Skip to Content

Wanneer Je Een Man Alles Geeft En Hij Nog Steeds Het Fatsoen Niet Heeft Om Voor Je Te Kiezen

Wanneer Je Een Man Alles Geeft En Hij Nog Steeds Het Fatsoen Niet Heeft Om Voor Je Te Kiezen

Een echte man zal je nooit laten gissen naar de rol die hij zal gaan spelen in je leven. 

Een echte man zal altijd oprecht zijn over de rol die hij jou graag ziet spelen in zijn leven. 

Slechts een toxische man zal spelen met de gevoelens van een vrouw. 

Slechts een toxische man heeft het lef om het beste van een vrouw te ontvangen en haar dan te laten stikken. 

God mag weten hoeveel vrouwen al zo behandeld zijn. En God mag weten hoeveel vrouwen dit al zo vaak hebben meegemaakt. 

Alleen omdat er vrouwen zijn die hun hart op de tong dragen, alleen omdat er vrouwen zijn die bereid zijn om voor een man te kiezen en zichzelf volledig aan hem toe te wijden, is dat nog geen groen licht om hen te gebruiken en hen dan gewoon te verlaten alsof ze het onbelangrijkste in je leven zijn. 

Waar halen mannen die dit soort vrouwen verlaten het lef vandaan? En hoe kunnen zij ’s nachts slapen? 

Hoe kunnen ze rustig slapen als ze weten dat ze het hart van een vrouw hebben gebroken die hoopte om gekozen te worden, een vrouw die dat ook verdiende?

Het lafste smoesje komt altijd van mannen die niet klaar zijn om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen daden. 

Hoe vaak heb je het onzinnige “Zij wilde alles aan me geven, maar daar heb ik nooit om gevraagd!” gehoord? Dit is hoop gelul, sorry voor mijn taalgebruik.

Als hij niets van je wilde, had hij ervoor moeten zorgen dat je je daarvan bewust was. 

Als hij je niet wilde gebruiken, zoals hij beweerde, had hij niet langer je vriendelijkheid moeten aannemen, want door dat aan te nemen en alle andere dingen die je voor hem deed beloofde hij impliciet dat jullie relatie beter zou worden. 

Als een echte man je wil, zal hij dat duidelijk laten merken. Als een echte man geen interesse heeft, zal hij dat ook duidelijk laten weten en zou hij je nooit gemengde signalen moeten geven. 

Slechts een lafaard, een zielig mannetje, zou je zo lang aan het lijntje houden zonder dat hij ooit meer wil. Maar het is niet jouw schuld, want hij heeft dit spelletje al lang geleden geleerd. 

Je hebt hem je jaren geschonken. Wat er tussen jullie speelde was geen kwestie van knipper met je ogen en het is voorbij. Het was veel meer dan dat. Dagen-, weken-, maanden- en jarenlang heb je tijd en hoop in de relatie gestoken. 

Er was vaak sprake van slapeloze nachten toen je wachtte om gekozen te worden en toen er zat bewijs was dat je hem verdiende, maar zijn eindbeslissing kwam nooit. 

Je gaf hem jouw liefde.

Je gaf hem je glimlach en je lach en je hand en je hart. Je was er voor hem. 

Je kon merken als er iets mis was met hem en je wist op zo’n moment altijd wat je moest zeggen. Je was altijd bereid om hem te redden als hij bij je aanklopte, verwond door de wereld.

Wat hij ook nodig had, jij had het. Zelfs als hij soms geen idee had waar hij behoefte aan had, jij wist dat wel. 

Jij was zijn leidende ster in het leven. Jij was degene die hem hielp om te geraken waar hij nu is. Je hebt zoveel voor hem gedaan en wat kreeg je er uiteindelijk voor terug? Helemaal niets.  

Hij had er nooit om gevraagd, maar hij heeft ook nooit gezegd dat hij het niet wilde. 

Hij vroeg je nergens expliciet om, maar hij verwachtte wel dat je hem gaf waar hij behoefte aan had.

De enige reden waarom hij het nooit expliciet heeft benoemd is om een schoon geweten te houden als er iets zou gebeuren. 

Hij wilde ‘onschuldig’ zijn als je bij hem zou aankloppen met de rekening voor alle goede dingen die je voor hem hebt gedaan. 

Toen je aanklopte en meer wilde terugkrijgen, toen je hem vroeg om je te geven wat je verdiende en wat je hem al die tijd al gaf, had hij niet het fatsoen om het te geven. 

Hij had niet het fatsoen om voor je te kiezen en toen je er schoon genoeg van had, nam hij afstand door te zeggen dat hij nooit wat van je had gevraagd. Hij had er niet om gevraagd, maar hij verwachtte het verdomme wel. 

Wat wil een vrouw die zo toegewijd, getalenteerd, zo vriendelijk en liefdevol als jij is nou van zo’n zielig mannetje?

Laten we maar even eerlijk zijn. Als het zijn bedoeling was om voor jou te kiezen, zou hij allang voor je hebben gekozen. 

Als hij je wilde belonen voor je loyaliteit en voor al die momenten dat jij er voor hem was, toen niemand anders er voor hem was, voor alle momenten waarop hij zichzelf op de eerste plaats zette, zou hij dat allang gedaan hebben. Maar hij heeft het niet gedaan. 

Het ergste is dat je dit allemaal wel weet, maar je het weigert te accepteren. 

Je bent een slimme vrouw. Je hield je deze keer niet meer van de domme, maar je liet je hart en je hoop je het gevoel geven dat hij ooit je waarde zou zien en dat hij je zou waarderen voor wie je was en wat je voor hem hebt gedaan.

Je hoopte dat hij een betere man was dan hij je had laten zien en je bleef geven tot je niet meer te geven had. En toch had hij niet het fatsoen om voor je te kiezen. 

In plaats van voor jou te kiezen, besloot hij om dit niet te doen. 

Hij besloot om een lafaard en een egoïst te zijn en weigerde om zich aan je te binden. Hij wilde alle opties openhouden. Maar was iets wat je totaal niet verdiende en iets wat totaal niet geschikt was voor je. Hij hoopte stiekem dat je hem uiteindelijk zo erg zou gaan missen dat je genoegen zou nemen met minder. 

Wat hij maar niet zag is dat als een vrouw zoals jij eenmaal vertrokken is, hoeveel pijn er misschien op haar pad zal komen, ze nooit meer terug zal komen. 

Het enige wat je nu nog kunt doen, is hem laten zien wat je waard bent.

Je bent het aan jezelf verschuldigd om voor jezelf te kiezen als hij het fatsoen niet heeft. Je bent het aan jezelf verschuldigd om niet meer alles te geven aan iemand die je niet waardeert. 

Je bent het aan jezelf verschuldigd om niet meer te worden uitgebuit door een man die geen echte man is, maar een zielig hoopje. 

Kies dus voor jezelf. Kies ervoor om je eigen heldin te zijn. Kies ervoor om jezelf te redden uit de klauwen van een toxische relatie en kies ervoor om nooit genoegen te nemen met minder dan wat je verdient. 

Een vrouw als jij verdient alles en als de man die je op het oog hebt het niet aan je geeft, zorg er dan voor dan je geen interesse meer in hem hebt. Want er loopt iemand rond die jou verdient en iemand die je zal waarderen zoals je bent. 

Er loopt een echte man rond die je een plek zal geven in zijn leven. Kies er niet langer voor om niet gekozen te worden. 

Wanneer Je Een Man Alles Geeft En Hij Nog Steeds Het Fatsoen Niet Heeft Om Voor Je Te Kiezen