeft aangedaan. Je bent hier in feite passief-agressief.

Een van de meest giftige berichten: 9. “Als je het zegt.”

11 Giftige Berichten Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden

Je bent het duidelijk niet eens met wat hij zegt, of je gelooft geen woord dat uit de mond van deze man komt.

Hoe dan ook, je bent niet van plan tijd of energie te verspillen aan het omgaan met hem. Je wilt niet dat hij iets uitlegt en je wilt ook niet dat jullie ruzie maken. Een uitweg is al snel gevonden in giftige berichten.

In feite betekent het: “Je praat onzin, maar ik laat je met rust, want het kan me niets schelen.”

10. “Kom langs, laten we persoonlijk praten.”

Wanneer je deze tekst ontvangt, kan dit een teken zijn dat de andere persoon een volwassen persoon is die jullie problemen persoonlijk wil oplossen.

Als we het echter over je ex hebben, verzeker ik je dat zijn bedoelingen niet zo eerlijk zijn. Deze man weet zelfs dat hij het gemakkelijker zal hebben om je te manipuleren als hij je persoonlijk ziet.

Hij zal naar je glimlachen, je waarschijnlijk gaan kussen en voor je het weet, ben je letterlijk en figuurlijk op je knieën.

Aan de andere kant heb je deze techniek waarschijnlijk ook gebruikt. Je weet dat je een fout hebt gemaakt en je bent klaar om het goed te maken.

Dus maak je alles romantisch, kleed je je leuk aan en wacht je tot hij langskomt.

Natuurlijk bespreek je zelden iets, maar ach, je hebt tenminste wat je wilde; hij is weer van jou. Giftige berichten kunnen ook heus wel effectief zijn.

11. “Stuur me nooit meer een sms!” * een half uur later * “Dus je hebt echt niets te zeggen?”

11 Giftige Berichten Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden

Wanneer je het eerste bericht verzendt, wil je degene zijn die het gesprek beëindigt. Je wilt niets met de ander te maken hebben en jij bent degene die ermee ophoudt.

Stiekem verwacht je echter dat hij je blijft sms’en. Je wilt dat hij je smeekt en het laatste wat je wenst is om met rust gelaten te worden.

Toch is dit precies wat hij doet; hij stopt met sms’en. Je kunt niet geloven dat dit gebeurt. Je giftige berichten hebben helemaal niet het gewenste effect.

Is dit echt de tijd dat deze man heeft besloten om te luisteren naar je verlangens en te luisteren naar wat je te zeggen hebt?

Is hij er echt klaar voor om je zonder slag of stoot te laten gaan? Zal hij niet op zijn minst proberen de dingen recht te zetten? Je hebt geen andere keuze dan hem aan te vallen vanwege zijn onverschilligheid.

Giftige berichten zijn niet uit te roeien

Ik zou het gelukkigst zijn als ik je zou kunnen vertellen deze spelletjes op te geven, maar ach, zowel jij als ik weten dat dat onmogelijk is in de wereld van vandaag.

Het is in ieder geval in het begin als je net een nieuw iemand leert kennen.

Als er niets anders is, hoop ik dat je een serieuze, gezonde relatie zult vinden waarin jullie allebei volledig eerlijk zullen zijn over je gevoelens en wanneer je geen giftige berichten als deze zult ontvangen of verzenden.

Tot dan, veel succes en laat de beste man (of vrouw) winnen!

Blijft hij maar giftige berichten sturen? Lees dan hier wat er gebeurt als je met een giftig persoon blijft omgaan.

PinFlight Image