Skip to Content

Ik Ben Het Zat En Ik Wil Niet Langer Altijd Je Allerlaatste Keuze Zijn

Ik Ben Het Zat En Ik Wil Niet Langer Altijd Je Allerlaatste Keuze Zijn

Ik ben het zat om de hele tijd sterk te zijn en te doen alsof ik alles heb. Ik heb nooit zo’n vrouw willen zijn.

Het was nooit mijn plan om iemands twijfelgeval te zijn, iemands laatste optie. Maar in een oogwenk vond ik mezelf hier, kruipend voor je neus en smekend om wat liefde. Ik vroeg me af waarom je niet van me kon houden zoals ik van jou hield.

Ik was zo makkelijk lief te hebben, maar je weigerde dat te zien. Je behandelde me altijd als iemand die er voor je zal zijn, wat je ook doet. Voor jou was er niks beters dan het gevoel dat er iemand is die van je houdt, zelfs als je niet van hen houdt.

Je ego kreeg een boost elke keer dat ik je ‘s avonds laat belde op mijn momenten van waanzin, om je te vragen waarom je niet van me wilt houden en waarom je me wegduwt.

Toen je glimlachte en me vertelde dat ik naar bed moest gaan, realiseerde ik me hoe weinig ik voor je betekende. En je betekende de hele wereld voor mij. Nu ben ik er klaar mee, ik ben het zat.

Elke keer dat je me verwaarloosde, stierf ik van binnen. Elke keer dat je naar een ander meisje keek, stortte mijn hele wereld in.

Ik Ben Het Zat En Ik Wil Niet Langer Altijd Je Allerlaatste Keuze Zijn

Telkens als je zei dat je gelukkig bent met een nieuw persoon in je leven, verloor ik elke hoop dat we ooit terug bij elkaar zouden komen.

Ik wilde heel graag horen dat je van me houdt, net zoals ik van jou hield. Maar ik heb die woorden nooit uit je mond horen komen. En toen ik je vroeg of we meer dan vrienden kunnen zijn, zei je gewoon ‘misschien’.

Voor jou was ik opnieuw de laatste optie – je laatste keuze wie er zou zijn als al je zogenaamde vrienden je zouden verlaten. Ik ben het zat.

Er werd verondersteld dat ik degene zal zijn die je zal troosten in je momenten van verdriet, maar die nooit in staat zal zijn om de tranen van je wangen te vegen. Ik zou degene zijn die je zal vertellen dat alles goed komt, maar die je nooit zal kunnen knuffelen.

Ik was gewoon een vrouw waar je elke keer naar toe zou komen als het jou goed uitkwam. En elke keer dat je belde, kwam ik zonder aan mijn trots te denken.

Door jou vergat ik mezelf te koesteren. Jij stond voor mij altijd op de eerste plaats, maar dat was mijn grootste fout. Ik ben het zat.

Ik Ben Het Zat En Ik Wil Niet Langer Altijd Je Allerlaatste Keuze Zijn

Nu weet ik niet waarom ik genoegen nam met iemand die nooit mijn ware waarde kende. Achteraf snap ik niet waarom ik in de eerste plaats accepteerde om je laatste keuze te zijn.

Misschien was ik zo verliefd dat ik daar geen aandacht aan besteedde. En hoeveel ik daar ook over nadenk, ik kan geen redenen vinden die goed genoeg zijn om uit te leggen waarom het me zoveel kostte om jou op de eerste plaats te zetten.

Maar het is me op de een of andere manier gelukt om dat te doen, zelfs als dat betekende dat ik je uit mijn leven moest laten gaan. Ik wist dat ik vasthield aan iets dat niet meer bestond.

En het was genoeg, ik ben het zat!

Dus ik gaf het op. Ik ben het zat.

En dat deed ik niet omdat ik faalde, maar omdat ik leerde.

Ik leerde dat het tijd was om te stoppen anderen op de eerste plaats te stellen, omdat ik de enige prioriteit in mijn leven ben. Anderen zullen mij nooit respecteren als ik mezelf niet eens respecteer.

Toen realiseerde ik me dat wat je ook zei, ik meer dan genoeg was. Ik was je liefde waard, maar dat wilde je nooit toegeven.

Ik Ben Het Zat En Ik Wil Niet Langer Altijd Je Allerlaatste Keuze Zijn

Vanaf nu heb ik een totaal andere kijk op het leven. Ik kijk niet naar mezelf in de spiegel en denk niet dat ik degene ben die niet van me houdt.

Nu denk ik dat ik alle liefde en genegenheid van deze wereld verdien. Voor mij is het niet langer oké om iemands optie te zijn, iemands laatste keuze zoals ik voor jou was.

Ik ben het zat en ik ben niet meer geïnteresseerd om deel uit te maken van een eenzijdige liefde – de liefde waarbij ik degene was die altijd gaf en nooit ontving.

Ik ben het zat en ik ben klaar met verliefd zijn op de man die me niet eens de kans kon geven om hem mijn liefde te tonen.

Niet langer zal ik mijn tijd verspillen aan iemand die me niet accepteert zoals ik ben.

Als ik al je tweede keus was, dan verdien je het absoluut niet om mijn eerste te zijn. Nooit meer!

PinFlight Image