Skip to Content

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

Een tweede date is misschien nog wel spannender dan de eerste. Je weet namelijk al een beetje of je interesse in elkaar hebt en daardoor staat er meer op het spel.

Je verwacht nu veel meer van elkaar. Op de tweede date moet je namelijk net zo knap, slim, grappig en gezellig zijn als tijdens de eerste keer dat jullie elkaar zagen.

Daarbij is de tweede keer dat jullie iets gaan doen ook een goed moment om wat meer van jezelf te laten zien. Alle basisdingen zijn besproken, je weet wat voor werk hij doet, welke hobby’s hij heeft en wie zijn vrienden zijn.

Op de tweede date krijgen jullie allebei de kans om wat meer de diepte in te gaan. Nu kunnen jullie de echt belangrijke dingen bespreken.

De nieuwigheid is er vanaf en als het goed is ben je ook wat minder zenuwachtig. Jullie krijgen nu allebei de kans om te laten zien hoe je echt bent.

Kortom, de tweede date is allesbepalend.

Maar hoe weet je of hij wel interesse heeft in een tweede date, wanneer moet je die plannen en wat gaan jullie doen?

De vragen zijn nog ingewikkelder dan bij een eerste date! In dit artikel hebben we daarom alles voor je op een rijtje gezet.

Op die manier ben jij goed voorbereid en kan je ervoor zorgen dat je tweede date een echt succes wordt!

Hoe weet je of het tijd is voor een tweede date?

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

Het is lang niet altijd meteen duidelijk dat een tweede date ervan zal komen. Soms vliegen de vonken ervan af, maar het is veel realistischer dat het allemaal wat rustiger verloopt.

Je zal niet de eerste persoon zijn die denkt dat alles op de eerste date goed is gegaan, terwijl de ander daar toch minder zin in blijkt te hebben.

Daarom is het goed om eerst voor jezelf te bepalen of het de moeite waard is om voor de tweede keer met iemand af te spreken.

Je voelde je op je gemak

Een eerste date is altijd een beetje ongemakkelijk, maar na de meeste gevallen is dat na een half uurtje wel over.

Soms zijn er toch dates waarbij je zelfs op het einde nog steeds met een ongemakkelijk gevoel aan tafel zit.

Het is dan belangrijk dat je je bedenkt wat voor persoonlijkheid je hebt. Als je van jezelf een persoon bent die niet snel op zijn gemak is, dan heeft het niet altijd iets met je date te maken.

Ben je daarentegen iemand die op ieder feestje altijd als eerste met alle onbekenden aan het praten is, dan zit het waarschijnlijk anders.

Probeer dus altijd eerst om te achterhalen waar je ongemakkelijke gevoel vandaan kwam en bedenk dan of je interesse hebt in een tweede date.

Er vielen geen ongemakkelijke stiltes

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

Soms heb je eindelijk die date gescoord met de persoon waar je al tijden een oogje op hebt, maar kom je erachter dat het totaal niet soepel loopt tussen jullie.

Je hebt je misschien al die tijd gefocust op zijn uiterlijk of zijn prestaties, waardoor het je nog niet was opgevallen hoe saai hij eigenlijk is.

Tijdens de eerste date hadden jullie elkaar zo weinig te vertellen dat er regelmatig ongemakkelijke stiltes vielen.

Bedenk je ook hierbij goed waar dat door kwam. Ben je van jezelf een verlegen persoon en was je zo zenuwachtig dat je dichtklapte?

Of zijn jullie gewoonweg niet zo’n goede match en hebben jullie allebei iemand met een andere persoonlijkheid nodig?

Je hebt tijdens de eerste date niet op je telefoon gekeken

Vandaag de dag is het een zeldzame gewaarwording als iemand niet de hele avond lang naar een blauw scherm zit te staren.

Voor mij persoonlijk is het al snel afgelopen als mijn date meer interesse heeft in zijn Instagram stories dan in mij.

Voor mij betekent dat namelijk dat ik waarschijnlijk niet interessant genoeg ben en dat geldt ook andersom. Als ik liever met mijn telefoon bezig ben, kan mijn date me niet genoeg vermaken.

Is daarentegen jullie eerste date voorbijgevlogen zonder dat je ook maar één keer naar je telefoon hebt gegrepen? Dan is het duidelijk dat je zeker voor een tweede date moet gaan.

Jullie date was overduidelijk interessant genoeg en je kan ervan uitgaan dat hij genoeg in huis heeft om je af te leiden.

Je hebt interesse

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

Bij een geslaagde eerste date word je achtergelaten met een gevoel van opgewondenheid. Deze persoon is voor jou zo interessant, dat je meer over hem te weten wil komen.

Je kan niet wachten om meer van zijn verhalen te horen en je hebt het idee dat er nog een hele kant van hem is die je graag wil ontdekken.

Dat is een heel goed teken. Als je oprecht nieuwsgierig bent naar de ander, betekent dat dat je wil investeren om hem beter te leren kennen.

In dat geval was een eerste date nog maar het begin en is een tweede date verplicht. Het zou oneerlijk zijn voor jullie toekomstige kinderen om nu al op te geven.

Heb je daarentegen niet echt de moeite gedaan om de ander beter te leren kennen? Dan heb je je interesse in hem al verloren en is het zeker niet de moeite waard om een tweede date in te plannen.

Er was aantrekkingskracht

Het klinkt misschien een beetje oppervlakkig, maar in een succesvolle relatie moet je natuurlijk wel tot elkaar aangetrokken zijn.

Je gaat met iemand op een eerste date omdat je op zoek bent naar meer dan een vriendschap en aantrekkingskracht is daarbij onmisbaar.

Het kan natuurlijk altijd nog later komen, maar in de regel is aantrekkingskracht een natuurlijk instinct. Je lichaam weet binnen drie seconden of jij wel of niet tot iemand aangetrokken bent.

Ga in dit geval dus uit van je gevoel. Het is er wel, of het is er niet en vaak zit er niet echt iets tussenin.

Het is aan jou of je hem nog een kans gaat geven of dat je er voor kiest om geen tweede date te plannen.

Hoe stel je een tweede date voor?

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

Het plannen van een tweede date is het tweede moeilijke vraagstuk dat je moet overwinnen.

In de eerste plaats wil je natuurlijk niet te opdringerig zijn en meteen na de eerste date vragen of er nog een tweede in zit.

Daarnaast wil je ook niet eindeloos lang wachten om iemand nog een keer mee uit te vragen.

Er zijn drie dingen die je kan doen:

Stel meteen een tweede date voor

In dit scenario trek je de stoute schoenen aan en vraag je meteen na afloop van jullie eerste date of hij misschien zin heeft om nog eens af te spreken.

Het voordeel hiervan is dat je meteen weet waar je aan toe bent en dat je niet hoeft te wachten tot hij contact met jou opneemt.

Aan de andere kant hebben jullie meteen na de eerste date niet genoeg tijd om even rustig na te denken.

Soms wil je na de eerste date even nadenken wat je ervan vond en of deze persoon wel echt bij je past.

Zelfs als hij de liefde van je leven blijkt te zijn, komt dat besef niet altijd meteen. Bij de ene persoon gaat dat gewoon wat minder spontaan dan bij de ander. Dat is helemaal niet erg.

Wacht tot de ander het voorstelt

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

Als je een beetje verlegen bent, kan je ook wachten tot de ander voorstelt om op een tweede date te gaan.

Het voordeel hiervan is dat je niet de kans loopt dat je wordt afgewezen. Daar staat tegenover dat je wel even in spanning moet afwachten.

In het ergste geval zijn jullie allebei heel erg verlegen en zitten jullie allebei te wachten tot de ander een tweede date voorstelt.

Denk ook vooral niet dat het altijd de man is die de tweede date moet voorstellen. We leven inmiddels in de 21ste eeuw en mannen vinden het juist superleuk als de vrouw het initiatief neemt.

Wacht een paar dagen

Bij dit scenario geef je jezelf en je date even de tijd om na te denken. Daarbij kom je ook niet te opdringerig over. In sommige gevallen is dat heel fijn, maar er zitten zeker een paar risico’s aan.

Je date kan bijvoorbeeld het idee krijgen dat je geen interesse hebt. Daarmee creëer je een soort onzekerheid die ervoor kan zorgen dat hij niet meer zo makkelijk ‘ja’ zegt tegen een tweede date.

In zijn hoofd is het hele idee namelijk al afgesloten. Als jij dan onverwachts toch een tweede date voorstelt, kan het zijn dat hij niet meer weet hoe hij moet reageren.

In een reflex kan hij dan ‘nee’ zeggen, omdat hij zich daar al op had voorbereid.

Denk dus goed na voordat je deze tactiek gaat uitproberen. Je kan er ook voor kiezen om eerlijk tegen je date te zeggen dat je eerst een paar dagen wil nadenken.

Signalen dat een tweede date er niet van gaat komen

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

Nu je eenmaal voor jezelf hebt besloten dat je graag een tweede date wil plannen, ligt de bal bij de ander.

In dit proces kan je niet veel anders doen dan afwachten. Natuurlijk zijn er altijd een paar signalen waaraan je kan opmaken waar je aan toe bent.

Als je een van deze signalen bij je date signaleert, bestaat er een kans dat er geen tweede date gaat komen.

We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet:

1. Je hoort opeens niks meer

Voor jullie eerste date gingen de berichtjes in hoog tempo over en weer, maar nu is het opvallend stil.

Je weet waarschijnlijk ook wel dat dit geen goed teken is. De kans is groot dat hij een laf persoon is die niet eerlijk tegen je durft te zeggen dat hij toch geen interesse heeft.

In plaats daarvan kiest hij ervoor om het contact tussen jullie te laten verwateren. De vraag is nu wat jij gaat doen.

Je kan hem op de man af vragen wat er aan de hand is, maar je kan ook zijn spelletje meespelen en ook niks meer laten horen.

In het eerste geval moet je je kwetsbaar opstellen omdat je laat zien dat jij wel interesse in hem had. Wanneer je het spelletje meespeelt is het een stuk veiliger, omdat laat je zien dat een tweede date wat jou betreft ook niet nodig is.

Bedenk je maar zo, je bent veel beter af zonder een vent die niet eens de moed kan verzamelen om jou te vertellen hoe het zit.

2. Hij kan zich niet meer alles herinneren

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

Het is natuurlijk heel gezellig om tijdens een date samen wat te drinken en het kan ook goed helpen tegen de zenuwen. Het gevaar als je te veel drinkt is dat het kan gebeuren dat een van jullie opeens vergeetachtig is.

Misschien heeft hij wel totaal geen idee meer van wat jullie precies besproken hebben. Misschien heb je zelf iets gênants gedaan of weten jullie allebei niet meer precies hoe de date verlopen is.

Nu zitten jullie op het punt dat jullie geen idee hebben of een tweede date een goed idee is. De kans is groot dat die er niet van gaat komen.

Het feit dat jullie liters alcohol nodig hebben om het een beetje leuk te hebben samen is geen goed teken. Anders is er nog de optie dat hij niet aan zijn dronken avontuur herinnerd wil worden.

Houd het tijdens de eerste date dus altijd netjes om dit soort problemen te voorkomen!

3. Hij was je tijdens de hele eerste date aan het vergelijken

Het is fijn als een man weet wat hij wil, maar dat kan ook te ver gaan. Hoorde je tijdens de hele date: ‘Ik ben op zoek naar iemand die dit of dat?’, dan moet je zo snel mogelijk alle contact verbreken.

Deze man is alleen maar op zoek naar het perfecte plaatje en dat kan twee dingen betekenen.

In het eerste geval ben jij het niet en zoekt hij toch iemand die sportiever is, meer dezelfde interesses heeft of op een ander vlak totaal anders is dan jij.

In het tweede geval zal hij wel met je op een tweede date gaan. De valkuil is dat hij je vervolgens net zo lang zal proberen te veranderen totdat je wel in dat perfecte plaatje past.

Dat moet je als sterke vrouw niet willen. Jij verdient iemand die je leuk vindt zoals je bent, niks meer en niks minder.

4. Je bent niks over hem te weten gekomen

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

Er is een bepaald soort man die er super goed in is om wel een hele date lang gezellig te kletsen, maar van wie je aan het einde van de avond nog steeds niks weet.

Als je terugdenkt aan jullie eerste date, weet je dat jullie veel hebben gepraat. Maar als een van je vriendinnen na afloop een aantal persoonlijke vragen over hem stelt, heb je daar helemaal geen antwoord op.

Je komt tot de conclusie dat je in die paar uur precies niks over hem te weten bent gekomen. Dat kan zijn omdat hij heel verlegen is.

De kans is ook groot dat hij gewoon niet genoeg interesse in je had om al die informatie met je te delen.

In plaats daarvan hield hij het gesprek oppervlakkig en probeerde hij persoonlijke vragen zo veel mogelijk te ontwijken.

Dus, heeft hij tijdens de eerste date helemaal niks losgelaten over zichzelf? Dan bestaat er zeker een kans dat die tweede date er niet van gaat komen.

5. Je hebt je niet zo goed gedragen

Tijdens de eerste date ben jij niet de enige die aan het beoordelen is. Je date is net zo goed aan het evalueren of jij leuk genoeg bent voor een tweede date.

Als je zenuwachtig bent, kan het dat je je iets anders gedraagt dan je normaal zou doen.

Misschien probeerde je je onzekerheid te verbergen en kwam je daardoor juist super arrogant over. Of praatte je alleen maar over jezelf en heb je niet de moeite genomen om ook wat interesse in je date te tonen.

Gaf je genoeg fooi aan de bediening? Had je het alleen maar over dingen die alleen jij interessant vindt? Heb je genoeg vragen gesteld aan je date?

Denk dus eens goed na over jouw gedrag tijdens de eerste date en hoe dat kan overkomen op de ander.

Waarom de tweede date veel belangrijker is dan de eerste

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

Tegenwoordig is daten heel lastig. Iedereen heeft via Tinder of andere dating apps meerdere opties openstaan. Daardoor neemt niet altijd iedereen de tijd om goed te daten.

In plaats van iemand na een niet zo’n succesvolle eerste date een nieuwe kans te geven, kiezen de meeste mensen ervoor om een nieuwe date uit te kiezen.

Dat is een heel slecht idee, want een tweede date is zo veel belangrijker dan een eerste.

Tijdens de eerste date sta je namelijk nog bol van de zenuwen. Het kan zijn dat je daardoor heel anders overkomt dan je werkelijk bent.

Daarbij moet je niet te snel te veel willen. Je wordt niet net als in de film meteen verliefd, dat heeft soms gewoon even tijd nodig.

Er zijn tal van voorbeelden van stelletjes die tijdens de eerste date niet meteen de vonken voelden, maar die nu toch al jarenlang samenzijn.

Het is niet eerlijk tegenover jezelf, en ook niet tegenover de ander, om na de eerste date meteen al dit soort scherpe conclusies te trekken.

Soms heeft het tussen jullie gewoon even de tijd nodig om op te bloeien. Het is erg zonde om dat weg te gooien omdat je kortzichtig bent.

Een goed advies voor een tweede date is dus: bij twijfel altijd doen. Het ergste wat je kan overkomen is dat je een paar uur wat gaat doen met iemand die je toch niet zo heel leuk vindt.

Daar staat tegenover dat je ook je ware liefde kan mislopen doordat je hem nooit die tweede date hebt gegund.

Op de tweede date krijgt de ander de kans om echt te laten zien wie hij is. Misschien kan hij jouw hart alsnog veroveren.

Pas dan heb je een goed beeld van iemand en daarna kan je weloverwogen keuzes gaan maken.

Hoe pak je een tweede date aan?

Alles Wat Je Moet Weten Over Jullie Tweede Date

De eerste date is vaak heel basic. Jullie kennen elkaar nog niet zo goed en daarom kiezen jullie voor een neutrale activiteit.

Vaak gaan jullie samen iets drinken of eten. In ieder geval is er altijd een setting waar er genoeg ruimte is om veel met elkaar te praten.

Voor de tweede date kunnen jullie het veel interessanter maken. Het is daarbij belangrijk dat je goed nadenkt over wat hij op de eerste date heeft gezegd.

Stel bijvoorbeeld dat hij heeft verteld dat hij van kunst houdt, dan kan je die kans grijpen om een aan kunst gerelateerde tweede date te plannen.

Dat geldt eigenlijk voor alles. Als hij van sport houdt, kunnen jullie iets sportiefs gaan doen en ga zo maar door.

Je kan tijdens de tweede date ook goed scoren door terug te komen op onderwerpen die jullie tijdens de eerste date hebben besproken.

Denk dus nog een keer goed na over wat hij allemaal heeft gezegd. Je kan bijvoorbeeld vragen of de situatie op zijn werk verbeterd is. Of vraag nog eens naar die ene vriend waar hij over vertelde.

Op die manier laat je aan hem zien dat je interesse in hem hebt. Hij weet dat je aandachtig hebt geluisterd tijdens jullie eerste ontmoeting.

Het is een kleine moeite, die extra attent is. Er zijn maar weinig mannen die hier niet van onder de indruk zullen zijn.

PinFlight Image