Skip to Content

10 Tekenen Die Laten Zien Dat Je Ex Niet Meer Terug Komt

10 Tekenen Die Laten Zien Dat Je Ex Niet Meer Terug Komt

Niks is zo verschrikkelijk als wanneer je je na een breuk blijft zitten met de vraag: Wanneer kom je ex niet meer terug?

Jullie hebben nog wel contact en daardoor krijg je gemengde signalen. Het ene moment denk je dat alles weer goed zal komen tussen jullie. Een dag later ben je juist alle hoop verloren.

Het liefst zou je het hem op de man af vragen, maar je bent bang voor het antwoord. Jij wil graag dat hij bij je terug komt, maar je bent bang dat je het verkeerde moment uitkiest.

Gelukkig zijn er een aantal signalen die aangeven dat je ex voorlopig niet bij je terug zal komen.

Om het voor jou wat gemakkelijker te maken om een antwoord op je vraag te krijgen, hebben we ze hier voor jou op een rijtje gezet.

Wanneer komt je ex niet meer terug?

1. Hij praat niet meer met je is een teken dat je ex niet meer terug komt

1. Hij praat niet meer met je is een teken dat je ex niet meer terug komt

Jullie spreken elkaar nog wel, maar alleen oppervlakkig. Wanneer jullie bijvoorbeeld hebben samengewoond communiceren jullie nog over de afhandeling van bepaalde zaken zoals het verdelen van de spullen.

Als je goed naar jullie gesprekken kijkt, merk je dat hij eigenlijk nooit echt vraagt hoe het met je gaat.
Iedere keer dat jullie wel contact hebben voelt het geforceerd. Het gesprek komt voornamelijk van jouw kant en hij initieert het nooit.

Wanneer je hem drie dagen lang geen bericht stuurt, ontvang je ook niks van hem. Dat is erg pijnlijk, omdat jij erg verdrietig bent. Je hoopt dat het hem in ieder geval nog interesseert hoe het met je gaat.

Natuurlijk vindt hij het ook niet leuk dat jij verdrietig thuis op de bank zit. Maar zijn verstand is krachtiger dan zijn hart. Hij weet dat het beter is om even niet met je te praten, omdat je anders alleen maar verdrietiger zal worden.

Mannen kunnen dat gevoel nu eenmaal veel beter uitzetten. Hij weet zeker dat hij niet meer bij je terug wil komen en daarom wil hij je geen valse hoop geven.
Daarom is dit een goed teken als antwoord op de vraag: ‘Wanneer komt je ex niet meer terug?’. Hij wil niet meer terugkomen, dus hij wil je ook niet het gevoel geven dat hij van plan is om terug te komen.

Pas op het moment dat hij beseft dat jij dit weet, zal hij weer op een normale manier met je communiceren.

Niet ieder stel dat uit elkaar is zal deze fase bereiken. Sommige exen zullen het nooit aandurven om weer op een normale manier contact te hebben.

Houd er daarbij rekening mee dat mannen haarfijn aanvoelen wanneer jij echt over hem heen bent. Ze weten het meteen als je alleen doet alsof.  

2. Zijn lichaamstaal

10 Tekenen Die Laten Zien Dat Je Ex Niet Meer Terug Komt

In een relatie ben je gewend om elkaar veel aan te raken. Dat hoeft niet altijd op een seksuele manier te zijn.

Bij een begroeting raak je bijvoorbeeld altijd even iemands arm of gezicht aan. Wanneer je bij elkaar in de buurt bent, sta je dicht bij elkaar.

Wanneer het net uit is, moeten jullie altijd even wennen aan hoe jullie lichamelijk met elkaar omgaan. In het begin is dat nog even onwennig, maar na een tijdje vinden jullie een ritme.

Als je ex niet van plan is om bij je terug te komen en wanneer jij dat duidelijk wel wil, zal het heel lang duren voordat jullie harmonie in jullie lichaamstaal vinden.

Hij denkt dat hij jou het verkeerde signaal afgeeft wanneer hij je blijft aanraken op een intieme manier.

Het antwoord op ‘Wanneer komt je ex niet meer terug?’ is dus zeker te vinden in zijn lichaamstaal.

Wanneer hij het nog een kans wil geven zal hij via zijn lichaamstaal toenadering tot je zoeken. Jullie aanrakingen worden langzamerhand steeds intiemer.

Komt je ex niet meer terug? Dan zal je merken dat hij juist steeds meer afstand zoekt. Zelfs wanneer jij hem zal proberen aan te raken, merk je dat hij daar geen behoefte aan heeft.

Wanneer je zijn hand probeert te pakken dan trekt hij hem snel weg en je knuffels worden nauwelijks beantwoord. Over een kus kan je alleen maar dromen.

Zijn lichaamstaal is erg ongemakkelijk. Je ziet dat hij niet weet hoe hij zich een houding moet geven als jij in de buurt bent.

Zelfs naast je zitten lijkt onmogelijk. In plaats van dat hij ontspannen zit, lijkt het wel alsof hij op een sollicitatiegesprek zit te wachten.

Let dus altijd goed op zijn lichaam, dat verraad namelijk meer dan je denkt!

3. Hij is met anderen bezig is een teken dat je ex niet meer terug komt

10 Tekenen Die Laten Zien Dat Je Ex Niet Meer Terug Komt

Soms is de reden van jullie breuk dat hij interesse heeft in een ander. Dat is niet altijd vanaf het begin af aan duidelijk.

Het is erg pijnlijk om er pas na een tijdje achter te komen dat je ex interesse heeft in iemand anders, al helemaal wanneer jij nog bezig bent met de vraag: ‘Wanneer komt je ex niet meer terug?’.

In sommige gevallen komt je ex niet meer terug omdat hij specifiek interesse heeft in één persoon.

Hij heeft jou verlaten om op een eerlijke manier tijd in iemand anders te kunnen investeren. Nu jullie niet meer samen zijn, richt hij al zijn energie op die ander.

De kans is groot dat hij na een tijdje een relatie met die ander zal krijgen. Het kan ook voorkomen dat hij er achter komt dat die ander toch ook niet is waar hij naar op zoek is.

Bereid je op allebei de scenario’s goed voor. Bedenk je daarbij ook dat het in allebei de gevallen kan betekenen dat je ex niet meer terug komt.

Wanneer het niet werkt met de ander, wil dat nog niet zeggen dat hij zich weer in jouw armen zal storten. Daarbij moet je dat ook helemaal niet willen.

Het kan ook gebeuren dat je ex met veel verschillende anderen bezig is. Hij heeft je dan niet verlaten voor een ander, maar wel voor het gevoel van single zijn.

De tijd die hij nu heeft wil hij investeren in zijn vrijgezellenleven en de nieuwe vrijheden die daarbij horen.

Waarschijnlijk zal hij veel uitgaan en echt zijn grenzen opzoeken. Het voordeel aan deze fase is dat hij ook weer overgaat, vaak veel sneller dan verwacht.

Je ex zal er al snel achter komen dat het gras alleen groener lijkt aan de overkant.

4. Hij richt zich op personen en dingen die jij niet leuk vond

10 Tekenen Die Laten Zien Dat Je Ex Niet Meer Terug Komt

Een ander reden voor jullie breuk kan zijn dat jullie gewoon te verschillend waren. Jullie hielden van elkaar, maar alleen als jullie samen waren.

Jij kon bijvoorbeeld totaal niet overweg met zijn vriendengroep en hij had geen goed woord over voor je werk.

Nu jullie uit elkaar zijn, heeft hij de ruimte genomen om al die dingen te doen waar hij met jou niet aan toe kwam.

Zijn band met zijn vrienden is hechter dan ooit en hij geniet ervan dat hij eindelijk kan doen wat hij al die tijd met jou gemist heeft.

Het antwoord op de vraag: ‘Wanneer komt je ex niet meer terug?’ hangt af van hoe hij deze nieuwe fase ervaart.

Er bestaat een kans dat hij er achter komt dat je gelijk had. Hij kijkt nu ook op een nieuwe manier naar zijn vriendengroep en beseft dat ze inderdaad niet perfect zijn.

De kans is groter dat hij juist beseft dat je ongelijk had. Pas nu beseft hij dat je al die tijd aan het zeuren was en dat hij veel waardevolle tijd met zijn vrienden heeft gemist.

In dat geval zal hij alleen maar meer een hekel aan je krijgen. Je kan er bijna zeker van zijn dat je ex niet meer terug komt.

Hij realiseert zich dat zijn leven zonder jou gewoon een stuk minder ingewikkeld is. Wanneer hij een avond met zijn vrienden gepland heeft hoeft hij zich niet langer zorgen te maken om jouw reactie, hij kan gewoon gaan.

Dit geldt voor alles waar jij het niet mee eens was, niet alleen vriendengroepen. Hij kan er ook achter komen dat hij toch we echt veel plezier uit zijn hobby haalt.

Het plezier dat hij nu heeft weegt voor hem zwaarder dan de tijd die hij met jou doorbrengt.

5. Jullie praten nooit meer over vroeger

10 Tekenen Die Laten Zien Dat Je Ex Niet Meer Terug Komt

Wanneer je nadenkt over de vraag: ‘Wanneer komt je ex niet meer terug?’ dan denk je vaak aan jullie tijd samen.

Je vraagt je af of je een moment kan aanwijzen waarop het precies is misgelopen en natuurlijk romantiseer je ook alle mooie momenten die jullie hadden.

Als jij je ex terug wil, probeer je hem te triggeren door het over de mooie momenten samen te hebben. Aan de telefoon probeer je hem te herinneren aan dat ene weekend dat jullie samen weg waren. Je hoopt dat hij spijt krijgt en bij je terug zal komen.

Wanneer je ex niet meer terug wil komen, zal hij al deze mooie herinneringen afwijzen. Voor hem is het volledig over tussen jullie. Hij heeft geen zin om gezellig met jou herinneringen op te halen.

Iedere keer als je ergens over begint, kapt hij je af of doet hij alsof het niet waar is wat je zegt. Hij zal je eraan herinneren dat het weekend helemaal niet zo leuk was als jij nu beweert.

Wat hij zich herinnert is vooral dat jullie bijvoorbeeld ook tijdens het weekend weg veel ruzie maakten. Daardoor heeft hij juist helemaal geen fijne herinneringen aan die tijd..

De enige manier waarop hij over vroeger praat, is wanneer hij jou eraan wil herinneren dat jullie het juist niet leuk hadden samen.

Hij is bezig om jullie relatie af te sluiten en dat doet hij vooral door zo min mogelijk over vroeger na te denken.

De snelste manier waarop hij verder kan gaan is zo snel mogelijk alles vergeten. Praten over vroeger helpt daar niet bij en daarom doet hij dat ook niet.

6. Hij is in de buurt zonder het te laten weten is een teken dat je ex niet meer terug komt

10 Tekenen Die Laten Zien Dat Je Ex Niet Meer Terug Komt

Vooral wanneer jullie voor een langere tijd samen waren zijn er altijd plekken waar jullie graag samen kwamen.

Wanneer jij nu terugkeert naar een van deze plekken kan je het eigenlijk nooit laten om dat even aan hem te laten weten.

In jullie favoriete café stuur je altijd even een berichtje dat je er bent. Dat kan zijn om hem te waarschuwen dat jullie elkaar niet tegen het lijf lopen, maar ook omdat je stiekem wil dat hij langskomt.

Als je in de buurt van zijn werk of woning bent, laat je dat ook weten. Misschien heeft hij wel zin om je te zien en even bij te praten.

Wanneer je ex niet meer terug komt, zal hij al deze dingen juist niet doen. Hij heeft niet de behoefte om jou nog te zien, dus hij zal het zeker niet laten weten als hij in de buurt is.

Het liefst komt hij ook helemaal niet bij jou in de buurt. De plekken waar jullie samen kwamen hebben voor hem geen speciale betekenis en daardoor heeft hij ook niet het gevoel dat hij contact met je moet zoeken als hij er is.

Hij zal deze plekken dus ook niet speciaal opzoeken in de hoop om jou tegen het lijf te lopen.

Als hij ergens is, dan is dat puur toevallig. Waarschijnlijk omdat het simpelweg de meest handige plek was om met iemand af te spreken of omdat hij zin had in dat ene gerecht wat ze daar hebben.

Kom je er toevallig achter dat hij ergens in de buurt is zonder dat hij het heeft laten weten? Dan kan je er vanuit gaan dat je ex niet meer terug wil komen.

7. Op zijn sociale media heeft hij de tijd van zijn leven

10 Tekenen Die Laten Zien Dat Je Ex Niet Meer Terug Komt

Het eerste wat iedereen doet na een breuk is de ex stalken op sociale media. Dat is niet zo gek, want op die plek kan je je leven precies inrichten zoals je zelf wil.

Wanneer je ex niet meer terug wil komen, zal hij via sociale media aan jou laten zien dat hij nu de tijd van zijn leven heeft.

Hij zit niet depressief thuis op de bank, maar hij is op stap met zijn beste vrienden. En niet zomaar één avondje, nee, hij is elke avond de hort op.

Dit kan twee verschillende dingen betekenen. In de eerste plaats kan het natuurlijk een spel zijn.

Zijn sociale media is geen weerspiegeling van de werkelijkheid en hij gebruikt het alleen om jou jaloers te maken.

Hij hoopt dat jij zijn uitjes kan zien en beseft hoe leuk hij is. Het is zijn manier om jou terug te winnen.

Helaas zijn de meeste mannen niet zo doordacht. Meestal betekent een actief leven op sociale media dat je ex niet meer terug komt, omdat hij met volle teugen geniet van zijn vrijgezellenleven.

In het ergste geval gebruikt hij zijn aanwezigheid op sociale media zelfs om nieuw vrouwelijk schoon aan te trekken.

Hij hoopt dat andere vrouwen op sociale media zien dat hij weer beschikbaar is en zin heeft om plezier te hebben.

In beide gevallen is het voor jou de beste keuze om te stoppen met het volgen van je ex op alle sociale media.

Het heeft totaal geen zin om je druk te maken over iedere nieuwe vrouwelijke volger en iedere avond dat hij op stap is.

Je zal er nooit achter kunnen komen wat zijn intenties zijn, dus je kan er maar beter helemaal niet mee bezig zijn.

8. Jullie breuk is niet goed afgesloten

10 Tekenen Die Laten Zien Dat Je Ex Niet Meer Terug Komt

Uit elkaar gaan kan op verschillende manieren. Jullie kunnen alles goed uitpraten en het hoofdstuk samen afsluiten, maar je kan ook met een heleboel losse eindjes blijven zitten.

Wanneer je ex niet meer terug wil komen zit je waarschijnlijk met het tweede geval. Hij wilde zo snel jullie relatie verbreken, dat hij niet eens de moeite nam om alles fatsoenlijk af te sluiten.

Jij zit nog met een heleboel vragen over waarom het precies over is tussen jullie, maar hij lijkt daar geen last van te hebben.

Het interesseert hem totaal niet om nog eens de diepte in te duiken en te bedenken waarop het is misgelopen tussen jullie.

Wat hem betreft is het over en daar blijft het ook bij. Dit is voor jou erg vervelend, want op deze manier kan je ook niks leren voor een eventuele nieuwe relatie.

Stel bijvoorbeeld dat het over is tussen jullie omdat jij niet geduldig genoeg was. In een nieuwe relatie zal je die eigenschap dan nog een keer meenemen en daardoor is de kans groot dat je nieuwe relatie ook stukloopt.

Voor hem maakt dat allemaal niks uit, hij wil gewoon dat het zo snel mogelijk over is. Je weet dat je ex niet meer terug zal komen als hij de breuk niet goed wil afsluiten.

Dat zal voor jou heel zwaar worden, want je moet je erbij neerleggen dat je op sommige vragen nooit antwoord zal krijgen.

Je zal er nooit precies achter komen of je iets verkeerd hebt gedaan, wat je precies verkeerd hebt gedaan en waarom het is stukgelopen tussen jullie.

Er bestaat een kans dat hij later van gedachten verandert en toch de tijd zal nemen om met je te praten, maar in de meeste gevallen gebeurt dat niet. Bereid je daar dus op voor.

9. Hij bedenkt excuses om je niet te hoeven zien

10 Tekenen Die Laten Zien Dat Je Ex Niet Meer Terug Komt

Ook als jullie uit elkaar zijn, zal je elkaar toch nog af en toe zien. Wanneer jullie gezamenlijke vrienden hebben, zullen jullie elkaar tegenkomen op een feestje of tijdens groepsuitjes.

Dat is nu eenmaal niet te vermijden, je kan moeilijk alles afzeggen omdat je elkaar niet tegen het lijf wil lopen.

Wanneer je ex niet meer terug wil komen, zal hij in het begin wel excuses bedenken om je niet te hoeven zien.

Alle feestjes zegt hij af en ook wanneer je hem belt om één op één af te spreken heeft hij het altijd te druk.

Het is overduidelijk dat hij je probeert te ontlopen. Hij wil niet met je geconfronteerd worden en hij wil al helemaal niet met je spreken.

Dat kan verschillende redenen hebben. In de eerste plaats kan het voor hem te pijnlijk zijn om je nog te zien.

Hij heeft het moeilijk met jullie breuk en het zal voor hem alleen maar moeilijker worden om door te gaan met zijn leven als hij je nog met regelmaat ziet.

Dit is vaak de reden wanneer jij degene bent die de relatie heeft verbroken. Is het juist je ex die er een punt achter heeft gezet?

Dan is de reden voor zijn afwezigheid vaak dan je ex niet meer terug wil komen en ook even geen behoefte heeft om jou te zien.

Hij is er helemaal klaar mee en hij heeft even tijd zonder jou nodig. Voor hem is het gemakkelijker om excuses te bedenken om jou niet te hoeven zien dan dat hij een avond lang in je buurt moet zijn.

Wanneer hij degene is die jullie relatie heeft verbroken, kan je er bijna met zekerheid vanuit gaan dat dit de reden is voor zijn afwezigheid.

10. Zijn vrienden hebben ook geen contact meer met je

10 Tekenen Die Laten Zien Dat Je Ex Niet Meer Terug Komt

Een van de dingen die aangeeft dat je ex wel graag bij je terug wil komen is dat zijn vrienden nog contact met je houden.

Je ex probeert via zijn vrienden te controleren hoe het met je gaat en of je bijvoorbeeld nog openstaat voor een nieuwe poging.

Wanneer je ex niet terug komt, zullen zijn vrienden ook geen moeite doen om contact met je te onderhouden.

Vanzelfsprekend zullen ze de kant van hun vriend kiezen en niet achter zijn rug om met jou praten.

Je ex heeft bij zijn vrienden duidelijk aangegeven dat hij geen interesse meer in je heeft en zij weten dat ze je nooit meer zullen zien.

Voor hen is het dus niet de moeite waard om nog tijd in je te investeren. In het ergste geval zullen de vrienden van je ex bevestigen dat het maar beter is dat het over is tussen jullie.

Contact met zijn vrienden is dus een heel helder signaal wanneer je antwoord zoekt op de vraag: ‘Wanneer komt je ex niet meer terug?’.

Zijn vrienden zijn een afspiegeling van hem en wanneer zij je links laten liggen, weet je zeker dat het definitief over is tussen jullie.

PinFlight Image