Skip to Content

Moet Je Jezelf Veranderen Omdat Je Te Behoeftig Bent?

Moet Je Jezelf Veranderen Omdat Je Te Behoeftig Bent?

Hoe vaak heeft iemand je ‘te behoeftig’ genoemd? Of we het nu over vriendschappen, familierelaties of die romantische relaties hebben, ik durf te wedden dat je deze woorden iets vaker hebt gehoord dan je zou willen toegeven. Maak je geen zorgen, ik ben hier niet om je te veroordelen, vooral omdat ik ook zo ben genoemd.

Wat betekent het überhaupt om ‘te behoeftig’ te zijn en waarom zou je jezelf rehabiliteren voor iets wat je hebt gedaan? Deze vreemde samenleving van ons heeft ons een aantal normen opgelegd en al onze relaties vooraf gedefinieerd. Wat als ik niet volgens die regels wil leven?

Wat als mijn definitie van leven, liefde of vriendschap geen specifieke richtlijnen bevat over hoe de andere persoon moet worden behandeld? We hebben niet dezelfde behoeften en waarden, dus waarom zouden we proberen in het kader te passen als we op moeten vallen en de diversiteit van de wereld moeten vieren?

Behoeftig zijn heeft voor ons allemaal een andere definitie. De manier waarop je je ten opzichte van je partner gedraagt, hangt heel erg af van je liefdestaal en de manier waarop je eerder bent behandeld. We zijn allemaal eerder gebroken geweest, maar het hoeft niet om romantische relaties te gaan.

Je ouders hebben je leven het meest beïnvloed, daar bestaat geen twijfel over, maar ik zeg niet dat ze volledig verantwoordelijk zijn. Al je interpersoonlijke ervaringen hebben je gevormd tot wie je vandaag bent, met al je ondeugden en deugden.

De manier waarop je omging met hartzeer en de kwaliteit en duur van je genezingsproces spelen ook een grote rol. Wat in deze jaren van jezelf vinden normaal werd voor jou is zeker niet hetzelfde normaal voor mij. Daarom is communicatie de sleutel tot gezonde relaties.

Je moet je partner openlijk uitleggen wat je van hem verwacht en nodig hebt (en omgekeerd natuurlijk ook). Alleen op die manier kom je niet als ‘te veel’ of ‘te weinig’ over. Je zult vanaf het begin weten wat je ‘plichten’ zijn als vriendin, en hij zal weten dat je van tijd tot tijd geruststelling nodig hebt.

Moet je jezelf rehabiliteren omdat je te behoeftig bent? Het antwoord is een eenvoudig, drie-letterig woord – nee. Als hij de juiste voor je is, kom je nooit over als behoeftig of aanhankelijk. Je zult niet bang zijn dat je partner je zal verlaten voor iemand die beter is, omdat jij de perfecte voor hem bent.

Als hij niet de man van je dromen is, wat je ook doet, dan zul je nooit goed genoeg zijn. Hij zal je constant de schuld geven dat je hem hebt verstikt, dat je hem geen tijd voor zichzelf hebt gegeven. En zelfs dat je grenzen in een relatie hebt gesteld.

Wat je ook doet, hij zal nooit tevreden zijn met de hoeveelheid liefde en genegenheid die je hem geeft. Maar ga geen genoegen nemen, want je verdient zoveel meer. Je bent niet naar deze wereld gestuurd om gevormd te worden op basis van de behoeften van iemand anders.

Vier alles wat je bent en accepteer jezelf volledig. Stop met jezelf aan te passen om de perfecte vrouw te zijn, want dat ben je al. Je zult een man ontmoeten die al je imperfecties zal omarmen en er van zal houden.

De juiste man zal aan al je behoeften voldoen. Hij zal volledig begrijpen wanneer je extra lange knuffels nodig hebt. En hij zal niet klagen als je hem belt om zijn stem te horen, want het begon fysiek pijn te doen hoeveel je hem mist.

Hij zal aan je zijde blijven, wat er ook gebeurt, en hij zal tijdens stormen je hand niet loslaten. Als je iemand nodig hebt om gewoon naar je tirade te luisteren, dan hoef je het hem niet eens te vragen omdat hij er al zal zijn.

Als je je niet goed voelt, dan kun je er altijd op rekenen dat hij als eerste aan je deur verschijnt en je soep en vitamines brengt. Hij zal meespelen met je gekke ideeën wanneer je hem wilt kussen op het exacte moment dat de lente of winter op je deur klopt.

Het beste deel daarvan? Hij zal al je eigenaardigheden aanbidden, en hij zal je nooit behoeftig noemen. De man die de perfecte man voor je is, zal weten hoe je je speciaal kunt voelen. Hij zal ook een paar kaarten achter de hand hebben om die mooie glimlach op je gezicht te toveren, nadat je uren hebt gehuild.

Je perfecte iemand zal op de juiste manier van je houden. Hij zal het nooit nalaten om het te laten zien. Er zal nooit ruimte zijn voor twijfels of vermoedens. En hij zal je dagelijks controleren, ook al heb je er niet om gevraagd. Wat vroeger ‘behoeftig’ was voor anderen, zal voor hem ‘precies de juiste hoeveelheid’ zijn.

Hij zal niet klagen als je hem op sommige dagen meer ‘lastigvalt’. En hij zal begrijpen wanneer je alleen moet zijn. Maak je geen zorgen, schat, als je eenmaal de juiste man voor jezelf hebt gevonden, dan zul je het weten. Je hele lichaam zal het weten en je hart en geest zullen het over hem eens zijn.

Voor de eerste keer hoef je jezelf niet af te vragen of je te behoeftig bent. Je zult er zeker niet aan denken om jezelf te rehabiliteren. Je hebt de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn en zo vaak te veranderen als je wilt. Er is namelijk eindelijk iemand die echt van alle versies van jou zal houden.