Skip to Content

Hoe Kun Je Er Voor Jezelf Zijn Als Iemand Die Giftig Is Weer Contact Opneemt?

Hoe Kun Je Er Voor Jezelf Zijn Als Iemand Die Giftig Is Weer Contact Opneemt?

Hoeveel problemen heb je tijdens die giftige relatie ondervonden die je probeert achter je te laten? Je hebt jezelf beloofd dat je niet teruggaat en dat, hoe volhardend hij ook is als hij weer contact opneemt, je er niet meer in zult trappen. Maar hij heeft opnieuw contact opgenomen…

Hoewel je dacht dat je wonden volledig genezen waren, bewees één berichtje dat je ongelijk had. Het was meer dan genoeg voor je om zijn naam op je scherm te zien, en het scheurde je weer helemaal uit elkaar. Die hechtingen die je hebt gebruikt waren niet sterk genoeg om iets tegen te houden dat je niet zag aankomen.

Dus hoe kun je er op deze momenten voor jezelf zijn? Is er een geheim recept over hoe je je moet gedragen als iemand die giftig is weer contact opneemt omdat hij deel uit wil maken van je leven? Hier zijn enkele tips die ik je kan geven en ik hoop dat ze nuttig zullen zijn.

Wat moet je doen als een giftig persoon weer contact opneemt?

1. Leer hoe je grenzen kunt stellen met jezelf

Ik begrijp dat je het gedrag van de ander niet onder controle kunt houden, maar die van jezelf wel. Je kunt hem of haar niet stoppen om zo vaak als ze willen contact met je op te nemen, maar beantwoord hun berichten niet. Negeer de oproepen of blokkeer gewoon hun nummer, zodat ze helemaal geen contact met je kunnen opnemen.

Je moet leren om grenzen met jezelf te stellen, en je moet ze respecteren. Als je de andere persoon laat zien dat je ‘nee’ precies dat betekent, dan zullen ze wel twee keer nadenken voordat ze opnieuw contact opnemen. Er zullen zeker mensen zijn die opnieuw contact met je zullen opnemen om je te laten lijden, maar geef alsjeblieft niet toe.

Alle gezonde relaties vereisen dat er bepaalde grenzen worden gesteld en gerespecteerd. Giftige mensen negeren ze echter, dus wees niet verbaasd als degene met wie je te maken hebt hetzelfde doet. Leer gewoon hoe je jezelf beter kunt respecteren en je zult geen problemen hebben.

2. Schrijf op hoe je je voelt

Het enige dat mij altijd helpt, is om mijn gedachten op te schrijven, vooral als ik me niet goed voel. Dus, als iemand die giftig is weer contact opneemt, probeer je emoties dan op papier te zetten. Misschien zal het in het begin niet gemakkelijk zijn, maar je komt er met de tijd wel.

Je bent misschien een van die mensen die hun dagboek elke dag bijhoudt, of misschien ben je dat niet. Wie weet? Als je nog geen notitieboek hebt waarin je een aantal van je dagelijkse ervaringen opschrijft, overweeg dan om dat een deel van je routine te maken.

Begin met hoe die persoon je vroeger liet voelen en beschrijf alle situaties die redenen voor je waren om ervan weg te lopen. Ga dan naar het huidige moment toen ze contact opnamen, hoe voel je je nu?

Je kunt ook de voor- en nadelen opschrijven om je kostbare tijd met die giftige persoon door te brengen. Op die manier beslis je je volgende zet nog voordat je klaar bent met schrijven. Geloof me, ik heb het meegemaakt en dit heeft me geholpen om eindelijk mijn leven van toxiciteit te zuiveren.

3. Voel je comfortabel genoeg om iemand om hulp te vragen

Voel je comfortabel genoeg om iemand om hulp te vragen. Of het nu je beste vriendin, een familielid of een professional is, aarzel niet om te praten over wat je dwarszit. Soms heb je in deze situaties iemand nodig die een stap opzij doet en er vanuit een andere hoek naar kijkt.

Hun standpunt zal je zeker helpen om alles duidelijker te zien, en je kunt misschien zelfs enkele rode vlaggen zien die je eerder niet kon zien. Dus, doe dat als je het gevoel hebt dat je het niet meer aankunt. Ik weet zeker dat het nuttig zal zijn.

4. Investeer in je mentale gezondheid

Een voortzetting van de vorige tip, aarzel niet om in je geestelijke gezondheid te investeren. Begrijp me niet verkeerd. Ik heb het hier niet over geldinvesteringen. Investeer liever je tijd en energie in het verbeteren van jezelf en er te zijn wanneer je het nodig hebt.

Ik weet zeker dat er een heleboel dingen zijn die je zou willen doen en een dozijn plaatsen die je zou willen bezoeken, dus waarom zou je genoegen nemen met het absolute minimum? Stop met weglopen van je vrijheid, en van jezelf.

Ga terug naar je favoriete hobby’s of begin nieuwe. Doe wat lichaamsbeweging en geef je lichaam die broodnodige dopamine boost. Heb vrede met jezelf en al het andere zal uiteindelijk op zijn plaats vallen. Dat beloof ik je.

5. Verwen jezelf

Last but not least, als iemand die giftig is weer contact opneemt, negeer ze dan en verwen jezelf. Ga voor een massage en ontspan je. Misschien is winkelen de beste therapie voor jou, dus doe dat. Of bel een van je beste vriendinnen en pak een kopje koffie op een plek waar je nog nooit eerder bent geweest.

Neem jezelf mee op een date, ontmoet nieuwe mensen, koop boeken of maak een wandeling door je geboortestad. Wees een toerist en let op alle kleine details die je op de een of andere manier eerder hebt gemist. Wees er voor de persoon die altijd aan je zijde staat, of het nu wel of niet stormachtig is.

Er is niemand in deze wereld die jou beter kent dan jijzelf, dus gebruik dat. Doe alle dingen waar je van droomde sinds je een klein kind was en aarzel niet om ze twee of drie keer te doen.

Laat je hart glimlachen en zet je ziel in vuur en vlam. Dans in de regen, eet junkfood, neem een rustdag – doe wat je gelukkig maakt. En stop nooit met die dingen te doen. Je verdient de wereld en je krijgt hem. Veel succes!