Skip to Content

Stop Met Het Daten Van Opknappers! Van Zijn Potentieel Houden Is Het Ergste Wat Je Voor Jezelf Kunt Doen

Stop Met Het Daten Van Opknappers! Van Zijn Potentieel Houden Is Het Ergste Wat Je Voor Jezelf Kunt Doen

Heb je ooit iemand willen veranderen? Vond je de persoon leuk die hij of zij in de toekomst kon worden als ze iets zouden veranderen? Wees eerlijk tegen me, heeft een van je exen geprobeerd om je drastisch te veranderen, zodat je perfect in zijn wereld kon passen? Helaas moet ik je een warm welkom in de wereld van opknappers wensen.

Herinner je je al die tienerfilms waar we geobsedeerd door waren? Een paar vrienden gingen op de middelbare school een weddenschap aan en de populairste man was plotseling in de grootste nerd geïnteresseerd.

Hij zou haar een make-over geven en haar helpen om het mooiste meisje van de school te worden. Of het meisje dat ieders droom was, besloot om een van de nerds te veranderen omdat ze zijn potentieel zag.

Het werd met de tijd een beetje een cliché, en we hebben geleerd dat ze samen zullen eindigen. Maar er was iets interessants aan die films. We waren er vanaf het begin verslaafd aan en het kon ons niet schelen dat we al wisten wanneer de plotwending zou plaatsvinden en hoe het einde eruit zou zien.

Is het mogelijk dat je hetzelfde met deze opknapper fase in je leven probeert te doen? Misschien hoop je op je nog lang en gelukkig leven met de man die je naar je eigen behoeften of een aantal normen die de samenleving ons oplegt verandert?

Wat de reden ook is, geloof me, dat moet je niet doen. Je moet stoppen met daten het daten van opknappers, omdat je eigenlijk voor alles valt wat hij zou kunnen zijn, maar niet voor wie hij nu is. Je wordt verliefd op het idee van iemand, en als je dat eenmaal beseft, dan is het misschien te laat.

Mensen die niet willen veranderen, kunnen niet worden veranderd, dat zijn feiten. Je denkt misschien dat hij er klaar voor is, en dat hij graag het feit accepteerde om je vriendje te zijn. Maar hij heeft zich niet vrijwillig aangeboden om jouw project te worden. Ik bedoel, heb je hem naar die ‘verbeteringen’ gevraagd die je in gedachten hebt?

Dat dacht ik al. Wanneer je besluit om zijn gedrag, outfit en levensstijl in het algemeen te veranderen, zonder het met hem te overleggen dat je dat kunt doen, dan manipuleer je hem. Ja, dat lees je goed. Zou je het geen manipulatie noemen als hij hetzelfde met jou zou doen?

Je zou hem waarschijnlijk zeggen om uit je buurt te gaan en alle problemen op te lossen die hij met zichzelf heeft. Dan zou je hem vervloeken, omdat hij een idioot is, en je zou jezelf ervan overtuigen dat er iemand is die van je zal houden zoals je bent.

Sommige mannen hebben echter echt geen idee van het leven. Die volwassen mannen weten nog steeds niet wat ze in het leven willen. Zijn moeder doet waarschijnlijk nog klusjes en legt zijn kleren voor de volgende dag klaar. Als je dat soort man ziet, zet het dan op een lopen, probeer hem niet te veranderen.

Je zult uiteindelijk een kind opvoeden dat niet van jou is, en hij zal al je energie aftappen. Er zal niet genoeg tijd zijn voor je hobby’s, en je zult zeker niet meer in staat zijn om uit te gaan met je vrienden. Eerlijk gezegd, is dat alleen vanwege je opknapper.

Niemand uit je omgeving wil hem elke keer zien als ze met je afspreken. Dus nee, hij hoeft je niet als een zielige pup of pasgeboren baby te volgen. Hij kan voor zichzelf zorgen en alleen thuis blijven of met zijn vrienden uitgaan.

Misschien zullen zijn vrienden je ook niet leuk vinden, omdat je wanhopig probeert om hun beste vriend te veranderen. Waarom ben je bereid om je tijd en energie aan iemand anders te besteden in plaats van aan jezelf? Probeer te stoppen met dat te doen…

Ik weet dat het geen fluitje van een cent zal zijn om deze gewoonte te laten vallen om die jongens te zoeken die veranderd moeten worden, maar je moet het voor je eigen bestwil doen. Als je voor hen blijft kiezen, dan geef je jezelf langzaam op, en dat is niet wat je wilt.

Verliefd zijn op je perceptie van iemand is erger dan wat dan ook. Je zult hartzeer van al die mannen die van vlees en been zijn gemaakt overleven, maar hoe kun je van iets denkbeeldigs genezen?

Hij zal niet aan je verwachtingen voldoen en eerlijk gezegd is de kans groot dat hij er niet in zal slagen de persoon te worden die je wilt dat hij is. Zelfs als hij er op wonderbaarlijke wijze in slaagt om dit te doen, dan kunnen er twee dingen gebeuren, en geen van beide is iets waar je naar uitkijkt.

Het eerste wat er kan gebeuren is een beetje triest om dat te zeggen. Wanneer je hem een upgrade hebt gegeven, dan kan je opknapper concluderen dat hij je niet meer nodig heeft. Hij zal waarschijnlijk denken dat hij nu misschien elk meisje kan krijgen dat hij wil, en nou ja, je vond hem in de eerste plaats niet echt leuk.

Het tweede is naar mijn mening nog erger voor je. Je zult teleurgesteld worden. Misschien is het omdat als je klaar bent met hem te veranderen, hij niet meer interessant is. Of hij bleek gewoon niet de man te zijn die je je had voorgesteld dat hij zou zijn.

Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat ik hier als een worst-case scenario zou aanwijzen. Dus, ik ga je gewoon voor je eigen bestwil vragen om te stoppen met het daten van opknappers. Op de een of andere manier zul je gekwetst raken en zelfs niet meer in de liefde geloven.

De man die perfect voor je is, zal vroeg of laat je pad kruisen, heb gewoon geduld. Wanneer je hem ontmoet, zul je niet de drang voelen om hem te veranderen. Hij zal namelijk precies het type man zijn dat je nodig hebt in je leven.

Het is mogelijk dat hij niet alle vereisten van je lijst afvinkt. Maar dat is waar de schoonheid ligt – in de imperfecties. Jullie zullen onvolmaakt perfect voor elkaar zijn. Als dat niet iets is om naar uit te kijken, dan weet ik het niet meer.