Skip to Content

Waarom Daten Een Uitdaging Kan Zijn Als Je Angsten Hebt

Waarom Daten Een Uitdaging Kan Zijn Als Je Angsten Hebt

Ik hou meer van hem dan van wat dan ook in deze wereld, maar soms is daten een uitdaging. Ik vraag mezelf vaak af hoe het zo moeilijk kan zijn om met iemand te daten die zo perfect is. Wat is er mis met mij? Blijft dit gevoel voor altijd?

We kennen elkaar al jaren, maar we zijn pas onlangs begonnen met daten. Helaas had de timing iets beter gekund. Ik begon een jaar geleden met angst te worstelen en het gaat maar niet weg.

Ik zou zelfs kunnen zeggen dat het mijn beste vriend is. Wat ik ook doe, het is er altijd. Of dat is tenminste wat het me wil laten geloven. Ik denk niet echt dat angst een goede vriend is. Als je het mij vraagt, maakt het mijn leven alleen maar moeilijker.

Ik heb geprobeerd ertegen te vechten, maar de dingen veranderen niet. Mijn angst denkt dat het me alleen beschermt en dat er niets mis is met de manier waarop het me behandelt.

Ik leer ermee leven, maar ik hoop dat we op een dag uit elkaar zullen gaan.

Ik hoop dat het erachter komt dat ik het zonder kan overleven. Of in ieder geval dat het de schade die het aanricht zal achterhalen. Ik had vroeger zo’n geweldig leven, en nu is zelfs uit bed komen moeilijk. Je kunt je dus wel voorstellen dat daten een uitdaging is.

Zo realiseerde ik me dat angst veel te maken heeft met waarom ik het gevoel heb dat daten een uitdaging voor me is. En eerlijk gezegd denk ik niet dat het alleen voor mij moeilijk is, maar ook voor mijn partner. Ook al zou hij het nooit toegeven.

Laat me je iets vertellen over onze relatie. Zie je, het is geen standaard die uit twee personen bestaat. Het heeft twee mensen en nou ja, mijn angst die als een derde wiel van onze relatie is en meer bij ons is dan we zouden willen.

Geloof me, het is veel erger dan ik het beschrijf, maar ik hou er niet van om onbeleefd te zijn. Dus ik zal proberen uit te leggen wat het met me heeft gedaan waardoor ik zo moeilijk in de omgang was en waarom daten een uitdaging is.

Zie je, mijn angst vertelt me ​​altijd dat ik dingen moet overdenken. Dat is wat daten een uitdaging maakt.

Waarom Daten Een Uitdaging Kan Zijn Als Je Angsten Hebt

Dus een paar dagen geleden probeerde ik dit nieuwe TikTok-filter dat je zou moeten vertellen wat je vriendje op dit moment aan het doen is. Er stond dat hij op een date was.

Hoewel ik wist dat het gewoon een stomme filter was dat elke keer dat je een nieuwe video opneemt iets anders laat zien, verscheen er angst en zei dat ik me er zorgen over moest maken.

Dus dat deed ik, en ik concludeerde dat het misschien een teken uit het universum was dat me vertelde dat mijn vriend niet op zijn universiteit was, maar in een restaurant met iemand waarvoor daten niet een uitdaging is. Lunchen met een meisje dat knapper, slimmer, interessanter en minder veeleisend was dan ik.

Toen hij thuiskwam van zijn colleges (of in mijn hoofd, van zijn date) en me sms’te, merkte hij meteen dat er iets mis was. Ik wilde hem er niets over vertellen, want diep van binnen wist ik dat het nergens op sloeg.

Maar iets deed me erover nadenken en mijn hele humeur veranderde. Ik wilde zijn dag niet verpesten, dus hield ik me stil en zei dat ik gewoon moe was. Hij kent me echter goed en hij kwam erachter dat ik iets overdreef wat hem verdrietig maakte.

Angst deed me ook geloven dat er niemand op deze wereld is die echt om me geeft. Wie wil er nu met iemand voor wie daten een uitdaging is?

Dat iedereen er is omdat ze zich vervelen, iets van mij nodig hebben, of bij mij willen zijn tot ze iemand beter vinden.

En hoe vaak mijn vriend me ook vertelt dat hij van me houdt, ik heb nog steeds elke dag geruststelling nodig. Als ik hem dan vraag: ‘Hou je van me? Zou je nog steeds van me houden als ik voor altijd zo blijf? Hou je van me, ook al ben ik altijd verdrietig? Ik vind het vervelend dat ik hem lastigval.

Maar ik voel me ook slecht omdat ik weet dat hij zich wanhopig voelt. Hij wil me helpen, maar het lijkt erop dat, wat hij ook doet, de angst er nog steeds is en sterker is dan hij.

Ik vertel hem altijd dat zijn aanwezigheid een groot verschil maakt, maar het is moeilijk te geloven dat als hij alleen maar ziet dat ik moeite heb om iets te doen. Zelfs de dingen waar ik van kinds af aan van genoot.

Mijn hoofd is een puinhoop. Het is een constante mengeling van zorgen maken over mijn eigen gevoelens, maar ook zorgen maken over hoe ik hem laat voelen.

Ik wil dat hij gelukkig is en bij iemand is die hem beter kan laten zien hoeveel ze om hem geeft en van hem houdt. Dat daten een uitdaging is hoeft ons niet in de weg te staan.

Tegelijkertijd wil ik hem niet laten gaan. En hij wil me niet verlaten. We houden meer van elkaar dan van wat dan ook, maar ik geef mezelf constant de schuld dat hij zijn dagen vol zorgen om mij maakt. Soms denk ik er wel eens over na of ik hem moet laten gaan.

Alles wat ik wil is niets meer dan hem de gelukkigste man ter wereld maken. Dus een paar dagen geleden besloot ik dat ik mijn best zal doen om onze relatie te redden. Ik weet dat dat iets is dat ons allebei gelukkig zal maken.

Ja, het is moeilijk en angst lijkt te krachtig. Maar er zit ook een kracht in mij, en met zijn liefde zal ik die eruit kunnen halen. Ik wil mijn leven er niet meer door laten beheersen. En als je jezelf herkent terwijl je dit leest, dan wil ik dat je weet dat jij het ook kunt!

Het is soms moeilijk om te daten als je vaak angstig bent. Het is ook moeilijk om met iemand te zijn als daten een uitdaging is. Maar ware liefde kan winnen. En ik hoop dat ik op een dag kan zeggen dat angst niet langer mijn vriend is, maar gewoon iemand die ik vroeger kende.